Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, από το «αθηνόραμα» και τον «Φιλελεύθερο», ανέδειξε για πέμπτη χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού με μια λαμπερή τελετή απονομής την Τετάρτη 26/11 στο «Four Seasons» της Λεμεσού.

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025 Η πολυπληθής ομάδα που συνέπραξε στο εξαιρετικό diner de gala αποθεώθηκε στο τέλος της βραδιάς.

Οι Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου φώτισαν και φέτος τους επίλεκτους της κυπριακής γαστρονομικής σκηνής, με μια λαμπερή τελετή απονομής που έλαβε χώρα την Τετάρτη 26/11 στο "Four Seasons" της Λεμεσού, με τη συνδιοργάνωση του "αθηνοράματος" και του δημοσιογραφικού οργανισμού "Ο Φιλελεύθερος" της Κύπρου. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας αποτύπωσε ανάγλυφα το όλο και πιο ενδιαφέρον σκηνικό που διαμορφώνεται από χρόνο σε χρόνο, απονέμοντας συνολικά 36 βραβεία, δύο περισσότερα σε σχέση με πέρσι, και ανάμεσά τους έναν ολοκαίνουργιο Χρυσό Σκούφο για την Κύπρο. 

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025

Οι προσκεκλημένοι ξεκίνησαν να καταφτάνουν στους χώρους της εκδήλωσης από νωρίς το απόγευμα όπου τους υποδέχονταν η πρόεδρος του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής και επικεφαλής του γαστρονομικού θεσμού των Χρυσών Σκούφων, 'Άννη Ηλιοπούλου, ο εκδότης του δημοσιογραφικού οργανισμού "Ο Φιλελεύθερος", Νίκος Παττίχης, ο εκδότης του "αθηνοράματος", Δημήτρης Ηλιόπουλος, και ο CEO του Ομίλου "Ο Φιλελεύθερος", Τάσος Αναστασίου. Ανάμεσά τους βρίσκονταν όπως πάντα σημαντικοί εκπρόσωποι από τους χώρους της πολιτικής, των τεχνών και των γραμμάτων, των επιχειρήσεων και των ΜΜΕ που μαζί με τους σεφ και τους επιχειρηματίες των βραβευόμενων εστιατορίων σχημάτιζαν ενδιαφέροντα πηγαδάκια ανταλλαγής προγνωστικών, εν μέσω βεβαίως δηλώσεων σε κάμερες και φλας που άστραφταν διαρκώς. Τα welcome cocktails με τη σφραγίδα της Nespresso ενίσχυσαν το κλίμα θετικής διάθεσης και αισιοδοξίας, ενώ τα γαστρονομικά νερά Acqua Panna και S.Pellegrino συνεισέφεραν τη χαρακτηριστική φινετσάτη δροσιά τους.

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025

Πολύ σύντομα, οι πόρτες του Grand Ballroom άνοιξαν και άπαντες πήραν θέση στα κομψά στρωμένα τραπέζια με την όπως πάντα επιμελημένη art de la table που είχε φέτος ως centerpiece μία εντυπωσιακή δημιουργία με τον συμβολικό αριθμό "5", αφιερωμένο στις πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις των Χρυσών Σκούφων Κύπρου.

M:\XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025\VRADIA\ART DE LA TABLE
Η φετινή art de la table ήταν εμπνευσμένη από τα 5 χρόνια του θεσμού των Χρυσών Σκούφων στην Κύπρο.

  

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025

Μasters of ceremony ήταν η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Μαρίνα Φιλιππίδου και ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός Ανδρέας Φυλακτού, που ανέβηκαν στη σκηνή αμφότεροι ντυμένοι με κόκκινο βελούδο και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς με ωραία χημεία, χιούμορ και κοφτερές ατάκες. 

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025

Ο χορός των βραβεύσεων και μαζί η αντίστροφη μέτρηση προς την κορυφή είχε ως αφετηρία τα συνολικά 11 για φέτος Βραβεία Κυπριακής Κουζίνας με βαθμό 14/20, που παραδόθηκαν στους αποδέκτες τους από σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής & Μαέστρος Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου, Γιώργος Κουντούρης, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ισραήλ, Κορνήλιος Κορνηλίου, ο Γενικός Γραμματέας ΚΕΒΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, και ο Ακαδημαϊκός και Εικαστικός Σάββας Χριστοδουλίδης. 


Οι ευχές για τη μακροημέρευση του θεσμού των Χρυσών Σκούφων και η σημαντική συνεισφορά του στην εξέλιξη του γαστρονομικού πεδίου της Κύπρου ήταν κάτι που ακούστηκε κατά κόρον κατά τη διάρκεια των απονομών, που συνεχίστηκαν με τις συνολικά 19 διακρίσεις των Top Notch στα εστιατόρια εκείνα με βαθμολογία από 14,25 έως 14,99/20. Μεγάλος νικητής της κατηγορίας αναδείχθηκε ο Αθηναγόρας Κωστάκος που ανέβηκε τρεις φορές στη σκηνή προκειμένου να παραλάβει περιχαρής τα βραβεία για τα εστιατόρια "Scale", "Oris" και "Musa" με τα οποία συνεργάζεται στενά ως consultant chef. 

