Μετά το γραφείο, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "Αμπιμπάγιο"

Καρτποσταλικό σκηνικό στη σκιά της Ακρόπολης.

Ταβέρνες για κρέας | Τσικνοπέμπτη 'Αμπιμπάγιο'

Αδύνατοn να βαρεθούμε την πανέμορφη γαστροταβέρνα του Θησείου, καθώς το κλασικό αυτό στέκι πάντα επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους επισκέπτες του. Βγαίνοντας από το γραφείο και κατευθυνόμενοι προς την πιο ιστορική γειτονιά της Αθήνας, νιώθουμε σαν να ταξιδεύουμε σε μία άλλη εποχή. Το εντυπωσιακό σκηνικό του "Αμπιμπάγιο" εντείνει αυτό το συναίσθημα, θυμίζοντας κάτι από τα καφενεία της παλιάς Αθήνας, αλλά και "παντρεύοντας" παραδοσιακές γεύσεις με τη σύγχρονη γαστρονομική ματιά.

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Υπεύθυνος του εξαιρετικού μενού είναι ο σεφ Κωνσταντίνος Παλυβός, ο οποίος πολύ έξυπνα διαχειρίζεται τη δυναμική της γαστροταβέρνας με ευρηματικότητα συνδυασμών και υλικά εποχής. Έτσι, το "Αμπιμπάγιο" καταφέρνει να σοκάρει ευχάριστα την παλέτα μας, μαγειρεύοντας πρωτότυπα πιάτα που μοσχοβολούν Ελλάδα. Πολλές από τις επιλογές στο μενού είναι για τη μέση, επομένως πάρτε τους συναδέλφους σας και ετοιμαστείτε να ζήσετε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι. Κεφτεδάκια γιαουρτλού, σιγομαγειρεμένοι γίγαντες φούρνου και τυροκαυτερή είναι ό,τι πρέπει για να μοιραστείτε με την παρέα, καθώς και οι πιο αναπάντεχοι συνδυασμοί του "Αμπιμπάγιο": καβουρμάς με αβγά στραπατσάδα, κροκέτα μουσακά, πιτόγυρα tacos και ρολάκι αγριογούρουνο με chutney ντομάτας και μαγιονέζα στιφάδο.

Αμπιμπάγιο ελληνική κουζίνα

Η signature σαλάτα της ταβέρνας, με ρόδι, παστράμι και dressing σύκου, είναι από τις πιο ιδιαίτερες που έχουμε δοκιμάσει, όπως και ο Μπαχτσές του Φθινοπώρου με χόρτα εποχής, τραγανή αγκινάρα, μανταρίνι και σκοτύρι Μήλου.

Αμπιμπάγιο
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ιντριγκαδόρικα είναι και τα κυρίως: ταλιάτα black angus, κοντοσούβλι προβατίνας με τζατζίκι μαύρου σκόρδου και τις all time classic τηγανητές πατάτες, και μοσχαράκι στη γάστρα με χυλοπιτάκι. Και για να μην μένουμε μόνο στα κρεατικά, το "Αμπιμπάγιο" μαγειρεύει και τη δική του, άκρως ελληνική βερσιόν καρμπονάρας με απάκι Κρήτης, θυμαρίσια γραβιέρα και παστό κρόκο χωριάτικου αβγού, καθώς και νοστιμότατο ποντιακό κους κους άγριων μανιταριών ή με λεμονάτη κρέμα σπανάκι και κρουτόν φέτας.

Ηρακλειδών 3, Θησείο, 2103426794, www.abibayio.gr, FB: Αμπιμπάγιο – Abibayio, IG: @abibayio

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
10/11/2025

Ο ορισμός της trattoria rustica elegante στην Κηφισιά

Λίγα ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα μπορούν να περηφανευτούν ότι συνδυάζουν επί ίσοις όροις την αυθεντική ιταλική γεύση με την ολόσωστη διαχείριση πρώτης ύλης.

Πού θα φας και πού θα πιεις μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς μετά το σημαντικό αθλητικό event για να μην τρέχεις ασκόπως.

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.