Το "Platanos Steakhouse" χαρίζει νέα γεύση στην Καλαμπάκα

Ο ταλαντούχος Θέμης Μπέλλος ανανεώνει τολμηρά την παράδοση σε ένα εστιατόριο-προορισμός για ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Platanos Steakhouse

Αν ετοιμάζεστε για ατμοσφαιρικές γιορτές στα Μετέωρα και την Καλαμπάκα, αξίζει να σημειώσετε στην γαστρονομική ατζέντα του ταξιδιού σας το πολύ ξεχωριστό εστιατόριο "Platanos Steakhouse". Η ιστορία του ξεκινά το 1981 ως απλό καφενείο/χάνι πάνω στο δρόμο, όμως ο δραστήριος ιδιοκτήτης και σεφ Θέμης Μπέλλος έχει μεταμορφώσει τα τελευταία χρόνια την οικογενειακή επιχείρηση σε ένα σύγχρονο εστιατόριο με άποψη και προσωπικότητα.

Platanos Steakhouse

Χωρίς να γυρίζει την πλάτη στις ιστορικές ρίζες του χώρου και τις παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, φροντίζει να εξελίσσεται διαρκώς, να ακολουθεί το πνεύμα των καιρών και να προσφέρει μια πλούσια γευστική εμπειρία στους φανατικούς επισκέπτες του εστιατορίου.

Platanos Steakhouse

Έτσι, τόσο η κουζίνα όσο και το μενού στο "Platanos Steakhouse" ανανεώνονται διαρκώς, καθώς ο Θέμης Μπέλλος μαζί με την ομάδα του αγαπούν να ανακαλύπτουν νέα ποιοτικά προϊόντα και να τα εντάσσουν αρμονικά στις γευστικές τους προτάσεις. Αυτήν την εποχή μάλιστα, έχουν μόλις λανσάρει το ολοκαίνουργιο χειμωνιάτικο μενού, όπου την αρχή κάνει το γενναιόδωρο καλωσόρισμα με μεδούλι και βούτυρο αλλά και δημιουργικές σαλάτες όπως η Duck Nest και η Grilled Garden.

Platanos Steakhouse

Platanos Steakhouse

Τα χειροποίητα ψωμάκια ατμού με κουνέλι στιφάδο, πίκλα τζίντζερ και κρέμα ταρτούφο όπως και τα τραγανά άγρια μανιτάρια σε κρούστα από πάνκο με μαύρο σκόρδο, κρέμα αερομάνουρου Γρεβενών και τρούφα είναι ορισμένες από τις δελεαστικές και τολμηρές προτάσεις που ακολουθούν και ανοίγουν την όρεξη, ενώ η συνέχεια γράφεται με σπεσιαλιτέ όπως η πρόβεια πικάνια καπνιστή, με καμμένο κρεμμύδι, άγρια μούρα και πουρέ από πατάτες γιαχνί, το στήθος κοτόπουλου με γλασαρισμένο σφένδαμο και μουστάρδα ή το φιλέτο τοπικής σολομοπέστροφας με σάλτσα καπνιστού σολομού.

Platanos Steakhouse

"Platanos Steakhouse", Μύκανη Καλαμπάκας, 2432082342, Κρατήσεις εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
13/11/2025

Κι όμως, υπάρχουν ακόμη τίμιες ταβέρνες στου Ψυρρή

Όσες εκπτώσεις κι αν κάνει ο Δήμος στην ίσως πιο παρατημένη στην υπερτουριστική της μοίρα γειτονιά της Αθήνας, η "Ταβέρνα της Ερμού" δεν κάνει καμία, κι αυτό φαίνεται σε κάθε ένα από τα πιάτα του μενού.

"Casa Nicola": Για dolce vita στο Μαρούσι

Φέρνει τη γεύση και την αισθητική της Ιταλίας στο Μαρούσι μέσα από το μενού του σεφ Πρόδρομου Κωσταρά.

'Ydoron': Για μπριζόλες τόνου και θαλασσινές κοπές στην Ερμού

Το εστιατόριο 'Ydoron' φέρνει ένα πολύ ιδιαίτερο κόνσεπτ με focus τις κοπές ψαριού και την ξηρά ωρίμανση στην καρδιά της Αθήνας.

Το Sunday Table του The Dolli's Rooftop Restaurant επιστρέφει

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Αυτό το καλτσόνε είναι λόγος για να ανηφορίσεις ως τα Βριλήσσια

Ένα στιλάτο στέκι σε περιμένει στο outsider των ΒΠ, για ποιοτικές παρασκευές με ζύμη και ιταλική νοστιμιά.

Thanksgiving και Beaujolais Nouveau στο La Suite Lounge Rooftop

Ζήστε τη μεγαλύτερη γιορτή του γαλλικού κρασιού και το Thanksgiving με θέα την Ακρόπολη.