Δεν ήταν μάλιστα ο μόνος σεφ που ταξίδεψε από την Ελλάδα για τις ανάγκες της βραδιάς, καθώς το "παρών" έδωσαν επίσης ο 'Έκτορας Μποτρίνι και ο Παύλος Κυριάκης που παρέλαβαν αυτοπροσώπως από έναν Χρυσό Σκούφο για τα εστιατόρια "Sera" και "Polo" αντιστοίχως. Με βαθμό 15/20 και ένα Χρυσό Σκούφο διακρίθηκαν επίσης το "Matsuhisa Limassol" και το νεοεισερχόμενο στο κλαμπ των βραβευμένων "Cor Gastronomy" με την πολύ ενδιαφέρουσα μοντέρνα κουζίνα του Κύπριου σεφ Χριστόδουλου Θεοφάνους. 

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025
270 προσκεκλημένοι από το χώρο της πολιτικής, των τεχνών, των γραμμάτων, των επιχειρήσεων και των ΜΜΕ παραβρέθηκαν στο "Four Seasons" Λεμεσού για να χειροκροτήσουν τους νικητές και να απολαύσουν το dîner de gala.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή λίγο πριν την κορύφωση των απονομών, η Άννη Ηλιοπούλου δεν αναφέρθηκε μονάχα στην πέμπτη επέτειο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων στην Κύπρο αλλά και στα 70 χρόνια ζωής που γιορτάζει φέτος ο Φιλελεύθερος ως ο κορυφαίος εκδοτικός οργανισμός της χώρας. Εν μέσω πολλών χειροκροτημάτων, τα εστιατόρια "Helios" και "Amber Dragon" βρέθηκαν στην κορυφή της φετινής κατάταξης και με βαθμολογία 15,5/20 και ένα Χρυσό Σκούφο μοιράστηκαν από κοινού τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου της Κύπρου για το 2025-2026. 

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025

Αμέσως μετά τις βραβεύσεις, οι παρουσιαστές έδωσαν το σύνθημα για την έναρξη του γαστρονομικού μέρους της βραδιάς που φώτισε με τρόπο ανάγλυφο και απολαυστικό βεβαίως, το κυρίαρχο γαστρονομικό trend της εποχής: το κλασικό που επιστρέφει με νέα γοητεία στη γαστρονομία του σήμερα, συναρπάζοντας δημιουργούς και κοινό εξίσου. Αυτή η νέα μόδα της επιστροφής στις γαστρονομικές ρίζες του παγκόσμιου χωριού ήταν το κόνσεπτ του εξαιρετικού μενού που δημιούργησε ειδικά για τη βραδιά ο Αστέριος Κουστούδης, executive chef των εμβληματικών ξενοδοχείων της Αθήνας "Μεγάλη Βρεταννία" και "King George".

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025
Ο Αστέριος Κουστούδης και η ομάδα του από την Αθήνα παραλαμβάνουν την καθιερωμένη αναμνηστική ανθοδέσμη από τους παρουσιαστές της απονομής.

Το γαστρονομικό ταξίδι πίσω στο χρόνο συνοδεύτηκε από αντίστοιχη μουσική και βίντεο ανά δεκαετία εντυπωσιάζοντας τους προσκεκλημένους. Εξού και όταν ο Κουστούδης ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τα στενά μέλη της ομάδας του για να παραλάβει την αναμνηστική του ανθοδέσμη, το χειροκρότημα που πλημμύρισε τη σάλα της απονομής ήταν κάτι παραπάνω από θερμό. Ο γενικός διευθυντής του "Four Seasons" Κώστας Νικολάου, ο F&B manager Γιάννος Γρηγορίου, ο Group executive chef Πανίκος Χατζηττοφής και ο executive chef του ξενοδοχείου Παναγιώτης Χαραλάμπους με την μπριγάδα τους και το εξαιρετικά χορογραφημένο σέρβις υποστήριξαν με τον καλύτερο τρόπο τον guest chef της απονομής και τις ανάγκες μιας βραδιάς υψηλού επιπέδου, συμβάλλοντας στην επιτυχία της.   

XRYSOI SKOUFOI KYPROU
Ο Αστέριος Κουστούδης, η ομάδα του και executive chef του ξενοδοχείου Four Seasons Παναγιώτης Χαραλάμπους καταχειροκροτήθηκαν στο τέλος του δείπνου.

Η βραδιά της απονομής σε 23 κλικ 

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 1.jpg
O Νίκος Παττίχης, εκδότης του Δημοσιογραφικού οργανισμού "Ο Φιλελεύθερος", ο Αλέξης Βαφεάδης, Υπουργός Μεταφορών, ο Μάκης Κεραύνος, Υπουργός Οικονομικών και ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, εκδότης του αθηνοράματος.

