Μετά το γραφείο, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "Αμπιμπάγιο"

Καρτποσταλικό σκηνικό στη σκιά της Ακρόπολης.

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη 'Αμπιμπάγιο'

Αδύνατοn να βαρεθούμε την πανέμορφη γαστροταβέρνα του Θησείου, καθώς το κλασικό αυτό στέκι πάντα επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους επισκέπτες του. Βγαίνοντας από το γραφείο και κατευθυνόμενοι προς την πιο ιστορική γειτονιά της Αθήνας, νιώθουμε σαν να ταξιδεύουμε σε μία άλλη εποχή. Το εντυπωσιακό σκηνικό του "Αμπιμπάγιο" εντείνει αυτό το συναίσθημα, θυμίζοντας κάτι από τα καφενεία της παλιάς Αθήνας, αλλά και "παντρεύοντας" παραδοσιακές γεύσεις με τη σύγχρονη γαστρονομική ματιά.

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Υπεύθυνος του εξαιρετικού μενού είναι ο σεφ Κωνσταντίνος Παλυβός, ο οποίος πολύ έξυπνα διαχειρίζεται τη δυναμική της γαστροταβέρνας με ευρηματικότητα συνδυασμών και υλικά εποχής. Έτσι, το "Αμπιμπάγιο" καταφέρνει να σοκάρει ευχάριστα την παλέτα μας, μαγειρεύοντας πρωτότυπα πιάτα που μοσχοβολούν Ελλάδα. Πολλές από τις επιλογές στο μενού είναι για τη μέση, επομένως πάρτε τους συναδέλφους σας και ετοιμαστείτε να ζήσετε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι. Κεφτεδάκια γιαουρτλού, σιγομαγειρεμένοι γίγαντες φούρνου και τυροκαυτερή είναι ό,τι πρέπει για να μοιραστείτε με την παρέα, καθώς και οι πιο αναπάντεχοι συνδυασμοί του "Αμπιμπάγιο": καβουρμάς με αβγά στραπατσάδα, κροκέτα μουσακά, πιτόγυρα tacos και ρολάκι αγριογούρουνο με chutney ντομάτας και μαγιονέζα στιφάδο.

Αμπιμπάγιο ελληνική κουζίνα

Η signature σαλάτα της ταβέρνας, με ρόδι, παστράμι και dressing σύκου, είναι από τις πιο ιδιαίτερες που έχουμε δοκιμάσει, όπως και ο Μπαχτσές του Φθινοπώρου με χόρτα εποχής, τραγανή αγκινάρα, μανταρίνι και σκοτύρι Μήλου.

Αμπιμπάγιο
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ιντριγκαδόρικα είναι και τα κυρίως: ταλιάτα black angus, κοντοσούβλι προβατίνας με τζατζίκι μαύρου σκόρδου και τις all time classic τηγανητές πατάτες, και μοσχαράκι στη γάστρα με χυλοπιτάκι. Και για να μην μένουμε μόνο στα κρεατικά, το "Αμπιμπάγιο" μαγειρεύει και τη δική του, άκρως ελληνική βερσιόν καρμπονάρας με απάκι Κρήτης, θυμαρίσια γραβιέρα και παστό κρόκο χωριάτικου αβγού, καθώς και νοστιμότατο ποντιακό κους κους άγριων μανιταριών ή με λεμονάτη κρέμα σπανάκι και κρουτόν φέτας.

Ηρακλειδών 3, Θησείο, 2103426794, www.abibayio.gr, FB: Αμπιμπάγιο – Abibayio, IG: @abibayio

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα νέο εστιατόριο δίνει ξανά ζωή στη στέγη της Στέγης

Ο πολιτισμός ξεκινά από ένα τραπέζι με φαγητό και το Amphibian φέρνει στα ψηλά της Συγγρού έναν νέο γαστρονομικό προορισμό, προσθέτοντας γεύση, ποτό και τον χρόνο που χρειάζεται μια βραδιά πριν, μετά ή και χωρίς παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/01/2026

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Σεφταλιά μπακαλιάρου στο 'Ιώδιο'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς ταβέρνες της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Μερικά από τα σημεία της πόλης για γεύση με παράδοση αλλά και καινοτομίες που επενδύουν στο οικείο.

Ενα υπέροχο δείπνο από το Broadway της Κω στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Οι γεύσεις του βραβευμένου εστιατορίου της Κω κατέκτησαν τους θαμώνες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας μια όμορφη βραδιά του Γενάρη, στο πλαίσιο του θεσμού Symposium at Ark.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη συστήνεται στην ελληνο-ασιατική γευστική συμμαχία του "Garum"

Η γνωστή ηθοποιός και δεινή gastronomista δοκιμάζει την πρωτοποριακή κουζίνα του Χρήστου Γλωσσίδη στο νεοσύστατο εστιατόριό του στο Μετς.

Στο κέντρο της Αθήνας, ένας φούρνος έχει πάντα ουρές

Πριν η ζύμη στην πόλη γίνει το new black, κάποιοι έκαναν την αρχή, με τρόπο cool, έξυπνο και με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση.

Είναι η προβατίνα, η νέα ρόκα-παρμεζάνα;

Μπορεί να είναι και ο κόκορας, δεν ξέρω, πρέπει να καταμετρηθούν και τα τελευταία μενού από τις εσχατιές της επικράτειας.