Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

dopios1

Είναι λίγοι μήνες που το "Dopios" της οικογένειας Πιτσιλή που πρωτογνωρίσαμε το 2021 στην άσημη ακόμα τότε πλατεία Αγίων Θεοδώρων, απέκτησε αδερφάκι στη Γλυφάδα και η νότια γειτονιά φαίνεται να το έχει αγκαλιάσει θερμά. Ακόμα κι ένα άχαρο βράδυ Δευτέρας με δυνατή βροχή και ακόμα δυνατότερο μποτιλιάρισμα, δεν είναι λίγες οι παρέες που βλέπουμε γύρω μας να απολαμβάνουν το φαγητό τους στον μεγάλο γωνιακό χώρο επί της οδού Λαοδίκης που στεγάζει το φρέσκο "Dopios Glyfada". Κάποιοι προτιμούν τα τραπέζια κατά μήκος της περιμετρικής τζαμαρίας που αποσύρεται, όπως και η οροφή, όταν ο καιρός το επιτρέπει, κάποιοι άλλοι πάλι, ανάμεσά του κι εμείς, απλωνόμαστε στις αναπαυτικές λόντζες με την ψηλή πλάτη που θερμαίνουν τη γεωγραφία της σάλας. 

dopios2
Χριστόφορος Πέσκιας

Κυριαρχούν τα γήινα χρώματα και το σκούρο ξύλο, εύσωμοι αμφορείς προσθέτουν ελληνική χροιά στην ατμόσφαιρα και στα αυτιά μας καταφτάνουν από τα ηχεία γνώριμες ελληνικές μελωδίες σε καλή ένταση. Στο τραπέζι μας ξεκινά μια γιορτή του μεζέ με τελετάρχη τον σπουδαίο μας σεφ Χριστόφορο Πέσκια. Όχι λοιπόν οποιουδήποτε μεζέ αλλά εκείνου του πιο ιδιαίτερου και δημιουργικού, που δέχεται fusion δάνεια από άλλες κουλτούρες χωρίς να χάνει το ελληνικό του διαβατήριο, που τιμά την πρώτη ύλη αναγράφοντας την στον κατάλογο με το όνομά της κι έχει στην καρδιά του το στοιχείο της έκπληξης που καραδοκεί συχνά στην επόμενη πιρουνιά. 

dopios3

Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με ένα απρόοπτο dressing από πιπεριά Φλωρίνης, ταραμάς με έντονη γεύση από τα παλιά που σερβιριζόμαστε με απωανατολίτικα τσιπς γαρίδας αλλά και σαλάτα σταμναγκάθι με οξύτητα στο Θεό χάρη σε ένα γιαπωνέζικο λαδολέμονο με yuzu μας βάζουν γρήγορα στο πνεύμα της μεζεδοφαγίας αλά Πέσκια. Κατόπιν, οι χρυσαφένιες τυροκροκέτες με ένα μείγμα από γραβιέρα Κρήτης και κασέρι Ξάνθης, τα ντολμαδάκια με το μελωμένο φύλλο κι ένα εξαιρετικό ψευτογιαούρτι από κάσιους, αλλά και η χυλωμένη ρεβυθάδα που ελαφραίνει με κρέμα από μανούρι φτιάχνουν μια καλή τριπλέτα για όσους επιθυμούν να παραμείνουν κοντά στην παράδοση και στον βετζεταριανισμό ή στον βιγκανισμό δίχως καθόλου να βαρεθούν. 

dopios4

Ωραίο μαστιχωτό καλαμάρι που βρίσκει ένταση σε ένα αλλιώτικο μπουρδέτο κόκκινης πιπεριάς και παιχνιδιάρικο όσο και σοφιστικέ γαριδάκι ποπκόρν με σκορδαλιά μαύρου σκόρδου φέρνουν γεύση από θάλασσα στο τραπέζι, αφήνοντας πίσω τις παντρεμένες σαρδέλες λαδορίγανη που πέφτει πληθωρική πάνω τους και τις εξαφανίζει. Πίσω στη στεριά, ο σαν γύρος από χοιρινό λαιμό που γίνεται με φλογερά μπαχαρικά στο τηγάνι και το πολύ τρυφερό κατσικάκι στη γάστρα με σάλτσα από σιναπόσπορο αποτελούν δύο απολαυστικές επιλογές για τους κρεατοφάγους της παρέας. Ο κατάλογος που σου επιτρέπει να κινηθείς προς όποια κατεύθυνση επιθυμείς ή ακόμα καλύτερα να τις συνδυάσεις, προτείνει επίσης μια καλή γκάμα σε διαλεχτά deli προϊόντα της χώρας μας καθώς και ωραία γλυκά, κρίνοντας από την αφράτη γαλατόπιτα tres leches και τις τραγανές σφαίρες μπουγάτσας με τη φίνα κρέμα που μας έκλεψαν την καρδιά

Περισσότερες πληροφορίες

Dopios Glyfada

Λαοδίκης 31, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟς
13/10/2025

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.

Ο Βεργιώτης που ξέρει από καλό κρέας

Δοκιμάσαμε τις γεύσεις του εστιατορίου που έχει χτίσει τη φήμη του γύρω από το σωστά ψημένο, εκλεκτό κρέας και ανακαλύψαμε γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε κρεατοφάγο που σέβεται τον εαυτό του.

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.