Δοκιμάσαμε τις νέες γεύσεις του "Nikkei"

Δεν είναι τυχαία top-notch αυτό το φαντεζί bar-restaurant. Ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής και η bartender Μαίρη Ταλαιπώρου το ανανεώνουν δημιουργικά.

Nikkei

Ακόμη κι αν λόγω των πρόσφατων μέτρων η μουσική δεν ακούγεται, δεν μπορώ να σκεφτώ το "Nikkei" παρά μόνο in the mood for fun. Από την exotica της διάφανης μπάρας-ενυδρείο μέχρι τα πολύχρωμα, σήμα κατατεθέν, νήματα που το διατρέχουν και το παγόνι με τα πολύχρωμα φτερά του που απλώνονται στην κουπαστή, η latino αύρα και οι λεπτομέρειες αλά 007 στο ντεκόρ με κάνουν να σκάω σινεμασκόπ χαμόγελο με το που μπαίνω στο μαγαζί. Το συνολικό πακέτο, όμως, είναι δεμένο, καθώς και η κουζίνα του Σπύρου Μαυροειδή και τα κοκτέιλ της Μαίρης Ταλαιπώρου είναι γεμάτα εκπλήξεις και εξωτισμούς

Nikkei, Σπύρος Μαυροειδής

Δοκιμάζοντας αρκετές από τις καινούργιες σπεσιαλιτέ του μενού, ξεκινώ από τα προκλητικά ceviche. Ο συνδυασμός τόνου με aji limo, αβοκάντο, βατόμουρο και λίτσι είναι πολύ τολμηρός, αλλά δουλεύει γεμίζοντας το στόμα ξινούτσικες και πικάντικες φρουτώδεις γεύσεις. Το μυλοκόπι, πάλι, με μανταρίνι, goji berries, καλαμπόκια cancha και choclo είναι ακόμη καλύτερο, πολυεπίπεδο και με παιχνίδισμα υφών. Ο πικάντικος σολομός tataki με πιπεριές και kimchi έχει αδιαμφισβήτητο umami, ενώ τα σούσι στηρίζονται σε σωστό ρύζι, με το nigiri χτενιού να χαϊδεύει τη γλώσσα με κάψα από κρέμα siracha και το βαρκάκι gunkan να συνδυάζει ωραιότατα τη βελούδινη κοιλιά τόνου με το γλυκό ιώδιο του αχινού.

Μαίρη Ταλαιπώρου

Το απίθανα ισορροπημένο κοκτέιλ Conquistador με Jack Daniels μαγειρεμένο με αχλάδι, βούτυρο ghee, bitter πράσινης φράουλας και σόδα pantan είναι ό,τι πρέπει για να τα συνοδεύσεις, ενώ το πειραγμένο Bloody Mary με Campari, παντζάρι, μάνγκο, πορτοκάλι, ντομάτα και χορσράντις ταιριάζει με τα πιο μεστά πιάτα της συνέχειας, όπως το άψογα ψημένο χταπόδι με τα τουρσιά του, το ζουμερότατο κοτόπουλο anticucho με φρουτώδη και λεμονάτη κάψα, το ντελικάτο αρνίσιο παϊδάκι και τα τρυφερά Wagyu short ribs με το ωραίο τραγάνισμα. Μόνο τα udon noodles με γαρίδες ήταν πολύ mainstream, χωρίς κάποια έξαψη, αλλά έμαθα πως έχουν αλλάξει τη συνταγή και θα τα ξαναδοκιμάσω για να ολοκληρώσω την αίσθησή μου για τα νέα πιάτα.

Nikkei

Στο επιδόρπιο dorayaki με το κρεμέ passion fruit, πάντως, την παράσταση κλέβει το παγωτό από μαύρο σουσάμι. Και το brownie με σοκολάτα Εκουαδόρ, namelaka και παγωτό μαύρης καρύδας ταιριάζει χέρι-γάντι με το αλλιώτικο Choco-Martini Pacasmayo με ρούμι, sherry, περουβιανό καφέ και σοκολάτα dry opalys.

Τιμή: € 40-60.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.