Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Ποτέ δεν κατάλαβα πώς η οδός Αγίου Κωνσταντίνου, μια πολυάσχολη οδική αρτηρία αποσυμφόρησης της Λεωφ. Κηφισίας, πλαισιωμένη στο κύριο μέρος της από κτήρια γραφείων, κατάφερε να εδραιωθεί ως εστιατορική πιάτσα. Ακριβώς αυτά τα κτήρια γραφείων είναι ο κύριος τροφοδότης της δυναμικής της για τις μεσημεριανές ώρες βέβαια, όμως μια σειρά από νέα openings έχουν δώσει και σημαντικό νυχτερινό buzz στο σημείο τους τελευταίους μήνες, και το "BurntBone" είναι ένα από τα στέκια εκείνα που έχουν διαμορφώσει τη γευστική ταυτότητα αυτής της ιδιαίτερης γωνιάς των Βορείων Προαστίων.

BurntBone

Με τη μικρή και μαζεμένη σάλα του να χαζεύει την αδιάκοπη κίνηση, ξύλο, δέρμα και σίδερο συνθέτουν τη σαφή steakhouse διακοσμητική ταυτότητα του μαγαζιού, με την αντίστοιχη γαστρονομική να επιβεβαιώνεται από την ανοιχτή κουζίνα στο βάθος: εκεί που αχνοφαίνεται ο φούρνος Josper στα μετόπισθεν, κι εκλεκτά κομμάτια κρέατος να προετοιμάζονται ή/και να σερβίρονται στο πάσο ακριβώς μπροστά στη σάλα.

BurntBone 4

Το Black Angus είναι εδώ το "μοσχάρι ροής", κι αυτό λέει πολλά για την επένδυση του μαγαζιού στο ποιοτικό κρέας: μπορείτε να το δοκιμάσετε στην πιο αγνή μορφή του στο ταρτάρ ή το καρπάτσιο του "BurntBone", με μια σειρά από άλλα ευρηματικά ορεκτικά να λειτουργούν ως μπάσιμο στο μενού που υπογράφει ο σεφ Πρόδρομος Κωσταράς, με την επιμέλεια του συνιδιοκτήτη Χάρη Χασταζέρη – η δική τους εκδοχή στην σαλάτα Ceasar’s, με καψαλισμένο iceberg, μπισκότο μπέικον, αποξηραμένο καλαμπόκι και ζουμερό φιλέτο κοτόπουλου είναι ένα παράδειγμα, το τυρί tomino (σκεφτείτε το σαν ιταλική εκδοχή του camembert) με μέλι τρούφας και προζυμένιο ψωμί, ένα άλλο.

BurntBone 5

Παράλληλα, πιάτα όπως το tataki από Waguy, με σαλάτα φυκιών και σάλτσα soya – ginger, ή η τραγανή πάπια με ασιατική BBQ sauce δείχνουν εύγλωττα τις ασιατικές ανησυχίες της κουζίνας – οι gyozas με Black Angus και soy sauce με εσπεριδοειδή, για παράδειγμα, είναι ένα από τα καλύτερα ορεκτικά του μενού: ανάλαφρο και τριανταφυλλένιο, το ζυμαράκι τους κρύβει μέσα γαλαντόμα ποσότητα από τρυφερό και νόστιμο κρέας που δίνει πλούσια μπουκιά.

BurntBone, Μαρούσι ,αφιέρωμα κρέας

Το μεδούλι του "BurntBone", όχι άδικα best seller των παραγγελιών, είναι ποιοτικό, λιχούδικο και άκρως εκφραστικό, και θα κέρδιζε μια θέση στα πιο αξιομνημόνευτα στάδια της βραδιάς ακόμη κι αν δεν συνοδευόταν από την τεατράλε τελετή σερβιρίσματός του, που φέρνει τον περιποιητή με ειδικό τρόλεϊ στο τραπέζι, να το αφαιρέσει από το κόκκαλο, να το αρτίσει με χοντρό αλατάκι και να το σερβίρει σε λιμπιστικές μπουκίτσες πάνω σε τραγανό ψωμάκι.

Έτερο φαβορί στις παραγγελίες είναι, φυσικά, και το smash burger του "BurntBone", που γίνεται με Wagyu πατημένο και καραμελωμένο στην πλάκα ψησίματος, κι ύστερα αγκαλιασμένο από αφράτο πατατόψωμο, παρέα με iceberg, κρεμμύδι και τη μυστική Burnt Sauce που ετοιμάζει η κουζίνα – ιδανική για βούτες με τις τηγανητές πατάτες που καταφθάνουν για συνοδεία.

Βέβαια, το υπερόπλο του "BurntBone" δεν είναι άλλο από τις εκλεκτές κοπές που συγκεντρώνει στα ψυγεία του, επιλεγμένα από εξαιρετικές φάρμες ανά τον πλανήτη και με τη σφραγίδα ενός προμηθευτή – εγγύηση της αθηναϊκής καρνιβορικής σκηνής. Ανάμεσα σε επιλογές που καλύπτουν όλο το φάσμα από αυστραλέζικο κι αμερικάνικο Black Angus μέχρι ιαπωνικό Wagyu και Kobe, εμείς προτιμήσαμε chateaubriand από γαλλική Limousine και διάφραγμα από Angus της Creekstone – ίσως της καλύτερης φάρμας του κόσμου στο είδος. Αμφότερα ήρθαν με πολύ σωστά ψησίματα, ζωντανά δαγκώματα και σάρκες χυμώδεις κι εκφραστικές, που έκαναν σαφές το γιατί αυτό το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου δικαίως περηφανεύεται για τις κοπές του.

Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι, 2106180801, καθημερινά 12μμ – 1πμ
burntbone.gr, FB: BurntBone Athens, IG: @burntbone_athens

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Burntbone

Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/12/2025

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.

"Το Μαγαζάκι Που Λέγαμε": Ταξίδι γεύσεων με φόντο την Παλιά Πόλη των Ιωαννίνων

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων, πυροδοτώτησε το ρεύμα των μικρών προσωπικών εστιατορίων στην πόλη.

"Κοντοσώρος": Συνεχίζει επάξια την ελληνική γευστική κληρονομιά στο Ξινό Νερό

Το Ξινό Νερό, το απομακρυσμένο χωριουδάκι της Φλώρινας, μετατράπηκε σε προορισμό για φίλους της καλοφαγίας χάρη στη γευστική μοναδικότητα αυτού του μαγαζιού-διαμάντι.