Η όλο και πιο νόστιμη Ίος

Κάποιοι εκ των κορυφαίων Ελλήνων σεφ σκοπεύουν αναβαθμίζουν την εστιατορική σκηνή στη ζωηρά γοητευτική Κυκλάδα.

Η όλο και πιο νόστιμη Ίος

Η Ίος θα έχει πάντοτε τη φήμη του party island να τη συνοδεύει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πλέον δεν βαδίζει σε έναν παράλληλο, πολύ ποιοτικό δρόμο, θέλοντας να προσφέρει σε κάθε είδους επισκέπτη μοναδικές και αναβαθμισμένες εμπειρίες. Αυτό ακριβώς φαίνεται να συμβαίνει εσχάτως και με την εστιατορική της σκηνή, ειδικά από τη στιγμή που κάποιοι εκ των κορυφαίων Ελλήνων σεφ σκοπεύουν να κάνουν λίγο πιο νόστιμη τη φετινή σεζόν στη ζωηρά γοητευτική Κυκλάδα.

Αλέξανδρος Τσιοτίνης
Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Αλέξανδρος Τσιοτίνης έχει την επιμέλεια στα γευστικά projects του πολυτελούς ξενοδοχείου "Calilo", στην παραλία του Παπά, η οποία ξεκινά από το πρωινό και τις all-day επιλογές και κορυφώνεται με ένα ιδιαίτερο concept στο ομώνυμο με το κατάλυμα εστιατόριο: Αυτό περιλαμβάνει menu dégustation με εναλλασσόμενα κάθε φορά πιάτα από τις Κυκλάδες, δοσμένα υπό το πρίσμα του χαρισματικού σεφ Τσιοτίνη, του chef de cuisine Σπύρου Τζίλη και της ομάδας τους.

Ios Club
"Ios Club"

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης δεν θα είναι, όμως, ο μόνος που κάνει "ντεμπούτο" στην Ίο αυτό το καλοκαίρι, καθώς το αντίστοιχο δικό του πραγματοποιεί και ο Γιώργος Στυλιανουδάκης. Ο έμπειρος σεφ επιμελείται την κουζίνα του "Ios Club", ακολουθώντας για ακόμη μία φορά τις προσταγές της μοντέρνας, ελληνικής προσέγγισής του.

Sotiris Evangelou
Σωτήρης Ευαγγέλου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνεργασία του Μιχάλη Μερζένη ("Chicken Picnic", "Habana Trece") με το "Doors" του Χρήστου Ευκρατίδη (που ασφαλώς γνωρίζετε από τα "Drunk Sinatra" και "Noel"). Ο σεφ Μερζένης παρουσιάζει ένα μενού με comfort χαρακτήρα, που προσεγγίζει κυκλαδίτικες συνταγές με μια πιο σύγχρονη ματιά, ενώ στα plus για το spot του Γιαλού είναι και η φροντισμένη cocktail list που φέρει την υπογραφή του Παναγιώτη Φράγκου. 

Grandma’s
"Grandma’s"

Τέλος, ο πολυβραβευμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου υπογράφει για ακόμη μία χρονιά το μενού στο πολύ αξιόλογο "Grandma’s", στο δημοφιλές ξενοδοχείο "Liostasi". Οι προτάσεις του πατούν στην ελληνική και πιο συγκεκριμένα την κυκλαδίτικη κουζίνα, με μπόλικα νιώτικα υλικά.

Λεζάντα πρώτης φωτογραφίας: "Calilo"

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

Πανσέληνος και φαγητό σε 16 ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι εδώ και εμείς σου προτείνουμε 15+1 σημεία στα 'ορεινά' του κέντρου για να την απολαύσεις.