Το "Platanos Steakhouse" χαρίζει νέα γεύση στην Καλαμπάκα

Ο ταλαντούχος Θέμης Μπέλλος ανανεώνει τολμηρά την παράδοση σε ένα εστιατόριο-προορισμός για ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Platanos Steakhouse

Αν ετοιμάζεστε για ατμοσφαιρικές γιορτές στα Μετέωρα και την Καλαμπάκα, αξίζει να σημειώσετε στην γαστρονομική ατζέντα του ταξιδιού σας το πολύ ξεχωριστό εστιατόριο "Platanos Steakhouse". Η ιστορία του ξεκινά το 1981 ως απλό καφενείο/χάνι πάνω στο δρόμο, όμως ο δραστήριος ιδιοκτήτης και σεφ Θέμης Μπέλλος έχει μεταμορφώσει τα τελευταία χρόνια την οικογενειακή επιχείρηση σε ένα σύγχρονο εστιατόριο με άποψη και προσωπικότητα.

Platanos Steakhouse

Χωρίς να γυρίζει την πλάτη στις ιστορικές ρίζες του χώρου και τις παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, φροντίζει να εξελίσσεται διαρκώς, να ακολουθεί το πνεύμα των καιρών και να προσφέρει μια πλούσια γευστική εμπειρία στους φανατικούς επισκέπτες του εστιατορίου.

Platanos Steakhouse

Έτσι, τόσο η κουζίνα όσο και το μενού στο "Platanos Steakhouse" ανανεώνονται διαρκώς, καθώς ο Θέμης Μπέλλος μαζί με την ομάδα του αγαπούν να ανακαλύπτουν νέα ποιοτικά προϊόντα και να τα εντάσσουν αρμονικά στις γευστικές τους προτάσεις. Αυτήν την εποχή μάλιστα, έχουν μόλις λανσάρει το ολοκαίνουργιο χειμωνιάτικο μενού, όπου την αρχή κάνει το γενναιόδωρο καλωσόρισμα με μεδούλι και βούτυρο αλλά και δημιουργικές σαλάτες όπως η Duck Nest και η Grilled Garden.

Platanos Steakhouse

Platanos Steakhouse

Τα χειροποίητα ψωμάκια ατμού με κουνέλι στιφάδο, πίκλα τζίντζερ και κρέμα ταρτούφο όπως και τα τραγανά άγρια μανιτάρια σε κρούστα από πάνκο με μαύρο σκόρδο, κρέμα αερομάνουρου Γρεβενών και τρούφα είναι ορισμένες από τις δελεαστικές και τολμηρές προτάσεις που ακολουθούν και ανοίγουν την όρεξη, ενώ η συνέχεια γράφεται με σπεσιαλιτέ όπως η πρόβεια πικάνια καπνιστή, με καμμένο κρεμμύδι, άγρια μούρα και πουρέ από πατάτες γιαχνί, το στήθος κοτόπουλου με γλασαρισμένο σφένδαμο και μουστάρδα ή το φιλέτο τοπικής σολομοπέστροφας με σάλτσα καπνιστού σολομού.

Platanos Steakhouse

"Platanos Steakhouse", Μύκανη Καλαμπάκας, 2432082342, Κρατήσεις εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.