Τα επόμενα σπουδαία πρόσωπα της παγκόσμιας γαστρονομίας

ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ @theworlds50best

Ο οργανισμός πίσω από τα The World’s 50 Best Restaurants και τα The World's 50 Best Bars έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια λίστα του με τα πρόσωπα που χαιρετίζονται από τον κόσμο της γεύσης σαν οι leaders της επόμενης ημέρας. Σε ένα ολοήμερο event στο Μπιλμπάο έγιναν γνωστά τα άτομα, όλα κάτω των 35 ετών, που άμεσα ή έμμεσα πρόκειται να επηρεάσουν τις τάσεις και τις εξελίξεις στο πεδίο της τροφής, του ποτού και της γαστρονομίας.

Η 50 Next list κάνει άνοιγμα στην ευρύτερη σκηνή, περιλαμβάνοντας πέρα από σεφ, παραγωγούς, εκπαιδευτές, tech creators και ακτιβιστές. Είναι χωρισμένη σε επτά κατηγορίες: Empowering Educators, Entrepreneurial Creatives, Gamechanging Producers, Hospitality Pioneers, Science Innovators, Tech Disruptors και Trailblazing Activists. 

Στη λίστα, υπάρχουν άτομα από 30 διαφορετικές περιοχές, σε κάθε ήπειρο του πλανήτη, με τον νεότερο εξ' αυτών να είναι ο 22χρονος Γκανέζος entrepreneur Mustapha Diyaol-Haqq, που έχει συμβάλει σημαντικά στην καινοτομία της αγροτικής ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Diyaol-Haqq και οι συνεργάτες του δημιούργησαν ένα app που μπορεί να βοηθήσει τους αγρότες να 'σαρώνουν' με ακρίβεια τις καλλιέργειές τους και να ανιχνεύουν αν έχουν προσβληθεί από παράσιτα. 

Στην τελευταία από τις προαναφερθείσες κατηγορίες (Trailblazing Activists) ξεχωρίζει το όνομά του Λευτέρη Αραπάκη. Ο 28χρονος Έλληνας είχε κατά το παρελθόν πραγματοποιήσει -μεταξύ πολλών άλλων ενεργειών- επισκέψεις σε διάφορα νησιά της χώρας μας, προσπαθώντας να πείσει τους ντόπιους ψαράδες να στέλνουν για ανακύκλωση αντί να  πετούν οπουδήποτε αλλού τα πλαστικά που έβρισκαν στα δίχτυα τους.

> Διάβασε ακόμη: Η αθηναϊκή μπαρ σκηνή ρίχνει άγκυρα στα νησιά

Εκτός αυτού, είχε βραβευτεί από τον ΟΗΕ ως "Νέος Πρωταθλητής της Γης" για την οικολογική του δράση. "Ο Λευτέρης έχει εφαρμόσει καινοτόμους τρόπους για τη δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας και την παροχή κινήτρων για βιώσιμες πρακτικές. Οι εργασίες καθαρισμού από τον Λευτέρη και την ομάδα του βοηθούν στην αφαίρεση 1,5 τόνου πλαστικού από τη θάλασσα, κάθε εβδομάδα" αναφέρεται σχετικά με τον συμπατριώτη μας ακτιβιστή.

Μπορείς να δεις αναλυτικά τη λίστα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.