Μια εντυπωσιακή "Byblos" ανοίγει στη Μύκονο

Δυνατό εστιατορικό entry στο Νησί των Ανέμων με Nikkei γεύσεις διά χειρός Θάνου Στασινού.

byblos1

Για ακόμα ένα δυνατό καλοκαίρι προετοιμάζεται η ντίβα των Κυκλάδων και οι νέες αφίξεις θα είναι όπως πάντα πολλές και ενδιαφέρουσες. Από τα πρώτα που θα κόψουν το νήμα της φετινής σεζόν, είναι το ολοκαίνουργιο εστιατόριο "Byblos" που ανοίγει τον Μάιο σε μια μέχρι πρότινος αθέατη αυλή της μυκονιάτικης Χώρας. Εμπνευστής του εγχειρήματος είναι ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Γκαβέλας, ενώ το design του νέου χώρου σε ύφος χαμηλόφωνης nomad πολυτέλειας ανέλαβε το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο του Γιώργου Παντελούκα. Την επιμέλεια της Nikkei κουζίνας θα έχει ο ταλαντούχος σεφ Θάνος Στασινός, ο οποίος ετοιμάζει ειδικά για την περίσταση μια ολοκαίνουργια κολεξιόν από ceviche, tiradito και άλλες ιαπωνοπερουβιανές γεύσεις στο γνώριμο δημιουργικό του ύφος, ενώ η wine list θα έχει τη σφραγίδα του βραβευμένου σομελιέ Νικόλα Γιαννόπουλου, με εκλεκτές ετικέτες κρασιού και σπάνια sake. 

byblos2


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.