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 1
Ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο Κωνσταντίνος Κόλλιας, η 'Άννη Ηλιοπούλου, Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΣΜΗΣ Εκδοτικής ΑΕ και επικεφαλής της επιτροπης των Χρυσών Σκούφων και ο Πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ Κορνήλιος Κορνηλίου

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 14
  Ο σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος, ο Κώστας Σεμερτζίδης, μέλος γευσιγνωστικής επιτροπης των Χρυσών Σκούφων, ο σεφ 'Έκτορας Μποτρίνη και ο guest chef της τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων Κύπρου 2025 Αστέριος Κοστούδης.

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 11

 Τρεις από τους κορυφαίους ξενοδόχους της Κύπρου, ο Χρίστος Μουσκής, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου FourSeasons, ο Δήμος Δημοσθένους, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Amara και ο Ζήνωνας Πίπης, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Alasia.

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 2
 Ο Μιχάλης Λούης, διευθύνων σύμβουλος της EUROBANK, ο Φίλιππος Σώσειλος, CEO της PWC και ο  Δημήτρης Ηλιόπουλος.

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 2

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, η 'Άννη Ηλιοπούλου, ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής και ο Νίκος Παττίχης, εκδότης του Δημοσιογραφικού οργανισμού "Ο Φιλελεύθερος". 

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 6

Η Δέσποινα Ζευκιλή, διευθύντρια του αθηνοράματος, η αγαπημένη ερμηνεύτρια Αλέξια Βασιλείου, και ο Γιώργος Κουντούρης, καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της συμφωνικής ορχήστρας νέων Κύπρου. 

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 15
Ο David Goodridge, group executive chef Thanos Hotels, ο Χριστόδουλος Θεοφάνους, chef του εστιατορίου Cor Gastronomy, ο Βαλσάμης Δουκάκης, Υπεύθυνος Συντονισμού και Λειτουργίας της Γευσιγνωστικής Επιτροπής του Θεσμού των Χρυσών Σκούφων, και ο Παύλος Κυριάκης, σεφ του εστιατορίου Polo. 

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 16

Ο Πέτρος Κεφαλάς, σεφ του εστιατορίου Matsuhisa Limassol, ο Μπάμπης Δούκας, μέλος γευσιγνωστικής επιτροπης των Χρυσών Σκούφων, ο Markus Tauwald, culinary director της Melco resorts & entertainment και ο Γιάννος Γρηγορίου, food and beverage director της Mouskita hotels. 

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 4
Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, ο Τάσος Αναστασίου, CEO του δημοσιογραφικού οργανισμού "Ο Φιλελεύθερος" και ο Νίκος Παττίχης.

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 3

Η Μύρνα Παττίχη, η Μαρίνα Σιακόλα Πρόεδρος του Sophia for Children, η 'Άννη Ηλιοπούλου και ο Ντίνος Λευκαρίτης Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος Petrolina group. 

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 10
 Ο Αλέξης 'Άννινος, Πρόεδρος και Διευθυνών σύμβουλος της Cyprus Import Corporation ltd, ο Γιώργος Σκλάβος, head of corporate and communications branding της Eurobank, ο Ρένος Ονουφρίου, γενικός διευθυντής εμπορικού τμήματος του δημοσιογραφικου οργανισμού "Ο Φιλελεύθερος" και ο Βάσσος Ηλιάδης, General Manager της Vassos Eliades ltd.

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 3
  Ο Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, Πρόεδρος του European Uninversity, ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, η Νατάσα Φρειδερίκου, Πρόεδρος του συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick και ο Χριστόφορος Χαραλάμπους.

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 8
Ο Γιάννης Αρμεύτης, Δήμαρχος Λεμεσού, ο Νίκος Παττίχης, εκδότης του δημοσιογραφικού οργανισμού "Ο Φιλελεύθερος" και ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, πρόεδρος του Επαρχιακού οργανισμού Αυτοδιοικησης Λευκωσίας.

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 13
 Ο Ανδρέας Γιαγκουλλάς, chef του εστιατορίου Sentio, ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Φιλιππάτος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, εκ των ιδιοκτητών του εστιατορίου Tocayo.

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 7
 Η Μαρία Τσιάκκα, Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της CYTA και η Ιωάννα Μαρία Ηλιάδη, executive director Vassos Eliades ltd.

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 18
 ​​​​​​
Ο Γιώργος Λουκαϊδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ και η σύζυγος του Μοίρα Λουκαΐδη. 

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 19
 Ο Γιάννης Αντωνίου, Αναπληρωτής Κυβερνητικός εκπρόσωπος και η σύζυγος του Άννα Αντωνίου.

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 12
Ο Μιχαλάκης Ζαβός, Πρώτος εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου Zavos και ο Χρίστος Τσέντας, Director of Cythera Developments Ltd.

