Μεζεδοπωλείο Αλεπού: Κουζίνα οικεία με φαντασία και ουσία

αλεπου

Στα Κωνσταντινουπολίτικα της Πυλαίας, μια γειτονιά ήρεμη και μακριά από το θόρυβο του κέντρου, η "Αλεπού" του σεφ Ανδρέα Κλαυδιανού έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο ουσιαστικά γευστικά στέκια της Θεσσαλονίκης.

αλεπου

Με μεγάλη φωτεινή σάλα, ζεστή ατμόσφαιρα και παιχνιδιάρικη αισθητική, το εστιατόριο αποτυπώνει την αγάπη του σεφ για την ελληνική παράδοση, μέσα από μια μαγειρική που πατά στον ξυλόφουρνο, την κατσαρόλα και την ελεύθερη δημιουργική φαντασία. Οι βαθιάς νοστιμιάς συνταγές του απέσπασαν το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2025 από τους Χρυσούς Σκούφους και το "αθηνόραμα", επιβεβαιώνοντας ότι εδώ η παράδοση δεν επαναλαμβάνεται – ανανεώνεται με σεβασμό και ακρίβεια.

αλεπου

Αγαπημένα ελληνικά πιάτα σερβίρονται στη λογική του μεζέ, αλλά με έναν τρόπο που αφήνει χώρο στη γευστική έκπληξη: τα σαρμαδάκια με κρέμα από αριάνι και γιαούρτι, η καπνιστή μελιτζάνα με κρέμα πιπεριάς και μαγιονέζα σχοινόπρασου ή τα καθημερινά μαγειρευτά που βγαίνουν κατευθείαν από την κατσαρόλα.

αλεπου

Συμπληρωμένα από κύρια πιάτα που τιμούν την εποχικότητα και τη φωτιά του ξυλόφουρνου, συνθέτουν μια κουζίνα οικεία αλλά καθόλου προβλέψιμη, που κάνει την "Αλεπού" είναι μια βαθιά προσωπική πρόταση ελληνικής γεύσης, αυθεντική, σύγχρονη και φτιαγμένη με αγάπη.

17ης Νοεμβρίου 26, Κωνσταντινουπολίτικα, Θεσσαλονίκη, 2310909900,
Alepou Mezedopoleio, @alepou

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/12/2025

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.

Καλησπέρα σας, έχετε κάνει "κάποια" κράτηση;

Συνήθως έτσι ξεκινάει η επικοινωνία με το service σε ένα "κάποιο" εστιατόριο της πόλης μας. Μετά ακολουθούν διάφορα. Και καλά, και – δυστυχώς – στραβά…