Viva Mexico με tacos και burgers στο "Diferente Mexican & Burger Bar"

Το αλέγκρο μεξικάνικο στέκι στα Ιλίσια αγαπά τον λατινοαμερικάνικο εξωτισμό που σερβίρει παρέα με ένα… ζευγάρι Ισπανών χορευτών.

Diferente

To πολύχρωμο γαϊτανάκι που στήνουν τα ethnic στέκια της πρωτεύουσας χρόνο με το χρόνο εμπλουτίζεται δίνοντας την ευκαιρία στους foodies να κάνουν ολοένα και περισσότερες βουτιές στη μαρμίτα του κόσμου. Το "Diferente" στα Ιλίσια, με ωραίο storytelling, χαλαρή ατμόσφαιρα και γνωστές μεξικάνικες σπεσιαλιτέ που θα απολαύσετε υπό το άγρυπνο βλέμμα της "Γιάρα" και του "Μαουρίθιο", εμπνέεται από τη Λατινική Αμερική μεταφέροντας μια εξωτική εμπειρία στο πιάτο και στο ποτήρι δια χειρός του σεφ και ιδιοκτήτη Δημήτρη Πολίτη. "Η "Γιάρα" και ο "Μαουρίθιο είναι ένα ζευγάρι Ισπανών χορευτών που άφησε τη Γρανάδα οπου ζούσε τα τελευταία 3 χρόνια και μετακόμισε στην πόλη Tijuana του Μεξικό. Λατρεύουν τις μαργαρίτες με τη Γιάρα να προτιμάει την πικάντικη εκδοχή με chili ενώ ο Μαουρίθιο προτιμάει την κλασική αλλα με μπόλικο πάγο. Αγαπημένο τους φαγητό φυσικά τα tacos, τα οποία όπου βρεθούν τιμούν δεόντως, ενώ τώρα τελευταία ανακάλυψαν ότι τους αρέσουν πολύ τα burgers σε μεξικάνικες εκδοχές. Βλέπετε, η Tijuana βρίσκεται στα σύνορα με την Καλιφόρνια οπότε, είχαν να επηρεαστούν. Η Γιάρα βέβαια έχει και μια άλλη αδυναμία, την Frida Kahlo που θαύμαζε από μικρή και την φανταζόταν να τους επισκέπτεται πάνω στην πράσινη βέσπα της". Η παραπάνω ιστορία είναι ένα ομολογουμένως ευφάνταστο προϊόν μυθοπλασίας (οι ήρωες είναι κούκλες που κοσμούν το μαγαζί) αλλά διόλου απίθανο οποιαδήποτε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα να ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα κάπου εκεί έξω… 

Diferente

Στο μενού βρίσκουμε μεξικάνικα κλασικά όπως Chili con carne, quesadillas με κοτόπουλο, γουακαμόλε για να βυθίσετε τα nachos σας, γεμιστές πιπεριές jalapeños με τσένταρ και chipotle σος αλλά και μαύρη παέγια (για 2 άτομα με γαρίδες) με καραβιδοουρές, καλαμάρι, μύδια, μελάνι σουπιάς, καυτερή πιπεριά και ξύσμα λεμονιού. Ο σεφ όμως ετοιμάζει και μια ενδιαφέρουσα γκάμα από burgers με μεξικάνικες επιρροές όπως το πικάντικο "Frida Kahlo" με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και μοσχαράκι birria και jalapeno mayo ή το πιο καυτερό "Salma Hayek" με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και chili con carne, κροκέτα jalapeno και habanero mayo.

Κωνσταντίνου Βεντήρη 7, Ιλίσια, Τηλ.: 210 7212080

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρώγα: Το πιο μικρό wine bar της χώρας άνοιξε στην Σύρο

To μικροσκοπικό wine bar είναι το νέο στέκι στην Ερμούπολη και αποδεικνύει περίτρανα ότι το μέγεθος δεν μετράει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
26/06/2025

Crios Paros

Το πιο upscale beach bar της Πάρου φέρνει μυκονιάτικο αέρα στο νησί, με κοφτερή αισθητική και σέρβις αιχμής σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της δυτικής πλευράς, ενώ στην κουζίνα, που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης και εκτελεί ο νεαρός Σπύρος Δήμητσας, η ελληνική beachside γεύση αποκτά μοντέρνα έκφραση, αναδεικνύοντας την εκλεκτή τοπική και ευρύτερα ελληνική πρώτη ύλη.

Patio

Ο Παναγιώτης Γιακαλής φέρνει τη μικρή αυλή του ξενοδοχείου "The Margi" στην πιο μεγάλη στιγμή της μέχρι σήμερα.

Mirlo: To νέο spot για αυθεντικό κεμπάμπ και μεζικλίκια

Η ομάδα του Mirlo στο Γκάζι ειδικεύεται στο street food με νόημα και μας καλωσορίζει στην νέα της προσπάθεια.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μάς συστήνει το εκλεκτικό "Yphes"

Με περιβάλλον που αποπνέει δροσερή αύρα θερινής ραστώνης στην καρδιά της πόλης και κουζίνα υψηλών στροφών, το φρέσκο αυτό πόστο προσφέρει απλόχερα λόγους επαναλαμβανόμενης επιστροφής.

Hafu, το νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά

Μετά την Επιστροφή των Τζεντάι, του Ροζ Πάνθηρα και του Batman, τώρα η επιστροφή του Μενού. Ο Σωτήρης Κοντιζάς επιστρέφει με ένα director's cut.

Αυτό το speakeasy resto-bar ίσως είναι η πιο δροσερή επιλογή για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

Το Fellows στη "σκιά" του Πολεμικού Μουσείου προσφέρει έναν υπέροχο κήπο και πληθώρα επιλογών σε brunch, lunch, dinner και κοκτέιλ.