Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Στην καρδιά της Νέας Σμύρνης, το "Zeas Pizza" κρατά ζωντανή την αίσθηση της γειτονιάς, γράφοντας τη δική του ιστορία γεύσης από το 1973. Είναι από εκείνα τα μαγαζιά που η μυρωδιά και μόνο της πίτσας που ψήνεται στο φούρνο αρκεί για να καταλάβεις πως εδώ η παράδοση και η ποιότητα έχουν τον πρώτο λόγο.

Zeas Pizza στη Νέα Σμύρνη 1

Zeas Pizza στη Νέα Σμύρνη 3

Ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίζουν, το μοσχαράκι αλά κρεμ με μακαρόνια αποτελεί σταθερή αξία, με μαλακό μοσχαράκι γάλακτος, φρέσκα μανιτάρια και μια διακριτική δόση κονιάκ που δίνει βάθος στη γεύση του. Για τους πιο τολμηρούς, η πίτσα "Βεζούβιος", με spicy σάλτσα ντομάτας, τυρί, σκόρδο, μπέικον και πεπερόνι, προσφέρει μια αρωματική ισορροπία που δύσκολα θα ξεχάσεις.

Zeas Pizza στη Νέα Σμύρνη 5

Zeas Pizza στη Νέα Σμύρνη 2

Για όσους αγαπούν το καλό κρέας, το χοιρινό φιλέτο με λεμονάτη σάλτσα piccata δεν απογοητεύει ποτέ. Για γλυκό, δοκιμάστε το καλτσόνε με γέμιση σοκολάτας, ένα ικανοποιητικό κλείσιμο σε μια εμπειρία που αποδεικνύει γιατί το "Zeas Pizza" παραμένει αγαπημένο στέκι εδώ και πέντε δεκαετίες.

Tip: Δοκιμάστε την αστακομακαρονάδα με λινγκουίνι και ούζο για ένα θαλασσινό twist.


Info

Βιζυηνού 2-4, Νέα Σμύρνη, 210 9333335, zeaspizza.gr, IG: @zeaspizza_neasmirni, FB: Zeas Pizza

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.