Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

SYMPOSION

Ο Γιώργος Κουρκουτάς, έχοντας κάνει μια μεγάλη πορεία σε γνωστά εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, και η  σύζυγός του Ελένη Ανδριοπούλου άνοιξαν πριν από λίγους μήνες το δικό τους μαγαζί, δημιουργώντας πιάτα ημέρας με ό,τι υλικά βρουν καθημερινά στην αγορά, αλλά και ζυμώνοντας οι ίδιοι εξαιρετικές πίτες, πίτσες, ψωμιά και χειροποίητα ζυμαρικά για να απολαύσεις στο χώρο τους ή σε πακέτο/delivery.

symposio

Εδώ δεν υπάρχει μενού, αλλά τα μαγειρευτά ημέρας που αλλάζουν ανάλο γα με την εποχή (σουτζουκάκια, στιφάδο, λαχανοντολμάδες, κανε λόνια με δικό τους ζυμάρι) σίγουρα θα σας βάλουν σε πειρασμό, όπως και οι σαλάτες ημέρας, οι παραδοσιακές πίτες με κάθε λογής γέμιση (και κατά παραγγελία) και οι πίτσες και τα ψωμιά που γεμίζονται με ελληνικά αλλαντικά και τυριά. Σας περιμένουν και για πρωινό αλλά μπορούν να σας το ετοιμάσουν για να το πάρετε  μαζί σας πριν τις εκδρομές στην περιοχή. Αναλαμβάνουν το μαγείρεμα σε σπίτια για εκδηλώσεις, γιορτές και κάθε είδους ανάγκη του πελάτη, προσφέροντας ποικιλία φαγητών, από σαλάτες και ορεκτικά έως κύρια πιάτα και συνοδευτικά. Ένα "Symposion", δηλαδή, στο οποίο πολύ θα ήθελες να βρεθείς στην επόμενη επίσκεψή σου στην Αρκαδία.

SYMPOSIO

Chef’s tip 
"Τα χειροποίητα ζυμάρια εδώ έχουν την τιμητική  τους, από τα ζυμαρικά που γεμίζονται με διάφορα υλικά μέχρι το φύλλο για τις πίτες ημέρας (μανιταρόπιτα, πρασόπιτα αλλά και μοσχαρόπιτα!) και τα ψωμάκια των σάντουιτς".

Αγίου Κωνσταντίνου 15, Μεγαλόπολη, 2791110100,  @symposion2025 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Στο Κουκάκι, για την ελληνική κουζίνα μιας άλλης εποχής

Με νοσταλγική διάθεση και σε ένα θεατρικό σκηνικό, δοκιμάζεις πιάτα με μνήμη και οικειότητα.