"Jerár": Χάρης Νικολούζος και Γιώργος Καβακλής ετοιμάζουν κάτι νόστιμο στη Δάφνη

ΧΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η περιοχή της Δάφνης θα αποκτήσει έντονο γαστρονομικό ενδιαφέρον καθώς ο Γιώργος Καβακλής (Spoiled, Barro Negro) και ο Χάρης Νικολούζος ετοιμάζουν ένα νέο εστιατόριο. θα ονομάζεται "Jerár" και όπως μου αποκάλυψε ο πρώτος εκ των δύο προαναφερθέντων συνεργατών το όνομα 'γεννήθηκε' με χιουμοριστική διάθεση από το περίφημο επεισόδιο με τίτλο "Γαλλική Κουλτούρα" των "Απαράδεκτων" - ομολογουμένως ενός εκ των κορυφαίων της θρυλικής ελληνικής σειράς.

Τι είναι το "Jerár"

Το concept της επερχόμενης άφιξης που θα ανοίξει τις πόρτες της κοντά στις 20 Μαρτίου, θα βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε new age ελληνικό μπιστρό και wine restaurant, με τον βραβευμένο σεφ να είναι εκείνος που θα συντονίζει την κουζίνα του. Η βασική ιδέα είναι να συνδυαστούν η πολύ καλή πρώτη ύλη με τις τεχνικές, δοσμένα σε απλά αλλά όχι απλοϊκά πιάτα, σε ένα project που θα έχει τη ζεστασιά της γαστροταβέρνας όσον αφορά την ατμόσφαιρα.

Τα πιάτα θα πατούν στην εποχικότητα, έχοντας μπόλικα twists, με το "Jerár" να φιλοδοξεί να βαδίσει σε υψηλές προδιαγραφές αλλά να είναι κατανοητό σε όλους. Θα δοθεί, τέλος, μεγάλη έμφαση στο κρασί, όχι μόνο στις επιλογές της οινικής λίστας αλλά και την παρουσία του στις δημιουργίες του σεφ Νικολούζου.

Περισσότερα προσεχώς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.