
Έχοντας καθιερωθεί στο αθηναϊκό κέντρο σαν ένα σημείο αναφοράς για aperitivo αλλά και νόστιμες ιταλιάνικες ανάπαυλες γεύσεις, το Ami εξακολουθεί να γοητεύει με την α λα ιταλική πλατεία αύρα του και την άνεση με την οποία εξελίσσεται σε ένα τέλειο σποτ για χαλαρές εξόδους από νωρίς το απόγευμα.
Πλέον, επενδύει ακόμη περισσότερο στη γευστική πτυχή του, με τον πολυβραβευμένο σεφ Δήμο Σαμουράκη να υπογράφει ένα νέο μενού που παντρεύει τη γαστρονομική παράδοση της γείτονος με τεχνική, δημιουργικότητα και εποχικότητα. Η προσέγγισή του βασίζεται στον σεβασμό στα υλικά και στην καθαρότητα των γεύσεων, με πιάτα που κινούνται ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο.


Στον καινούριο κατάλογο ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων η Bruschetta Tartare, με φιλέτο μοσχαριού, αγκινάρα και lardo di Colonnata πάνω σε τραγανή μπρουσκέτα, η φρέγκολα μαγειρεμένη σε ζωμό μυδιών, μαζί με φιλέτο μυλοκόπι και πουρέ κολοκυθιού -μια σύνθεση που αναδεικνύει τη φρεσκάδα της θάλασσας- καθώς και οι πίτσες, με κορυφαία επιλογή την εκδοχή με κρέμα γκοργκοντζόλα, σύκο και ρόκα, που ισορροπεί ανάμεσα στις γλυκές και αλμυρές νότες.


Η ανανεωμένη wine list και τα cocktails του μπαρ ολοκληρώνουν την εμπειρία, παραμένοντας πάντοτε πιστά στη φιλοσοφία του ιταλικού aperitivo.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.