Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης και το παρουσιάζει. Αυτή την εβδομάδα, ο Βαλσάμης Δουκάκης γράφει για το κατσικίσιο τυρί με κερήθρα και αγουρέλαιο στο 'Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ'.
Μινιμαλιστικός, σχεδόν γυμνός χώρος με μωσαϊκό, μεταλλικά τραπέζια και ανοιχτή κουζίνα στο ψηλότερο επίπεδο που δημιουργούν μια sui generis ατμόσφαιρα, ανάμεσα σε παλιό καφενείο και ντιζαϊνάτο εστιατόριο.

Μινιμαλισμός και φυσικότητα χαρακτηρίζουν επίσης τα πιάτα του ταλαντούχου σεφ Λουκά Μάιλερ, ο οποίος διαχειρίζεται την προσεκτικά επιλεγμένη πρώτη ύλη με τρόπο αφαιρετικό ή σε συνδυασμούς που εκπέμπουν ελληνικότητα με νεωτεριστική ματιά.
Η φιλοσοφία του, που αγκαλιάζει ακόμα τις ιδιοπαρασκευές, εκφράζεται λιτά κι ανάγλυφα στο πιάτο χειροποίητο κατσικίσιο τυρί με κερήθρα και αγουρέλαιο. Τρία υλικά, πολύ εκφραστικά, δίνουν μια πλούσια γεύση και το καθένα παίζει το ρόλο του, τόσο κατά μόνας όσο και ομαδικά.


Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.