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 4
Ο Νίκος Παττίχης, η Μύρνα Παττίχη, η 'Άννη Ηλιοπούλου και ο Κώστας Σεμερτζίδης  

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 17

Τρεις σημαντικοί σεφ από την Ελλάδα που βραβεύτηκαν και στους Χρυσούς Σκούφους Κύπρου, ο Παύλος Κυριάκης, σεφ του εστιατορίου Polo, ο 'Έκτoρας Μποτρίνι, επικεφαλής σεφ του Sera by Botrini και ο σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος.

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 5
 Ο Αλκιβιάδης Τσοκακτσίδης, σεφ του εστιατορίου Εμπερς, η δημοσιογράφος του φιλελεύθερου Νταϊάνα Αζά, και ο Γιάννης Προβιδάκης, σεφ του εστιατορίου Kuzuba.

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 2025 21

Η Ντία Αρίστου και η Μαρία Κόμπου. 

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025

Οι απονομές 

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025 

AMBER DRAGON, Ξεν. City of Dreams Mediterranean, Λεμεσός, 15,50/20 και 1 Χρυσός Σκούφος
 

​ AMBER DRAGON
Η 'Άννη Ηλιοπούλου βραβεύει το εστιατόριο Amber Dragon με Χρυσό Σκούφο, το βραβειο παρέλαβαν οι Markus Tauwald και ο Λευτέρης Τριανταφύλλου.

HELIOS, Ξενοδοχείο Anassa, Νέο Χωριό Πάφου, 15,50/20 και 1 Χρυσός Σκούφος
 

HELIOS, Ξενοδοχείο Anassa, Νέο Χωριό Πάφου, 15,50/20 και 1 Χρυσός Σκούφος
Ο υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, βραβεύει με Χρυσό Σκούφο το εστιατόριο Helios. Το βραβείο παρέλαβαν οι David Goodridge, Θεοδόσης Κοκκινόφτας και Sebastian Wurst.

COR GASTRONOMY, Λεμεσός, 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος / New Entry    

COR GASTRONOMY, Λεμεσός, 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος New Entry	​
Ο εκδότης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού "Ο Φιλελεύθερος" βραβεύει το εστιατόριο Cor Gastronomy με Χρυσό Σκούφο. Το βραβείο παρέλαβαν ο Χριστοδουλος Θεοφάνους και ο Γιώργος Χειμωνίδης.

MATSUHISA LIMASSOL, Ξενοδοχείο AMARA, Λεμεσός, 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος  
 

MATSUHISA LIMASSOL, Ξενοδοχείο AMARA, Λεμεσός, 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος
Ο εκδότης του "αθηνοράματος", Δημήτρης Ηλιόπουλος, βραβεύει το εστιατόριο Matsuhisa Limassol με Χρυσό Σκούφο. Το βραβείο παρέλαβαν οι Πέτρος Κεφαλάς και Γιάννης Θεοδοσίου.

POLO RESTAURANT, Alasia Boutique Hotel, Λεμεσός, 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

POLO
Ο Μιχάλης Λούης, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, βραβεύει το Polo Restaurant με Χρυσό Σκούφο. Το βραβείο παραλαμβάνουν οι Παύλος Κυριάκης και Ζήνων Πίπης.


SERA BY ETTORE BOTRINI, Ξενοδοχείο Four Seasons, Λεμεσός, 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος
 

SERA
Ο υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, βραβεύει το εστιατόριο Sera by Ettore Botrini με Χρυσό Σκούφο. Το βραβείο παρέλαβαν οι Έκτορας Μποτρίνι και Γιάννης Σωκράτους.

Τιμητικές διακρίσεις Top Notch 2025

ANAÏS , Ξενοδοχείο City of Dreams Mediterranean, Λεμεσός,  14,75/20

ANAIS
Ο δήμαρχος Λεμεσού, Γιάννης Αρμεύτης, βραβεύει το εστιάτοριο Anais στην κατηγορία Top Notch. Το βραβείο παρέλεβαν οι Markus Tauwald και Κατερίνα Χριστοδούλου.


BASILIKO, Ξενοδοχείο Anassa, Νέο Χωριό Πάφου, 14,50/20

BASILIKO
Ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, βραβεύει το εστιατόριο Basiliko στην κατηγορία Top Notch. Το βραβείο παρέλαβαν οι David Goodridge, Sembastiean Wurst και Οδυσσέας Βασιλείου.


BEEFBAR, Ξενοδοχείο Amara, Λεμεσός, 14,50/20 / New Entry

BEEFBAR
Ο επιχειρηματίας, Yiannis Christodoulou, βραβεύει το εστιατόριο Beefbar στην κατηγορία Top Notch. Το βραβείο παρέλαβαν οι Σήφης Νικολάου και Άριστος Αντωνίου.


BISTROT 55 CLASSIC, Λεμεσός, 14,50/20 / New Entry

BISTROT 55
Ο διευθύνων σύμβουλος της D. Zavos Group, Μιχαλάκης Ζαβός, βραβεύει το εστιατόριο Bistrot 55 Classic στην κατηγορία Top Notch. Το βραβείο παρέλαβαν οι Ιάκωβος Γιαννακού και Μαρία Αλεξάνδρου.


