Δοκιμάσαμε τις νέες γεύσεις του "Nikkei"

Δεν είναι τυχαία top-notch αυτό το φαντεζί bar-restaurant. Ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής και η bartender Μαίρη Ταλαιπώρου το ανανεώνουν δημιουργικά.

Nikkei

Ακόμη κι αν λόγω των πρόσφατων μέτρων η μουσική δεν ακούγεται, δεν μπορώ να σκεφτώ το "Nikkei" παρά μόνο in the mood for fun. Από την exotica της διάφανης μπάρας-ενυδρείο μέχρι τα πολύχρωμα, σήμα κατατεθέν, νήματα που το διατρέχουν και το παγόνι με τα πολύχρωμα φτερά του που απλώνονται στην κουπαστή, η latino αύρα και οι λεπτομέρειες αλά 007 στο ντεκόρ με κάνουν να σκάω σινεμασκόπ χαμόγελο με το που μπαίνω στο μαγαζί. Το συνολικό πακέτο, όμως, είναι δεμένο, καθώς και η κουζίνα του Σπύρου Μαυροειδή και τα κοκτέιλ της Μαίρης Ταλαιπώρου είναι γεμάτα εκπλήξεις και εξωτισμούς

Nikkei, Σπύρος Μαυροειδής

Δοκιμάζοντας αρκετές από τις καινούργιες σπεσιαλιτέ του μενού, ξεκινώ από τα προκλητικά ceviche. Ο συνδυασμός τόνου με aji limo, αβοκάντο, βατόμουρο και λίτσι είναι πολύ τολμηρός, αλλά δουλεύει γεμίζοντας το στόμα ξινούτσικες και πικάντικες φρουτώδεις γεύσεις. Το μυλοκόπι, πάλι, με μανταρίνι, goji berries, καλαμπόκια cancha και choclo είναι ακόμη καλύτερο, πολυεπίπεδο και με παιχνίδισμα υφών. Ο πικάντικος σολομός tataki με πιπεριές και kimchi έχει αδιαμφισβήτητο umami, ενώ τα σούσι στηρίζονται σε σωστό ρύζι, με το nigiri χτενιού να χαϊδεύει τη γλώσσα με κάψα από κρέμα siracha και το βαρκάκι gunkan να συνδυάζει ωραιότατα τη βελούδινη κοιλιά τόνου με το γλυκό ιώδιο του αχινού.

Μαίρη Ταλαιπώρου

Το απίθανα ισορροπημένο κοκτέιλ Conquistador με Jack Daniels μαγειρεμένο με αχλάδι, βούτυρο ghee, bitter πράσινης φράουλας και σόδα pantan είναι ό,τι πρέπει για να τα συνοδεύσεις, ενώ το πειραγμένο Bloody Mary με Campari, παντζάρι, μάνγκο, πορτοκάλι, ντομάτα και χορσράντις ταιριάζει με τα πιο μεστά πιάτα της συνέχειας, όπως το άψογα ψημένο χταπόδι με τα τουρσιά του, το ζουμερότατο κοτόπουλο anticucho με φρουτώδη και λεμονάτη κάψα, το ντελικάτο αρνίσιο παϊδάκι και τα τρυφερά Wagyu short ribs με το ωραίο τραγάνισμα. Μόνο τα udon noodles με γαρίδες ήταν πολύ mainstream, χωρίς κάποια έξαψη, αλλά έμαθα πως έχουν αλλάξει τη συνταγή και θα τα ξαναδοκιμάσω για να ολοκληρώσω την αίσθησή μου για τα νέα πιάτα.

Nikkei

Στο επιδόρπιο dorayaki με το κρεμέ passion fruit, πάντως, την παράσταση κλέβει το παγωτό από μαύρο σουσάμι. Και το brownie με σοκολάτα Εκουαδόρ, namelaka και παγωτό μαύρης καρύδας ταιριάζει χέρι-γάντι με το αλλιώτικο Choco-Martini Pacasmayo με ρούμι, sherry, περουβιανό καφέ και σοκολάτα dry opalys.

Τιμή: € 40-60.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.

19/12/2025

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.

Εσύ ακόμη να πας στο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά;

Όλα όσα καθιστούν το εστιατόριο του χαρισματικού γευσιπλάστη, σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γεύση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.