Τα καλύτερα εστιατόρια είναι εδώ! Δες κριτικές, το μενού και τις κουζίνες τους και αποφάσισε πού θα πας για φαγητό
Με γαστρονομική φιλοσοφία εστιασμένη στην ανάδειξη των καλύτερων στοιχείων της ελληνικής ταυτότητας σε ένα έντεχνα παρουσιασμένο δημιουργικό concept, το εστιατόριο "Alios Ilios" αποτελεί μια σύγχρονη μεσογειακή εμπειρία για τον επισκέπτη.
Στο γαλήνιο περιβάλλον του ξενοδοχείου "Koukoumi", η ταλαντούχα vegan σεφ Αγγελική Χαραμή παρουσιάζει μια έντεχνη μοντέρνα plant based κουζίνα, με φαντασία και δημιουργικότητα.
Το όνομα του μαγαζιού είναι εμπνευσμένο από τον "Montezuma", τον τελευταίο αυτοκράτορα των Αζτέκων, ο οποίος διοργάνωνε πλουσιοπάροχα συμπόσια. Το ίδιο κάνει επιτυχώς και αυτό το απόλυτα καλοκαιρινό all-day bar.
Έχοντας το όνομα αλλά και τη χάρη μιας φυσικής κυψέλης, το bar-restaurant δεν είναι απλώς ένα meeting point για καλό φαγητό και ποτό, αλλά ένα αρμονικό περιβάλλον όπου το σώμα χαλαρώνει και οι αισθήσεις απελευθερώνονται.
Εμπνευστής του δικτύου Aegean Cuisine αλλά κι εκείνος που πήρε την πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κύριος Γιώργος Χατζημάρκος γνωρίζει καλά πώς η γεύση του κάθε τόπου ισοδυναμεί με ταυτότητά του.
Είναι ένας αγαπημένος all-day προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου το πολύ κομψό "Chalet" στην Πολιτεία, όμως ειδικά το καλοκαίρι είναι πραγματικά στα καλύτερά του.
Νόστιμες συγχορδίες πάνω σε παρεΐστικο κλειδί κάνουν σημείο συνάντησης τα Σεπόλια, χάρη σε ένα μουσικό μεζεδοπωλείο με ξεχωριστό χαρακτήρα και αλέγκρο παλμό.
Αφορμή για ταξίδι στη συναρπαστική ιστορία των Χρυσών Σκούφων έδωσε η συμπλήρωση των 30 ετών του σημαντικότερου γαστρονομικού θεσμού της χώρας, που τίμησε τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης και ανέτρεξε σε μια σπουδαία διαδρομή, στα χνάρια της οποίας καλλιεργήθηκε η γαστρονομική άνθηση της χώρας.
Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς προσκαλούν στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, όπου βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα σχεδιάζουν προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα περιμένουν τους τυχερούς νικητές τους.
Με ανανεωμένο μενού και τη φρέσκια οπτική του σεφ Κωνσταντίνου Παλυβού, τα πιάτα της φωτεινής και όμορφης γαστρο-ταβέρνας θα σας ταξιδέψουν στην ελληνική γη και θάλασσα.
Το "Ρακί Μεζέ" προσφέρει όλο το πακέτο: μεζέδες περιωπής, γλυκόπιοτα αποστάγματα για τα τσουγκρίσματα και ωραίες μουσικές για να σιγομουρμουρά η παρέα όσο τσιμπολογά.
Στη φιλόξενη σάλα του "Ένα και ένα", όπως και στον πλακόστρωτο πεζόδρομο έξω, εξελίσσεται μια ελληνική κρεατολαγνική εμπειρία, που "παίζει" σε τέμπο τσιμπολογήματος.
Το "Psyche" υπηρετεί εδώ και έναν περίπου χρόνο όλα όσα χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο wine bar, φορώντας παράλληλα με επιδέξιο τρόπο το μανδύα της αυθεντικής όασης εντός της πρωτεύουσας.
Δίπλα ακριβώς από το εστιατόριο "Lefkes" στο Γαλάτσι, το γαστρονομικό concept του σεφ Τάσου Ντούμα αγαπά τις φρέσκες μαγειρικές ιδέες, προσφέροντάς τες σε μια κατάφυτη εξωτική αυλή.
Στο πάντα ζωντανό Κουκάκι κατοικοεδρεύει το αυθεντικό tiki bar της πόλης, που από το 2007 ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Δείτε τους νικητές των Χρυσών Σκούφων που απονεμήθηκαν την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία" σε μια συγκινητική, επετειακή τελετή, .
Θεατράλε χώρος με χαλαρή διάθεση, βγαλμένος από μία εντελώς διαφορετική Αθήνα, και παραδοσιακή ελληνική γεύση συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπολο στο Κουκάκι.
Με απλοχεριά και αρχοντιά, σαν σωστή δούκισσα, επαναδιατυπώνει τους παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες, χωρίς να περιορίζεται σε ό,τι γράφει το μενού.
Η ατμόσφαιρα και ο κοσμοπολιτισμός μιξάρονται σ’ αυτό το στέκι της πλατείας Αγίας Ειρήνης, με τα ζωηρά χρώματα και τα φλοράλ μοτίβα που μας τραβούν υπνωτιστικά προς την καταπράσινη αυλή του.