"Salonika": Ο γαστρονομικός θεσμός της πόλης βάζει τα καλοκαιρινά του

Salonika

Αν δεν έχεις απολαύσει το soul food του Σωτήρη Ευαγγέλου, την πεμπτουσία της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας που αναδεικνύει στο έπακρο τη γευστική μας κληρονομιά, ατενίζοντας τον Θερμαϊκό, αυτό το καλοκαίρι ήρθε η ώρα να το κάνεις.

Με ένα ακόμη Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2024 στο ενεργητικό του, το γαστρονομικό εστιατόριο του "Makedonia Palace" βγαίνει και φέτος στις προνομιακές βεράντες του, παράλληλα με την κομψή σάλα - διαμάντι αστικού μοντερνισμού, με ένα από τα ωραιότερα πανοραμικά πλάνα του Θερμαϊκού να συναντά την signature ελληνική κουζίνα που δημιουργεί ο Σωτήρης Ευαγγέλου

Salonika

O πολυβραβευμένος executive σεφ έχει αναδείξει το εμβληματικό αυτό πόστο στο καλύτερο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης ποντάροντας στις εκλεκτές πρώτες και προτείνοντας μια ελληνική κουζίνα του σήμερα, με όλη τη νοστιμιά της παράδοσης να έρχεται στο πιάτο ραφιναρισμένη μιλώντας κατευθείαν στο συναίσθημα, μια κουζίνα από καρδιάς. 

Salonika

Διαλεχτά ψάρια και θαλασσινά, κρέατα εκλεκτών παραγωγών και ολόφρεσκα λαχανικά, μπαίνουν στις μαρμίτες, το τηγάνι ή τη σχάρα με προσοχή και φαντασία, με τη φινέτσα και τη ρουστίκ αβρότητα να ισορροπούν περίτεχνα σε πιάτα που σκιαγραφούν την κορυφαία έκφραση της παράδοσης σήμερα. 

Salonika

Αν μάλιστα διαλέξεις να μείνεις στο "Makedonia Palace", πέρα από την ιδιαίτερη αύρα και τις εμπειρίες του ξεχωριστού αυτού πολυτελούς ξενοδοχείου, θα αντιληφθείς από πρώτο χέρι πως η γαστρονομική ποιότητα είναι αισθητή ήδη από το εξαιρετικό πρωινό με τη γευστική κουλτούρα της Θεσσαλονίκης να δίνει τον τόνο. 

Ξεν. "Makedonia Palace", Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, 2310897197, www.makedoniapalace.com  
FB: Makedonia Palace Hotel Thessaloniki, IG: @makedonia_palace_hotel

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.