Τα επόμενα σπουδαία πρόσωπα της παγκόσμιας γαστρονομίας

ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ @theworlds50best

Ο οργανισμός πίσω από τα The World’s 50 Best Restaurants και τα The World's 50 Best Bars έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια λίστα του με τα πρόσωπα που χαιρετίζονται από τον κόσμο της γεύσης σαν οι leaders της επόμενης ημέρας. Σε ένα ολοήμερο event στο Μπιλμπάο έγιναν γνωστά τα άτομα, όλα κάτω των 35 ετών, που άμεσα ή έμμεσα πρόκειται να επηρεάσουν τις τάσεις και τις εξελίξεις στο πεδίο της τροφής, του ποτού και της γαστρονομίας.

Η 50 Next list κάνει άνοιγμα στην ευρύτερη σκηνή, περιλαμβάνοντας πέρα από σεφ, παραγωγούς, εκπαιδευτές, tech creators και ακτιβιστές. Είναι χωρισμένη σε επτά κατηγορίες: Empowering Educators, Entrepreneurial Creatives, Gamechanging Producers, Hospitality Pioneers, Science Innovators, Tech Disruptors και Trailblazing Activists. 

Στη λίστα, υπάρχουν άτομα από 30 διαφορετικές περιοχές, σε κάθε ήπειρο του πλανήτη, με τον νεότερο εξ' αυτών να είναι ο 22χρονος Γκανέζος entrepreneur Mustapha Diyaol-Haqq, που έχει συμβάλει σημαντικά στην καινοτομία της αγροτικής ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Diyaol-Haqq και οι συνεργάτες του δημιούργησαν ένα app που μπορεί να βοηθήσει τους αγρότες να 'σαρώνουν' με ακρίβεια τις καλλιέργειές τους και να ανιχνεύουν αν έχουν προσβληθεί από παράσιτα. 

Στην τελευταία από τις προαναφερθείσες κατηγορίες (Trailblazing Activists) ξεχωρίζει το όνομά του Λευτέρη Αραπάκη. Ο 28χρονος Έλληνας είχε κατά το παρελθόν πραγματοποιήσει -μεταξύ πολλών άλλων ενεργειών- επισκέψεις σε διάφορα νησιά της χώρας μας, προσπαθώντας να πείσει τους ντόπιους ψαράδες να στέλνουν για ανακύκλωση αντί να  πετούν οπουδήποτε αλλού τα πλαστικά που έβρισκαν στα δίχτυα τους.

> Διάβασε ακόμη: Η αθηναϊκή μπαρ σκηνή ρίχνει άγκυρα στα νησιά

Εκτός αυτού, είχε βραβευτεί από τον ΟΗΕ ως "Νέος Πρωταθλητής της Γης" για την οικολογική του δράση. "Ο Λευτέρης έχει εφαρμόσει καινοτόμους τρόπους για τη δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας και την παροχή κινήτρων για βιώσιμες πρακτικές. Οι εργασίες καθαρισμού από τον Λευτέρη και την ομάδα του βοηθούν στην αφαίρεση 1,5 τόνου πλαστικού από τη θάλασσα, κάθε εβδομάδα" αναφέρεται σχετικά με τον συμπατριώτη μας ακτιβιστή.

Μπορείς να δεις αναλυτικά τη λίστα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.

Nonnas Athens

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της Πλάκας, όμως οι "Nonnas" του χρειάζονται σαφέστερη ταυτότητα και λίγη παραπάνω χάρη, για να εξασφαλίσουν το στίγμα τους στην περιοχή.