"Salonika": Ο γαστρονομικός θεσμός της πόλης βάζει τα καλοκαιρινά του

Salonika

Αν δεν έχεις απολαύσει το soul food του Σωτήρη Ευαγγέλου, την πεμπτουσία της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας που αναδεικνύει στο έπακρο τη γευστική μας κληρονομιά, ατενίζοντας τον Θερμαϊκό, αυτό το καλοκαίρι ήρθε η ώρα να το κάνεις.

Με ένα ακόμη Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2024 στο ενεργητικό του, το γαστρονομικό εστιατόριο του "Makedonia Palace" βγαίνει και φέτος στις προνομιακές βεράντες του, παράλληλα με την κομψή σάλα - διαμάντι αστικού μοντερνισμού, με ένα από τα ωραιότερα πανοραμικά πλάνα του Θερμαϊκού να συναντά την signature ελληνική κουζίνα που δημιουργεί ο Σωτήρης Ευαγγέλου

Salonika

O πολυβραβευμένος executive σεφ έχει αναδείξει το εμβληματικό αυτό πόστο στο καλύτερο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης ποντάροντας στις εκλεκτές πρώτες και προτείνοντας μια ελληνική κουζίνα του σήμερα, με όλη τη νοστιμιά της παράδοσης να έρχεται στο πιάτο ραφιναρισμένη μιλώντας κατευθείαν στο συναίσθημα, μια κουζίνα από καρδιάς. 

Salonika

Διαλεχτά ψάρια και θαλασσινά, κρέατα εκλεκτών παραγωγών και ολόφρεσκα λαχανικά, μπαίνουν στις μαρμίτες, το τηγάνι ή τη σχάρα με προσοχή και φαντασία, με τη φινέτσα και τη ρουστίκ αβρότητα να ισορροπούν περίτεχνα σε πιάτα που σκιαγραφούν την κορυφαία έκφραση της παράδοσης σήμερα. 

Salonika

Αν μάλιστα διαλέξεις να μείνεις στο "Makedonia Palace", πέρα από την ιδιαίτερη αύρα και τις εμπειρίες του ξεχωριστού αυτού πολυτελούς ξενοδοχείου, θα αντιληφθείς από πρώτο χέρι πως η γαστρονομική ποιότητα είναι αισθητή ήδη από το εξαιρετικό πρωινό με τη γευστική κουλτούρα της Θεσσαλονίκης να δίνει τον τόνο. 

Ξεν. "Makedonia Palace", Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, 2310897197, www.makedoniapalace.com  
FB: Makedonia Palace Hotel Thessaloniki, IG: @makedonia_palace_hotel

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.