KINGFISHER, Πάφος, 14,50/20

KINGFISHER
Ο εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος της Petrolina, Ντίνος Λευκαρίτης, βραβεύει το εστιατόριο Kingfisher στην κατηγορία Top Notch. Το βραβείο παρέλαβαν οι Λευτέρης Σαπαρίλλας και Ελένη Σαπαρίλλα.


LIMANAKI SEAFOOD RESTAURANT, Amathus Beach Hotel, Λεμεσός, 14,50/20

LIMANAKI
Ο Ρένος Ονουφρίου, Group Commercial Manager, του εκδοτικού οργανισμού ο Φιλελεύθερος, βραβεύει το εστιατόριο Limanaki Seafood Restaurant στην κατηγορία Top Notch. Το βραβείο παρέλαβαν οι Βαλεντίνος Μιχαήλ, Γιώργος Δασκαλάκης Βαλεντίνο Μιχαήλ και Χρίστος Παναγιώτου. 


PRIME STEAKHOUSE, Ξενoδοχείο City of Dreams Mediterranean, Λεμεσός,  14,50/20 / New Entry          

PRIME
Ο βραβευμένος αρχιτέκτονας Ηρακλής Παπαχρίστου βραβεύει το εστιατόριο Prime Steakhouse στην κατηγορία Top Notch. Το βραβείο παρέλαβαν οι Mohamad Khalil Fahed Al-Saies και  Κατερίνα Λανού.

      
RISTORANTE LOCATELLI, Ξενοδοχείο AMARA, Λεμεσός, 14,50/20

RISTORANTE LOCATELLI
Η Ιωάννα Μαρία Ηλιάδη, Executive Director της Vassos Eliades, βραβεύει το Ristorante Locatelli στην κατηγορία Top Notch. Το βραβείο παρέλαβαν οι Dario Sudera και Dhiren Pereira.


SEASONS ORIENTAL, Ξενοδοχείο Four Seasons, Λεμεσός, 14,50/20

SEASONS
O Βάσσος Ηλιάδης, General Manager της Vassos Eliades, βραβεύει το εστιατόριο Seasons Oriental στην κατηγορία Top Notch. Το βραβείο παρέλαβαν οι Guan Ruijong και Κώστας Νικολάου.


SENTIO, Λευκωσία, 14,50/20

SENTIO
Ο Αλέξης 'Άννινος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Cyprus Import Corporation Λτδ, βραβεύει το εστιατόριο Sentio στην κατηγορία Top Notch. Το βραβείο παρέλεβαν οι Ανδρέας Γιαγκουλλάς και Μιχάλης Κωνσταντίνου.


THĒTA MEDITERRANEAN, Λάρνακα, 14,50/20

THETA
Ο Αλέξης Βαφεάδης, υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, βραβεύει το εστιατόριο Theta Mediterranean στην κατηγορία Top Notch. Το βραβείο παρέλαβαν οι Αλέξανδρος Μπεκεσέβιτς και Θεόδωρος Μανιταράς.


TOCAYO, Λευκωσία, 14,50/20

TOCAYO
Ο Τάσος Αναστασίου, CEO του Δημοσιογραφικού Οργανισμού "Ο Φιλελεύθερος" βραβεύει το εστιατόριο Tocayo στην κατηγορία Top Notch. Το βραβείο παρέλαβαν οι Διογένης Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.


BOTTEGA AMARO, Λευκωσία, 14,25/20

BOTEGA AMARO
Η βραβευμένος φωτογράφος και πρόεδρος του Ιδρύματος Σοφία για τα Παιδιά, Μαρίνα Σιακόλα, βραβεύει το εστιατόριο Bottega Amaro στην κατηγορία Top Notch. To βραβείο παρέλαβε ο Στέλιος Πέτσας.


THE GRILL ROOM, Amathus Beach Hotel, Λεμεσός, 14,25/20

THE GRILL ROOM
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου, βραβεύει το εστιατόριο The Grill Room στην κατηγορία Top Notch. To βραβείο παρέλαβαν οι Κυριάκος Μαλεκκίδης και Γιώργος Δασκαλάκης.


KUZUBA, 14,25/20 New Entry
 

KUZUBA
Ο πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, βραβεύει το εστιατόριο Kuzuba στην κατηγορία Top Notch. To βραβείο παρέλαβαν οι Γιάννης Προβιδάκης και Γιώργος Μούντης.

M FUSION, Ξενοδοχείο Four Seasons, Λεμεσός, 14,25/20
 

M FUSION
Ο υφυπουργός Τουρισμού, Κωνσταντίνος Κουμής, βραβεύει το εστιατόριο M Fusion στην κατηγορία Top Notch. Το βραβείο παρέλαβαν οι Αλέξανδρος Δαμιανού και Λεωνίδας Λεωνίδου.

