Αδύνατοn να βαρεθούμε την πανέμορφη γαστροταβέρνα του Θησείου, καθώς το κλασικό αυτό στέκι πάντα επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους επισκέπτες του. Βγαίνοντας από το γραφείο και κατευθυνόμενοι προς την πιο ιστορική γειτονιά της Αθήνας, νιώθουμε σαν να ταξιδεύουμε σε μία άλλη εποχή. Το εντυπωσιακό σκηνικό του "Αμπιμπάγιο" εντείνει αυτό το συναίσθημα, θυμίζοντας κάτι από τα καφενεία της παλιάς Αθήνας, αλλά και "παντρεύοντας" παραδοσιακές γεύσεις με τη σύγχρονη γαστρονομική ματιά.

Υπεύθυνος του εξαιρετικού μενού είναι ο σεφ Κωνσταντίνος Παλυβός, ο οποίος πολύ έξυπνα διαχειρίζεται τη δυναμική της γαστροταβέρνας με ευρηματικότητα συνδυασμών και υλικά εποχής. Έτσι, το "Αμπιμπάγιο" καταφέρνει να σοκάρει ευχάριστα την παλέτα μας, μαγειρεύοντας πρωτότυπα πιάτα που μοσχοβολούν Ελλάδα. Πολλές από τις επιλογές στο μενού είναι για τη μέση, επομένως πάρτε τους συναδέλφους σας και ετοιμαστείτε να ζήσετε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι. Κεφτεδάκια γιαουρτλού, σιγομαγειρεμένοι γίγαντες φούρνου και τυροκαυτερή είναι ό,τι πρέπει για να μοιραστείτε με την παρέα, καθώς και οι πιο αναπάντεχοι συνδυασμοί του "Αμπιμπάγιο": καβουρμάς με αβγά στραπατσάδα, κροκέτα μουσακά, πιτόγυρα tacos και ρολάκι αγριογούρουνο με chutney ντομάτας και μαγιονέζα στιφάδο.

Η signature σαλάτα της ταβέρνας, με ρόδι, παστράμι και dressing σύκου, είναι από τις πιο ιδιαίτερες που έχουμε δοκιμάσει, όπως και ο Μπαχτσές του Φθινοπώρου με χόρτα εποχής, τραγανή αγκινάρα, μανταρίνι και σκοτύρι Μήλου.

Ιντριγκαδόρικα είναι και τα κυρίως: ταλιάτα black angus, κοντοσούβλι προβατίνας με τζατζίκι μαύρου σκόρδου και τις all time classic τηγανητές πατάτες, και μοσχαράκι στη γάστρα με χυλοπιτάκι. Και για να μην μένουμε μόνο στα κρεατικά, το "Αμπιμπάγιο" μαγειρεύει και τη δική του, άκρως ελληνική βερσιόν καρμπονάρας με απάκι Κρήτης, θυμαρίσια γραβιέρα και παστό κρόκο χωριάτικου αβγού, καθώς και νοστιμότατο ποντιακό κους κους άγριων μανιταριών ή με λεμονάτη κρέμα σπανάκι και κρουτόν φέτας.
Ηρακλειδών 3, Θησείο, 2103426794, www.abibayio.gr, FB: Αμπιμπάγιο – Abibayio, IG: @abibayio