Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις «συλλεκτικές» βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.

Οινοποιείο Ντουράκη οινογνωσία

Στον Αλίκαμπο, εκεί όπου ο αέρας των Λευκών Ορέων συναντά την αμπελουργική παράδοση της Κρήτης, το Οινοποιείο Ντουράκη φημίζεται εδώ και δεκαετίες ως ένα από τα "ορόσημα" του οινοτουρισμού στο νησί. Οραματίστηκε την εξωστρεφή οινική εμπειρία πριν γίνει τάση, άνοιξε πρώτο τις πόρτες του στο κοινό και σήμερα —με τη δεύτερη γενιά στο τιμόνι— συνεχίζει να εξελίσσει ένα κτήμα όπου η βιωσιμότητα, η τέχνη και η γεύση συνυπάρχουν οργανικά.

Οινοποιείο Ντουράκη οινογνωσία

Αυτές τις μέρες όμως, το οινοποιείο περνά σε μια ακόμη πιο συλλεκτική φάση. Η έκθεση "Les Secrets du Vin" του Ιωσήφ Πετρώφ, ένα εικαστικό αφιέρωμα στη διαδρομή του αμπελιού από την αρχαία Ελλάδα έως τη Γαλλία, μεταμορφώνει τον χώρο σε γκαλερί με εκπληκτική ατμόσφαιρα. Ένα έργο που ταξίδεψε από την Αθήνα μέχρι τα Χανιά και βρίσκει στο Οινοποιείο Ντουράκη το ιδανικό σκηνικό του.

Οινοποιείο Ντουράκη οινογνωσία

Η έκθεση, μάλιστα, θα γιορταστεί με ένα γαστρονομικό τριήμερο σπάνιο, όπως και οι φιάλες στο χανιώτικο κελάρι. Τρεις Chef’s Table βραδιές (7, 8 και 9 Δεκεμβρίου), για μόλις 16 συνδαιτημόνες τη φορά, με τρεις διακεκριμένους σεφ να δημιουργούν μενού σε αρμονία με τις ετικέτες του κτήματος, και τη σομελιέ Σοφία Τσίκου να "οδηγεί" τις γευσιγνωσίες.

Οινοποιείο Ντουράκη οινογνωσία

Ο Γρηγόρης Κίκης (1 Χρυσός Σκούφος και 1* Michelin για το "Herve"), ο πιο ανήσυχος εκπρόσωπος της νέας γενιάς, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις 07 Δεκεμβρίου, ο Νοτιοαφρικανός Nick Honeyman (1* Michelin για το "Le Petit Léon" του Παρισιού) θα ξεδιπλώσει την κοσμοπολίτικη μαγειρική του άποψη στις 08 Δεκεμβρίου, ενώ το τριήμερο θα κλείσει με τον κλασικιστή John Argaud 1*Michelin για το "Auberge Ostape" στη χωρα των Βασκων), με γαλλική και πιάτα που σέβονται τη μνήμη της πρώτης ύλης στις 09 Δεκεμβρίου.

Οι θέσεις είναι ελάχιστες και οι κρατήσεις ανοιχτές στο 28250 51761.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα 1000 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τη La Liste

Ο έγκριτος γαλλικός εστιατορικός θεσμός ξεχωρίζει τους γαστρονομικούς ναούς του τώρα. Ποια ελληνικά σποτ συναντάμε στη φετινή λίστα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/12/2025

Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, από το "αθηνόραμα" και τον "Φιλελεύθερο", ανέδειξε για πέμπτη χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού με μια λαμπερή τελετή απονομής την Τετάρτη 26/11 στο "Four Seasons" της Λεμεσού.

Ένα μητροπολιτικό bar restaurant με ελληνική ψυχή στον Πειραιά

Προορισμός εκλεκτής καλοφαγίας για όσους βολτάρουν στο μεγάλο λιμάνι.

'Sanchez' χωρίς το 'Dirty' στο Ψυχικό

Η συνύπαρξη γαστρονομίας, ποτού και ψυχαγωγίας καθιστά το δημοφιλές σημείο του Ψυχικού έναν από τους πιο ελκυστικούς μεξικάνικους προορισμούς της πόλης - πλέον, πιο cozy από ποτέ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Κατσικίσιο τυρί με κερήθρα και αγουρέλαιο στο 'Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μια ανανεωμένη γαστρονομική εμπειρία στο eclectic eatery του κέντρου

Ο αξιόλογος σεφ Νίκος Ζέρβος παρουσιάζει ένα νέο μενού με άποψη και νοστιμιά.