Η όλο και πιο νόστιμη Ίος

Κάποιοι εκ των κορυφαίων Ελλήνων σεφ σκοπεύουν αναβαθμίζουν την εστιατορική σκηνή στη ζωηρά γοητευτική Κυκλάδα.

Η όλο και πιο νόστιμη Ίος

Η Ίος θα έχει πάντοτε τη φήμη του party island να τη συνοδεύει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πλέον δεν βαδίζει σε έναν παράλληλο, πολύ ποιοτικό δρόμο, θέλοντας να προσφέρει σε κάθε είδους επισκέπτη μοναδικές και αναβαθμισμένες εμπειρίες. Αυτό ακριβώς φαίνεται να συμβαίνει εσχάτως και με την εστιατορική της σκηνή, ειδικά από τη στιγμή που κάποιοι εκ των κορυφαίων Ελλήνων σεφ σκοπεύουν να κάνουν λίγο πιο νόστιμη τη φετινή σεζόν στη ζωηρά γοητευτική Κυκλάδα.

Αλέξανδρος Τσιοτίνης
Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Αλέξανδρος Τσιοτίνης έχει την επιμέλεια στα γευστικά projects του πολυτελούς ξενοδοχείου "Calilo", στην παραλία του Παπά, η οποία ξεκινά από το πρωινό και τις all-day επιλογές και κορυφώνεται με ένα ιδιαίτερο concept στο ομώνυμο με το κατάλυμα εστιατόριο: Αυτό περιλαμβάνει menu dégustation με εναλλασσόμενα κάθε φορά πιάτα από τις Κυκλάδες, δοσμένα υπό το πρίσμα του χαρισματικού σεφ Τσιοτίνη, του chef de cuisine Σπύρου Τζίλη και της ομάδας τους.

Ios Club
"Ios Club"

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης δεν θα είναι, όμως, ο μόνος που κάνει "ντεμπούτο" στην Ίο αυτό το καλοκαίρι, καθώς το αντίστοιχο δικό του πραγματοποιεί και ο Γιώργος Στυλιανουδάκης. Ο έμπειρος σεφ επιμελείται την κουζίνα του "Ios Club", ακολουθώντας για ακόμη μία φορά τις προσταγές της μοντέρνας, ελληνικής προσέγγισής του.

Sotiris Evangelou
Σωτήρης Ευαγγέλου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνεργασία του Μιχάλη Μερζένη ("Chicken Picnic", "Habana Trece") με το "Doors" του Χρήστου Ευκρατίδη (που ασφαλώς γνωρίζετε από τα "Drunk Sinatra" και "Noel"). Ο σεφ Μερζένης παρουσιάζει ένα μενού με comfort χαρακτήρα, που προσεγγίζει κυκλαδίτικες συνταγές με μια πιο σύγχρονη ματιά, ενώ στα plus για το spot του Γιαλού είναι και η φροντισμένη cocktail list που φέρει την υπογραφή του Παναγιώτη Φράγκου. 

Grandma’s
"Grandma’s"

Τέλος, ο πολυβραβευμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου υπογράφει για ακόμη μία χρονιά το μενού στο πολύ αξιόλογο "Grandma’s", στο δημοφιλές ξενοδοχείο "Liostasi". Οι προτάσεις του πατούν στην ελληνική και πιο συγκεκριμένα την κυκλαδίτικη κουζίνα, με μπόλικα νιώτικα υλικά.

Λεζάντα πρώτης φωτογραφίας: "Calilo"

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.