MÚSA, Λεμεσός, 14,25/20 New Entry

MUSA
Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Κωνσταντίνος Κόλλιας, βραβεύει το εστιατόριο μūsa στην κατηγορία Top Notch. Το βραβείο παρέλεβαν οι Αθηναγόρας Κωστάκος, Γιώργος Ιωάννου και Αλέξανδρος Αθανασιάδης.


ORIS FIRE KITCHEN & BAR, Λεμεσός, 14,25/20 New Entry

ORIS
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος (CEO) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου  Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, βραβεύει το εστιατόριο Oris στην κατηγορία Top Notch. Το βραβείο παρέλαβαν οι Αθηναγόρας Κωστάκος, Ανδρέας Ρήνας και Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου.


SCALE, MAP Hotel, Λευκωσία, 14,25/20

SCALE
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, βραβεύει το εστιατόριο Scale στην κατηγορία Top Notch. Το βραβείο παρέλαβαν οι Αθηναγόρας Κωστάκος και Μάριος Πολυκάρπου.

Βραβεία Κυπριακής Κουζίνας 2025

ΓΕΥΣΗΚΛΕΟΥΣ 62, Λευκωσία, 14/20

ΓΕΥΣΙΚΛΕΟΥΣ
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, Γιώργος Κουντούρης, βραβεύει το εστιατόριο Γευσικλέους 62 στην κατηγορία Κυπριακή Κουζίνα. Το βραβείο παρέλαβαν η Αυγή και ο Γιώργος Αλεξάνδρου.

 
DIONYSUS MANSION, Λεμεσός, 14/20

DIONYSUS MANSION
Η πρόεδρος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού , Κλάδου Λεμεσού, Ολίβια Παπαδάκη, βραβεύει το εστιατόριο Dionysus Mansion στην κατηγορία Κυπριακή Κουζίνα. Το βραβείο παρέλαβαν ο Δημήτρης Χαϊδεμένος και ο Γιώργος Ζαχάρογλου.

ΕΜΠΕΡΣ, Λεμεσός, 14/20 New Entry

ΕΜΠΕΡΣ
Ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Ανδρέας Ευσταθίου, βραβεύει το εστιατόριο Έμπερς στην κατηγορία Κυπριακή Κουζίνα. Το βραβείο παρέλαβαν ο Αλκιβιάδης Τσοκακτσίδης και ο Θέμης Βασιλειάδης.


ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΜΑΣΙΑΣ, Παραλίμνι, 14/20

ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΜΑΣΙΑΣ
Ο διευθύνων σύμβουλος της PwC Κύπρου, Φίλιππος Σώσειλος, βραβεύει την Ταβέρνα Καμασιάς στην κατηγορία Κυπριακή Κουζίνα. Το βραβείο παρέλαβαν ο Ανδρέας και η Ντανιέλα Καμασιά.


ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΙΑΣ, Λάρνακα, 14/20

ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΙΑΣ
Ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ισραήλ, Κορνήλιος Κορνηλίου, βραβεύει την ταβέρνα Κουτσονικολιάς στην κατηγορία Κυπριακή Κουζίνα. Το βραβείο παρέλαβαν οι Κωσταντής και Αλέξανδρος Κτωρής.


ΟΙ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΕΣ, Λευκωσία, 14/20

ΟΙ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΕΣ
Η πρόεδρος του συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, Νατάσα Φρειδερίκου, βραβεύει το εστιατόριο Οι Μαγείρισσες στην κατηγορία Κυπριακή Κουζίνα. Το βραβείο παρέλαβαν η Μύρια Καρύδη και η Ελπίδα Γεωργίου.


ΜΠΕΜΠΑ, Λευκωσία, 14/20

ΜΠΕΜΠΑ
Ο γενικός γραμματέας του ΚΕΒΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης βραβεύει το εστιατόριο Μπέμπα στην κατηγορία Κυπριακή Κουζίνα. Το βραβείο παρέλαβαν ο Θωμάς Μπέκας και Γεωργία Χρυσή.


PELAGOS, Ξενοδοχείο Anassa, Νέο Χωριό Πάφου, 14/20

PELAGOS
Ο ακαδημαϊκός και εικαστικός Σάββας Χριστοδουλίδης βραβεύει το εστιατόριο Pelagos στην κατηγορία Κυπριακή Κουζίνα. Το βραβείο παρέλαβαν οι David Goodridge, Orlando Καδής και Χριστόδουλος Παναγιωτίδης.


ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΗΣ ΜΗΛΙΤΣΑΣ, Καμπί Φαρμακά, Λευκωσία, 14/20

Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΗΣ ΜΗΛΙΤΣΑΣ
Η πρόεδρος του Δ.Σ. της Cyta, Μαρία Τσιάκκα, βραβεύει το εστιατόριο Ποταμός της Μηλίτσας στην κατηγορία Κυπριακή Κουζίνα. Το βραβείο παρέλαβε ο Σωτήρης Γιασεμή.


