Επιστροφή στη Σαντορίνη και το Selene, για τη Vedema

Η διήμερη γιορτή, που είναι αφιερωμένη στον σαντορινιό αμπελώνα και τη σύγχρονη οινική τέχνη, επανέρχεται στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Selene Vedema 2025

Το φθινόπωρο στη Σαντορίνη αποκτά και φέτος ξεχωριστό χαρακτήρα, καθώς στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου το Selene Restaurant φιλοξενεί τη Selene Vedema 2025, την κορυφαία διήμερη γιορτή αφιερωμένη στον σαντορινιό αμπελώνα και τη σύγχρονη οινική τέχνη.

Πρόκειται για θεσμό που μετρά ήδη αρκετά χρόνια παρουσίας στο νησί και έχει καταφέρει να βάλει το λιθαράκι του ώστε η Σαντορίνη να εξελιχθεί σε σημείο συνάντησης οινόφιλων από όλο τον κόσμο. Και φέτος, το πρόγραμμα εξελίσσεται, με ακόμη πιο πλούσιο περιεχόμενο: Σπάνιες ετικέτες, masterclasses με διεθνή προφίλ, γαστρονομικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου, αλλά και πολιτιστικά δρώμενα που ενισχύουν τον συνολικό χαρακτήρα του δρώμενου.

Selene Vedema 2025 6

Η φετινή θεματική ( "οι θρύλοι θα σερβίρονται στα ποτήρια μας και θα γευτούμε την ίδια την ιστορία") αποτυπώνει τον στόχο της διοργάνωσης: Να συστήσει ξανά το κρασί της Σαντορίνης μέσα από τον διάλογο με εμβληματικές διεθνείς ετικέτες και σύγχρονες οινικές τάσεις.

Selene Vedema 2025 2

Στο επίκεντρο βρίσκεται το Vedema Grand Tasting, η ολοήμερη έκθεση που συγκεντρώνει τα κορυφαία κρασιά του νησιού, απευθείας από τους ίδιους τους παραγωγούς. Παράλληλα, δύο βιωματικά masterclasses υπό την επιμέλεια του Master of Wine Γιάννη Καρακάση υπόσχονται να προσφέρουν μια σπάνια εμπειρία:

  • Το "Argyros Vertical – Cuvée Monsignori & Cuvée Evdemon" αποκαλύπτει την εξέλιξη εμβληματικών ετικετών του Κτήματος Αργυρού μέσα στον χρόνο.
  • Το "Santorini vs the World" επιχειρεί μια τολμηρή συγκριτική γευσιγνωσία ανάμεσα σε Ασύρτικα της Σαντορίνης και διεθνή κρασιά-ορόσημα.

Selene Vedema 2025 7

Η Selene Vedema δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και γεύσεις αντάξιες του οίνου. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, δύο μοναδικά δείπνα ξεχωρίζουν. Το 4-Hands Dinner φέρνει σε κοινή δημιουργία δύο αναγνωρισμένους με Χρυσούς Σκούφους και αστέρια Michelin σεφ, τον Έκτορα Μποτρίνι και τον Γιώργο Παπαζαχαρία, οι οποίοι θα συνθέσουν ένα μενού που γεφυρώνει τη σαντορινιά παράδοση με τις σύγχρονες τεχνικές και το Wine Legends Dinner, την κορύφωση του διημέρου, που φιλοξενεί τον ίδιο τον Pierre Lurton, διευθυντή των Château d’Yquem και Château Cheval Blanc. Σε μια σπάνια βραδιά, οι προσκεκλημένοι θα δοκιμάσουν εμβληματικά vintages συνοδευμένα από δημιουργίες του Έκτορα Μποτρίνι και της ομάδας του, προσφέροντας μια εμπειρία που ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και την οινική πρωτοπορία.

Selene Vedema 2025 3

Όπως κάθε χρόνο, η Selene Vedema ενισχύει και το πολιτιστικό της αποτύπωμα. Φέτος, η έναρξη της διοργάνωσης θα συνοδευτεί από την παρουσίαση έκθεσης γλυπτικής, συνεχίζοντας την παράδοση της φιλοξενίας εικαστικών εκδηλώσεων. 

Η Selene Vedema 2025 πέρα από μια γιορτή του κρασιού αποτελεί και μια εμπειρία που ενώνει το τοπικό με το παγκόσμιο, την ιστορία με τη σύγχρονη δημιουργία. Για όσους αναζητούν μια διαφορετική Σαντορίνη γεμάτη γεύσεις, αρώματα και αυθεντικές στιγμές, ο Σεπτέμβριος είναι η κατάλληλη εποχή να την ανακαλύψουν ξανά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.