Ένας ‘κήπος πρωτεΐνης’ μόλις φύτρωσε στο Κολωνάκι

Το πρώτο φυσικό κατάστημα Protein Garden άνοιξε και ακριβώς εκεί δοκιμάσαμε να φτιάξουμε το δικό μας protein bowl.

Ένας ‘κήπος πρωτεΐνης’ μόλις φύτρωσε στο Κολωνάκι

To Protein Garden δεν είναι καινούργια παρουσία στην γευστική σκηνή της Αθήνας: λειτουργώντας από ghost kitchens και προσφέροντας μία υγιεινή και αρκετά οικονομική επιλογή στην διαδικασία του delivery, έχει εδώ και καιρό προκαλέσει καλές εντυπώσεις στους λάτρεις του healthy φαγητού και όχι μόνο. Προσφέροντας μπολ γεμάτα με πολλές και νόστιμες πηγές πρωτεΐνης, εδώ θα βρεις μία ιδανική λύση για όλες τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις (ή απλά βαριέσαι) να μαγειρέψεις, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλεις να φας κάτι με χαμηλή θρεπτική αξία.

Πλέον το Protein Garden απέκτησε την πρώτη του φυσική τοποθεσία, με το άνοιγμα του πρώτου του καταστήματος στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, όπου και βρεθήκαμε και φτιάξαμε το δικό μας protein bowl. Ξεκινώντας από την βάση, ο κάθε ένας μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε νόστιμες σαλάτες και φυτικές ίνες, συνδυάζοντάς τες ή διαλέγοντας μία από τις δύο.

Προσωπικά διάλεξα το spinach pie mix με σπανάκι και άνηθο και το καστανό ρύζι και στην συνέχεια προχώρησα στις πρωτεΐνες του μπαρ. Και εδώ οι επιλογές ποικίλουν, από lemon chicken και honey chicken μέχρι falafel, σολομό teriyaki και κεφτάδες, ενώ αν είσαι vegan ή vegetarian, υπάρχουν τα πεντανόστιμα spring vegies. Το μπωλ σου παίρνει χρώμα όταν περνάς στην ‘πίστα’ των spreads και των toppings, με άπειρες δυνατότητες και όλες εξαιρετικές. Εγώ κατέληξα στην jalapenos feta, την protein garden εκδοχή της τυροκαυτερής, μαζί με pickled λάχανο, τραγανά τηγανιτά κρεμμύδια και ένα πάρα πολύ δροσερό dressing αγγουριού που πραγματικά ‘έδεσε’ το δημιούργημά μου με έξτρα δροσιά.

Για τους αναποφάσιστους βέβαια υπάρχουν και οι έτοιμες προτάσεις σε μπωλ, όπως το Falafel Crunch (φαλάφελ με καστανό ρύζι και ρύζι basmati, hummus κόκκινης πιπεριάς, protein kefir τζατζίκι χωρίς σκόρδο, spread παντζαριού, καψαλισμένο μπρόκολο, tortilla crisps, ντοματίνια, yoghurt tahini dressing και άνηθο) και το πολύ γευστικό Mango Salmon Bowl (Salmon teriyaki με ρύζι basmati και power greens mix salad, guacamole, spread παντζαριού, πίκλα λάχανο, καλαμπόκι, αγγούρι, άνηθο και mango dressing).

Στο μενού θα βρεις επίσης χορταστικά wraps (δοκίμασε το Harissa Honey με honey chicken, Jalapeños φέτα spread, hummus, καλαμπόκι, ντοματίνια, πίκλα λάχανο και ranch dressing), υγιεινά επιδόρπια, yogurt bowls, δροσιστικά ποτά, macha και καφέδες.  


Info:

Σκουφά 53, Κολωνάκι

 21 0260 3149

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη Βάρη, για μια ψαροταβέρνα-αποκάλυψη

Στη γειτονιά της κρεατοφαγίας, ένα στέκι με υπέροχη αύρα και θαλασσινή γεύση κάνει τη διαφορά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
26/09/2025

Στο Κουκάκι βρίσκεις πια ένα από τα πιο τίμια αθηναϊκά σουβλάκια

Ένα κλασικού τύπου, παραδοσιακό σουβλατζίδικο στην οδό Πετμεζά κάνει εσχάτως σουξέ.

H Παγκόσμια Ημέρα Αστακού και 5 νόστιμοι τρόποι για να τη γιορτάσεις στην Αθήνα

Από surf n turf παντρέματα αστακού με premium steaks, μέχρι πληθωρικές αστακομακαρονάδες κι αφράτα lobster rolls αυτά τα καλοφαγικά spots της Αθήνας μας δίνουν αφορμές για να βάλουμε την 25η Σεπτεμβρίου στο ημερολόγιό μας.

Cash

Με τον έμπειρο Θάνο Στασινό επί κεφαλής της κουζίνας του, το "Cash" παρουσιάζει φέτος ένα φρεσκαρισμένο κι άκρως ιντριγκαδόρικο γαστρονομικό πρόσωπο, που βάζει το κλασικό στέκι της Κηφισιάς ξανά στο εστιατορικό ραντάρ μας.

Φίνα ιταλική κουζίνα σε ένα από τα πιο όμορφα μπιστρό του κέντρου

Το νέο μενού του Ami, σε επιμέλεια του βραβευμένου σεφ Δήμου Σαμουράκη, συνδυάζει την comfort ιταλική γεύση με τεχνική και δημιουργικότητα και ανεβάζει την κουζίνα του σε άλλο επίπεδο.

Στον Πειραιά, για ένα αυθεντικά κοσμοπολιτικο bar-restaurant

Όλοι οι λόγοι που καθιστούν το -και του σαλονιού και του λιμανιού- Yaboo ένα μέρος-προορισμό.

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού με τον Guide Michelin στο Παρίσι

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Βαρελά συναντήθηκαν με τη Διευθύντρια Ευρώπης του Guide Michelin.