Ένα από τα πιο φημισμένα μπιστρό του Λονδίνου έρχεται στο Παγκράτι

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νεομβρίου, για μια μοναδική βραδιά γεύσης.

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νεομβρίου

Στο εστιατόριο του στο Παγκράτι, ο 'Άνταμ Κοντοβάς αναδεικνύει όχι μόνο το ταλέντο του αλλά και τη γαστρονομική του "τρέλα", δημιουργώντας μια κουζίνα προσωπική, ανυπότακτη και σέξι, με ιδέες, γεύσεις και εικόνες χωρίς σύνορα. Διόλου τυχαία, το 'Ex Machina' έχει αναδειχθεί σε ένα από τα ντάρλινγκς της Αθήνας ενώ φιγουράρει ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας, σύμφωνα με τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων του 'αθηνοράματος' (Βραβείο Top Notch)

Έχοντας πια σβήσει δύο κεράκια στην τούρτα της ύπαρξής του, το σποτ του Άνταμ Κοντοβά περνά στο επόμενο επίπεδο, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων και μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα events - ειδικά για το 2026, ο σεφ Κοντοβάς ετοιμάζει μια σειρά από 4 hands dinners με κάποια εξαιρετικά δυνατά ονόματα της διεθνούς σκηνής.

Ex machina

Άνταμ Κοντοβά, τι θα τρώμε στο 'Rock n Roll';
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ένα άχαστο teaser των όσων θα ακολουθήσουν -και προφανώς μία μοναδική βραδιά γεύσης- θα λάβει χώρα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, όταν και το Ex Machina θα υποδεχθεί το φημισμένο λονδρέζικο Bistro Freddie, ένα από τα πλέον αγαπημένα σύγχρονα bistro του Λονδίνου. Για μία μόνο βραδιά, η θερμή φιλοξενία, η αστική κομψότητα και η τολμηρή British–French κουζίνα του Bistro Freddie ταξιδεύουν από το Shoreditch στην Αθήνα, μεταφέροντας την ιδιαίτερη ενέργεια και το γευστικό τους αποτύπωμα στο Ex Machina.

Το εστιατόριο Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά στο Παγκράτι 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Bistro Freddie, μέλος του ομίλου HAM Restaurants, αποτελεί σημείο αναφοράς στη νέα γενιά bistro της βρετανικής πρωτεύουσας. Με προσεγμένη αισθητική που παραπέμπει σε κλασικό γαλλικό bistro και μενού που συνδυάζει τη γαλλική τεχνική με την αυθεντικότητα της βρετανικής πρώτης ύλης, το εστιατόριο έχει κατακτήσει κοινό και κριτικούς. Στον ίδιο όμιλο ανήκουν τα αναγνωρισμένα Crispin και Bar Crispin, δύο από τα πιο επιδραστικά γαστρονομικά project του Λονδίνου, υπό την καθοδήγηση του Lewis de Haas, Group Executive Chef των HAM Restaurants και δημιουργικής δύναμης πίσω από τη σύγχρονη προσέγγιση του ομίλου στη βρετανική κουζίνα.

Η βραδιά στο Ex Machina θα φιλοξενήσει τη Head Chef του Bistro Freddie, Alex Henderson, η οποία εκπροσωπεί τη νέα γενιά της λονδρέζικης κουζίνας. Με κλασική τεχνική, καθαρή γεύση και προσήλωση στην εποχικότητα, η Henderson έχει συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της γευστικής ταυτότητας του Bistro Freddie – μιας κουζίνας που είναι ταυτόχρονα άμεση, φιλόξενη και βαθιά εμπνευσμένη από την ευρωπαϊκή γαστρονομική παράδοση.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα επιμελημένο μενού ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση, το οποίο θα αναδεικνύει την ουσία του Bistro Freddie: πιάτα με καθαρότητα, βάθος και τεχνική, βασισμένα σε εποχικά υλικά και εκτελεσμένα με ευαισθησία και συνέπεια. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού που ενώνει τη δημιουργική κουζίνα του Ex Machina με τη σύγχρονη British–French φιλοσοφία του Bistro Freddie.

Στα πιάτα που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το πατέ συκωτιού κοτόπουλου με τσάτνεϊ κυδωνιού και ψωμί σίκαλης, το signature prawn toast με jamon ibérico και πάστα XO, καθώς και η τοστάδα καρπάτσιο μοσχαριού & παντζαριού με καπνιστό τυρί και πόνζου. Για κυρίως, το μενού περιλαμβάνει το εκρηκτικό Bottomless pasta με μανιτάρια, foie gras και μαύρη τρούφα και το Μαύρο Βούδι με σάλτσα πιπεριού. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με ένα pre-dessert από αχλάδι, γιαούρτι, τζίντζερ και κάρδαμο, πριν το εμβληματικό γλυκό του Bistro Freddie, το sticky toffee pudding με παγωτό βανίλιας. Το μενού θα συνοδεύεται από επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, σε απόλυτη αρμονία με τη φιλοσοφία "bistro dining” που χαρακτηρίζει τον όμιλο HAM.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/11/2025

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.