SOFIA AND ANDREAS TRADITIONAL HOUSE, Λετύμπου, Πάφος, 14/20

SOFIA ANDREAS
Ο Γενικός Ελεγκτής Δημοκρατίας Ανδρέας Παπακωνσταντίνου βραβεύει την ταβέρνα Sofia and Andreas Traditional House στην κατηγορία Κυπριακή Κουζίνα. Το βραβείο παρέλαβαν οι Σοφία και Ανδρέας Κυριάκου.


ΣΤΟΥ ΡΟΥΣΙΑ, Λάρνακα, 14/20
 

ΣΤΟΥ ΡΟΥΣΙΑ
Η τραγουδίστρια Αλέξια Βασιλείου βραβεύει το εστιατόριο Στου Ρουσιά στην κατηγορία Κυπριακή Κουζίνα. Το βραβείο παρέλαβαν οι Herman Ρουσιάς και Φιλίτσα Χατζηγιάννη.

Η γαστρονομία της βραδιάς 

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025
Ο guest chef της φετινής απονομής, Αστέριος Κουστούδης, επί τω έργω.

Πολυβραβευμένος, δημιουργικός και ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της γενιάς του, o επίτιμος προσκεκλημένος της φετινής απονομής Αστέριος Κουστούδης επιχείρησε μια συναρπαστική βουτιά στο παρελθόν, επέλεξε χαρακτηριστικά πιάτα που έχουν αφήσει εποχή και τα επανέφερε με μαεστρία στο σήμερα μέσα από ένα fine dining μενού – φόρος τιμής στη γαστρονομία των τελευταίων 60 ετών.

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025
Ο Αστέριος Κουστούδης συνεργάστηκε στενά με τον executive chef του ξενοδοχείου Four Seasons Παναγιώτη Χαραλάμπους.

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025
Οι ομάδες του Αστέριου Κουστούδη και του Four Seasons ένωσαν τις δυνάμεις τους για το diner de gala της φετινής απονομής.

Το συναρπαστικό countdown ξεκίνησε από το σήμερα και το ισχυρό ρεύμα του ινσταγκραμικού φαγητού, με τρεις ορεκτικές μπουκιές- πραγματικά κομψοτεχνήματα (μανούρα Σίφνου με παντζάρι κονφί, ταραμοσαλάτα με αυγοτάραχο και σύκο, πίκλα αγγουριού με καπνιστό χέλι και χαβιάρι) που ασφαλώς δεν περιορίστηκαν μονάχα στην ομορφιά της εικόνας τους και συνοδεύτηκαν με premium μπίρα Staropramen. 

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025

Προζυμένιο ψωμί, βούτυρο με φθινοπωρινή τρούφα,
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με άγρια ρίγανη και μπούκοβο.
Σερβιρίστηκε με Champagne Jacquart – Mosaïque Brut NV

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025

Canapés δεκαετία 2020
Μανούρα Σίφνου, παντζάρι κονφί, πετιμέζι 
 Kαπνιστό χέλι, χαβιάρι, αγγούρι 
 Ταραμοσαλάτα, αβγοτάραχο, σύκο
Staropramen Premium Beer

 Η "ταπεινή" Ντομάτα που ακολούθησε, παρουσιασμένη σε 4 διαφορετικές εκδοχές και υφές (μπαβαρουάζ, κονσομέ, κονφί, σορμπέ) και δίχως να πεταχτεί τίποτα, ήταν ένας ύμνος στο ένα και μοναδικό υλικό και μαζί το πιάτο που επέλεξε ο σεφ για να τιμήσει τη δεκαετία του 2010 που έφερε μαζί της τις αρχές της βιωσιμότητας και του zero food waste – μαζί της ήπιαμε Chateau Nico Lazaridi Rosé του 2023.

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025
Ντομάτα δεκαετία 2010
Μπαβαρουάζ, κονφί, κονσομέ και σορμπέ από ποικιλίες κειμήλια
Château Nico Lazaridi Rosé 2023, Ροζέ Ημίξηρος Οίνος

Η παλαμίδα μαρινέ εξέφρασε με τη σειρά της τη μεγάλη των Σκανδιναβών σχολή που φύτεψε τους πρώτους σπόρους της στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Το ημίπαστο ψάρι, απαλό σαν βούτυρο, ντύθηκε με τις ωραίες εντάσεις της πικάντικης σάλτσας από φιστίκι σε ζύμωση και ταίριαξε ιδανικά με Chateau Nico Lazaridi White του 2024. 

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025

Παλαμίδα μαρινέ δεκαετία 2000
Παλαμίδα μαρινέ, σαλάτα αγγούρι με ακτινίδιο και σάλτσα από φιστίκι σε ζύμωση
Château Nico Lazaridi White 2024, Λευκός Ξηρός Οίνος

Το ίδιο κρασί στάθηκε επάξια πλάι στο επόμενο πιάτο που έγραψε ιστορία στις κουζίνες της δεκαετίας του 1990 με την τάση του fusion σε πλήρη άνθηση. Μαργαριταρένιος μπακαλιάρος στον ατμό με απαλή μους γαρίδας, αυγά πέστροφας, σχοινόπρασο και μια εξαιρετική σος σαμπάνιας με γαλλική κομψότητα που ενισχύθηκε ειδικά για την περίσταση με yuzu kosho αποκτώντας ακόμα πιο έντονο fusion χαρακτήρα.

