Ένας ‘κήπος πρωτεΐνης’ μόλις φύτρωσε στο Κολωνάκι

Το πρώτο φυσικό κατάστημα Protein Garden άνοιξε και ακριβώς εκεί δοκιμάσαμε να φτιάξουμε το δικό μας protein bowl.

Ένας ‘κήπος πρωτεΐνης’ μόλις φύτρωσε στο Κολωνάκι

To Protein Garden δεν είναι καινούργια παρουσία στην γευστική σκηνή της Αθήνας: λειτουργώντας από ghost kitchens και προσφέροντας μία υγιεινή και αρκετά οικονομική επιλογή στην διαδικασία του delivery, έχει εδώ και καιρό προκαλέσει καλές εντυπώσεις στους λάτρεις του healthy φαγητού και όχι μόνο. Προσφέροντας μπολ γεμάτα με πολλές και νόστιμες πηγές πρωτεΐνης, εδώ θα βρεις μία ιδανική λύση για όλες τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις (ή απλά βαριέσαι) να μαγειρέψεις, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλεις να φας κάτι με χαμηλή θρεπτική αξία.

Πλέον το Protein Garden απέκτησε την πρώτη του φυσική τοποθεσία, με το άνοιγμα του πρώτου του καταστήματος στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, όπου και βρεθήκαμε και φτιάξαμε το δικό μας protein bowl. Ξεκινώντας από την βάση, ο κάθε ένας μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε νόστιμες σαλάτες και φυτικές ίνες, συνδυάζοντάς τες ή διαλέγοντας μία από τις δύο.

Προσωπικά διάλεξα το spinach pie mix με σπανάκι και άνηθο και το καστανό ρύζι και στην συνέχεια προχώρησα στις πρωτεΐνες του μπαρ. Και εδώ οι επιλογές ποικίλουν, από lemon chicken και honey chicken μέχρι falafel, σολομό teriyaki και κεφτάδες, ενώ αν είσαι vegan ή vegetarian, υπάρχουν τα πεντανόστιμα spring vegies. Το μπωλ σου παίρνει χρώμα όταν περνάς στην ‘πίστα’ των spreads και των toppings, με άπειρες δυνατότητες και όλες εξαιρετικές. Εγώ κατέληξα στην jalapenos feta, την protein garden εκδοχή της τυροκαυτερής, μαζί με pickled λάχανο, τραγανά τηγανιτά κρεμμύδια και ένα πάρα πολύ δροσερό dressing αγγουριού που πραγματικά ‘έδεσε’ το δημιούργημά μου με έξτρα δροσιά.

Για τους αναποφάσιστους βέβαια υπάρχουν και οι έτοιμες προτάσεις σε μπωλ, όπως το Falafel Crunch (φαλάφελ με καστανό ρύζι και ρύζι basmati, hummus κόκκινης πιπεριάς, protein kefir τζατζίκι χωρίς σκόρδο, spread παντζαριού, καψαλισμένο μπρόκολο, tortilla crisps, ντοματίνια, yoghurt tahini dressing και άνηθο) και το πολύ γευστικό Mango Salmon Bowl (Salmon teriyaki με ρύζι basmati και power greens mix salad, guacamole, spread παντζαριού, πίκλα λάχανο, καλαμπόκι, αγγούρι, άνηθο και mango dressing).

Στο μενού θα βρεις επίσης χορταστικά wraps (δοκίμασε το Harissa Honey με honey chicken, Jalapeños φέτα spread, hummus, καλαμπόκι, ντοματίνια, πίκλα λάχανο και ranch dressing), υγιεινά επιδόρπια, yogurt bowls, δροσιστικά ποτά, macha και καφέδες.  


Info:

Σκουφά 53, Κολωνάκι

 21 0260 3149

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.