"Snob Espresso Gastro bar": Αλέγκρο και καθόλου "snob"

Γεύσεις σύγχρονης μεσογειακής κουζίνας, εντυπωσιακή σάλα και αυλή - ανάσα στην καρδιά της πόλης, σε ένα φρέσκο spot στην Αγίας Ειρήνης.

Snob

Το νέο all day στην αυλή του boutique ξενοδοχείου "Snob Athens", έχει φόρμουλα που δεν σε αφήνει αδιάφορο σε ένα πέρασμα από την Αγίας Ειρήνης. Ταπετσαρίες, σαν να τις επέλεξαν τα "παιδιά των λουλουδιών", βελούδινα άνετα καθίσματα και μία μεγάλη μπάρα είναι η πρώτη εικόνα που με υποδέχτηκε περνώντας το κατώφλι του. Προχωρώντας προς στο βάθος, η πανέμορφη πλακόστρωτη αυλή με την περίτεχνη οροφή και τα κρεμαστά φωτιστικά με φτερά παγωνιού είναι σημείο αναφοράς για τις ηλιόλουστες κυρίως μέρες. Η ανοιχτή κουζίνα με τους μαγείρους σε κίνηση, τα κρεμασμένα χάλκινα σκεύη, τα πολύχρωμα βάζα με λαχανικά σε ζύμωση που φτιάχνονται in house και τις καμπάνες με τις γλυκές αμαρτίες στο πάσο, είναι ωραία θέα αν καθίσετε στα ακριβώς απέναντι τραπέζια. Έχει γίνει ωραία δουλειά εδώ, και με καλαίσθητη ματιά.

Snob

Όπως κάθε all day που σέβεται τον εαυτό του, λειτουργεί από τις 8 το πρωί για καφέ, πρωινό και brunch, το μεσημέρι για γεύμα και το βράδυ για ένα ωραίο casual δείπνο. Όσες φορές πέρασα έσφυζε από ζωή από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας του οπότε αν θα το επισκεφτείτε για φαγητό καλό είναι να καλέσετε εκ των προτέρων για κράτηση. Βρέθηκα στη σάλα του μια Κυριακή μεσημέρι και εκτός από την ωραία μαγειρική του σεφ Γιώργου Καπέρδα και του sous chef του Δημήτρη Μαρούλη, απόλαυσα τη συνεχή κινητικότητα κουζίνας και σέρβις που φαινόταν να έχουν ομαλή ροή. Αν το προτιμήσετε για brunch, αξιόλογα είναι τα viennoiseries τους, με τάρτες και κρουασάν όπως το χορταστικό αλμυρό κρουασάν με πατάτα, μπέικον και μπεσμέλ, ενώ από αυγά θα βρείτε scrambled, τηγανιτά και λευκή ομελέτα αλλά εμείς πήραμε μια γεύση από τα benedict, με prosciutto και καλοφτιαγμένη σάλτσα hollandaise. Από φαγητό, το ελαφρά πικάντικο φίνο μοσχαρίσιο ταρτάρ τους είναι ωραίο ξεκίνημα και από ζυμαρικά, η "La Gran Carbonara" με καπνιστό χοιρινό, παλαιωμένη γραβιέρα και κρόκο κονφί σε ελαιόλαδο, αποτελεί γευστική απόδοση ακριβώς αυτού που λέει το όνομά της. Από κρέας, αξίζει να δοκιμάσετε κάποιο από τα signature πιάτα τους όπως το νόστιμο "tonkatsu iberico", με ιβηρικό χοιρινό που πανάρουν με πάνκο που σερβίρουν πάνω σε απαλή σάλτσα café de Paris με πατάτες pont-neuf, αρτυμένες με δικό τους "μυστικό" μείγμα μπαχαρικών. Η panna cotta φράουλα με κομματάκια αποξηραμένης φράουλας, κουλί φράουλας, και "σύννεφο" από μαλλί της γριάς και το cheesecake τριπλής σοκολάτας είναι μερικές ενδιαφέρουσες από τις περιορισμένες επιλογές γλυκών για το φινάλε. Πριν φύγετε, ένα πέρασμα και από την μπάρα τους αξίζει, η κάρτα ποτών και κοκτέιλ τους έχει αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές.

Αγίας Ειρήνης 17, Αθήνα, 21 0324 2603

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.