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025

Μπακαλιάρος δεκαετία 1990
Μπακαλιάρος στον ατμό με γαρίδα, σάλτσα σαμπάνιας, αβγά πέστροφας και σχοινόπρασο
Château Nico Lazaridi White 2024, Λευκός Ξηρός Οίνος

Η φραγκόκοτα γεμιστή με φουαγκρά, ντιξέλ μανιταριών, βουτυράτο πουρέ πατάτας και σάλτσα κρασιού με πραλίνα φουντούκι εξέφρασε πλήρως τη δεκαετία του 1980 και το πνεύμα της αθάνατης γαλλικής κουζίνας. Μια περίτεχνη και εκκεντρική δημιουργία, πλούσια και γενναιόδωρη σε νοστιμιά που απολαύσαμε με Famille Perrin Gigondas "La Gille" 2021. 

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025
Φραγκόκοτα δεκαετία 1980
Φραγκόκοτα γεμιστή με φουαγκρά, ντιξέλ μανιταριών, βουτυράτος πουρές πατάτας και σάλτσα κρασιού με πραλίνα φουντούκι
Famille Perrin Gigondas "La Gille” 2021, Ερυθρός Ξηρός Οίνος

Από τη δεκαετία του 1970 και την πρωτοεμφανιζόμενη τότε nouvelle cuisine, ο σεφ επέλεξε το πιο διάσημο επιδόρπιο της εποχής: την εμβληματική ανάποδη μηλόπιτα Tarte Tatin με σφολιάτα ψημένη στο φούρνο, που συνοδεύτηκε με παγωτό βανίλια Mӧvenpick και δίπλα της ουίσκι Tamdhu single malt 12 ετών. 

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025
Tarte Tatin δεκαετία 1970
Tarte tatin με σφολιάτα στο φούρνο και παγωτό βανίλια Mövenpick "Αρωματίζεται" με δεντρολίβανο, βανίλια και καραμέλα
Tamdhu single malt whisky 12 y.o.

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025

Εμπνευσμένος μάλιστα από το αρχαιότερο αρωματοποιείο του κόσμου που έχει ανακαλυφτεί στην Κύπρο, δημιούργησε ένα σπέσιαλ άρωμα ειδικά για τους Χρυσούς Σκούφους με το οποίο ψεκάστηκε το επιδόρπιο της βραδιάς στο τραπέζι εντυπωσιάζοντας και πάλι τους προσκεκλημένους με τις δημιουργικές του ιδέες. 

XRYSOI SKOUFOI KYPROU 2025
Το επιδόρπιο της βραδιάς ψεκάστηκε με το άρωμα των Χρυσών Σκούφων που δημιουργήθηκε από τον Αστέριο Κουστούδη ειδικά για την περίσταση.


ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ 

 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ: EUROBANK 
ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: CIC Mercedes-Benz, Nespresso, St. Pellegrino & Acqua Panna, Nico Lazaridi, Famille Perrin, Champagne Jacquart,  Staropramen Beer, Mövenpick, Tamdhu whisky
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Ξενοδοχείο FOUR SEASONS
ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ: Amaxulus
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Αθηνόραμα, Ο Φιλελεύθερος

 

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Sanchez' χωρίς το 'Dirty' στο Ψυχικό

Η συνύπαρξη γαστρονομίας, ποτού και ψυχαγωγίας καθιστά το δημοφιλές σημείο του Ψυχικού έναν από τους πιο ελκυστικούς μεξικάνικους προορισμούς της πόλης - πλέον, πιο cozy από ποτέ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
01/12/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Κατσικίσιο τυρί με κερήθρα και αγουρέλαιο στο 'Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μια ανανεωμένη γαστρονομική εμπειρία στο eclectic eatery του κέντρου

Ο αξιόλογος σεφ Νίκος Ζέρβος παρουσιάζει ένα νέο μενού με άποψη και νοστιμιά.

Στο "Sea You Restaurant- Mezeri" η γειτονιά ξαναζεί και η θάλασσα παρτάρει

Κοσμικά party vibes, ψαροφαγική αίσθηση και μια όρεξη... να λερωθούμε στο Κολωνάκι.

Στο βασίλειο της "Δούκισσας", όλοι υποκλίνονται στους εξαιρετικούς μεζέδες

Στην προσεγμένη και κομψή "Δούκισσα", η μεζεδοκατάνυξη ισορροπεί ανάμεσα στο ρουστίκ και το μοντέρνο αλλά το κάνει εντός μιας value for money σχέσης.

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο Dada's

Το μοντέρνο στέκι στη Νέα Πεντέλη με το ιδιαίτερο design και την comfort κουζίνα θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή.

Το 'Zappa' έρχεται με φόρα στην Αίγλη Ζαππείου

Στην Αίγλη αλλάζει κάτι που δεν έχει αλλάξει ποτέ, το όνομα.