Στον Αλίκαμπο, εκεί όπου ο αέρας των Λευκών Ορέων συναντά την αμπελουργική παράδοση της Κρήτης, το Οινοποιείο Ντουράκη φημίζεται εδώ και δεκαετίες ως ένα από τα "ορόσημα" του οινοτουρισμού στο νησί. Οραματίστηκε την εξωστρεφή οινική εμπειρία πριν γίνει τάση, άνοιξε πρώτο τις πόρτες του στο κοινό και σήμερα —με τη δεύτερη γενιά στο τιμόνι— συνεχίζει να εξελίσσει ένα κτήμα όπου η βιωσιμότητα, η τέχνη και η γεύση συνυπάρχουν οργανικά.

Αυτές τις μέρες όμως, το οινοποιείο περνά σε μια ακόμη πιο συλλεκτική φάση. Η έκθεση "Les Secrets du Vin" του Ιωσήφ Πετρώφ, ένα εικαστικό αφιέρωμα στη διαδρομή του αμπελιού από την αρχαία Ελλάδα έως τη Γαλλία, μεταμορφώνει τον χώρο σε γκαλερί με εκπληκτική ατμόσφαιρα. Ένα έργο που ταξίδεψε από την Αθήνα μέχρι τα Χανιά και βρίσκει στο Οινοποιείο Ντουράκη το ιδανικό σκηνικό του.

Η έκθεση, μάλιστα, θα γιορταστεί με ένα γαστρονομικό τριήμερο σπάνιο, όπως και οι φιάλες στο χανιώτικο κελάρι. Τρεις Chef’s Table βραδιές (7, 8 και 9 Δεκεμβρίου), για μόλις 16 συνδαιτημόνες τη φορά, με τρεις διακεκριμένους σεφ να δημιουργούν μενού σε αρμονία με τις ετικέτες του κτήματος, και τη σομελιέ Σοφία Τσίκου να "οδηγεί" τις γευσιγνωσίες.

Ο Γρηγόρης Κίκης (1 Χρυσός Σκούφος και 1* Michelin για το "Herve"), ο πιο ανήσυχος εκπρόσωπος της νέας γενιάς, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις 07 Δεκεμβρίου, ο Νοτιοαφρικανός Nick Honeyman (1* Michelin για το "Le Petit Léon" του Παρισιού) θα ξεδιπλώσει την κοσμοπολίτικη μαγειρική του άποψη στις 08 Δεκεμβρίου, ενώ το τριήμερο θα κλείσει με τον κλασικιστή John Argaud 1*Michelin για το "Auberge Ostape" στη χωρα των Βασκων), με γαλλική και πιάτα που σέβονται τη μνήμη της πρώτης ύλης στις 09 Δεκεμβρίου.
Οι θέσεις είναι ελάχιστες και οι κρατήσεις ανοιχτές στο 28250 51761.