William Mahi και Παναγιώτης Τσουκάτος σε ένα 4 Hands Dinner για τα 10 χρόνια του Baos

Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο του Myconian Korali στο Νησί των Ανέμων σβήνει 10 κεράκια κορυφαίας γαστρονομίας και το γιορτάζει με ένα νόστιμο τρόπο στις 30 και 31 Αυγούστου.

William Mahi και Παναγιώτης Τσουκάτος σε ένα 4 Hands Dinner για τα 10 χρόνια του Baos

Το Baos Fine Dining, το βραβευμένο εστιατόριο του Myconian Korali στη Μύκονο, γιορτάζει φέτος 10 χρόνια κορυφαίας γαστρονομίας και το κάνει με τον πιο συναρπαστικό τρόπο: μια συνεργασία υψηλής μαγειρικής με τον καταξιωμένο Έλληνα σεφ Παναγιώτη Τσουκάτο και τον βραβευμένο με αστέρι Michelin William Mahi, σε ένα 4 Hands Dinner που θα πραγματοποιηθεί στις 30 & 31 Αυγούστου.

Η Ιδέα πίσω από το 4 Hands Dinner

Executive Chef του Baos Fine Dining, ο Παναγιώτης Τσουκάτος έχει αναλάβει την επιμέλεια της κουζίνας σε εμβληματικά εστιατόρια όπως το Noa στο Myconian Kyma και το eNa στο Myconian Kove. Με πολυετή παρουσία στη Μύκονο, έχει συμβάλει καθοριστικά στη γαστρονομική ταυτότητα του ομίλου, διατηρώντας παράλληλα την προσωπική του υπογραφή στην κάθε δημιουργία.

Με εμπειρία πάνω από δύο δεκαετίες και διεθνείς διακρίσεις, βασίζεται στην απλότητα, την εποχικότητα και την "καθαρή γεύση". Το μαγειρικό του όραμα εστιάζει σε ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, δουλεμένα με σύγχρονη τεχνική ακρίβεια. Το Baos, υπό την καθοδήγηση του, έχει τιμηθεί με πληθώρα διακρίσεων, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει ασφαλώς ο επί σειρά ετών Χρυσός Σκούφος, από τον κορυφαίο γαστρονομικό θεσμό της χώρας.

"Βρίσκομαι στο ξενοδοχείο από το 2010 και στο Baos από την αρχή του εγχειρήματος, το 2016. Αυτό που πάντοτε είχε σημασία για εμάς είναι να εξελισσόμαστε, να σερβίρουμε πολύ καλό φαγητό. Εκείνο που αποζητάμε είναι να γινόμαστε κάθε χρόνο καλύτεροι. Θεωρήσαμε πως με αφορμή τη δεκαετία του εστιατορίου, ήταν μια καλή ευκαιρία να φιλοξενήσουμε έναν σεφ σαν τον William Mahi" αναφέρει ο Παναγιώτης Τσουκάτος. 

Ο William Mahi από την πλευρά του είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος Γάλλος σεφ, γνωστός για την ικανότητά του να ισορροπεί την παράδοση με την καινοτομία, τη γαστρονομική τέχνη με την τεχνική ακρίβεια. Με καταγωγή από τη Βασκική Χώρα της νοτιοδυτικής Γαλλίας και εκπαιδευμένος στην παράδοση της Nouvelle Cuisine, έχει αναπτύξει μια πολυδιάστατη καριέρα σε κορυφαία εστιατόρια στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Έχει διατελέσει Executive Chef στο διάσημο Sofitel Legend Metropole Hanoi στο Βιετνάμ, στο S.T.A.Y. by Yannick Alléno στο Ντουμπάι, καθώς και στο The Landmark Mandarin Oriental στο Χονγκ Κονγκ. Από το 2021, είναι επικεφαλής σεφ στο Jing Restaurant στο The Peninsula Beijing, ένα γαλλικό εστιατόριο το οποίο διατηρεί αστέρι Michelin στον οδηγό Beijing Michelin Guide (2023 & 2024) υπό τη δική του καθοδήγηση.

Το στιλ του χαρακτηρίζεται από τεχνική ακρίβεια, καλλιτεχνική παρουσίαση και βαθιά κατανόηση των πρώτων υλών. Οι γαστρονομικές του επιρροές συνδυάζουν τη γαλλική σχολή με ιαπωνική ακρίβεια, μεσογειακή φρεσκάδα και σύγχρονες τεχνικές όπως η μοριακή κουζίνα. Η φιλοσοφία του βασίζεται στον σεβασμό της πρώτης ύλης, την καθαρότητα της γεύσης και την αρμονία χρωμάτων και υφών στο πιάτο.

Το επετειακό δείπνο αποτελεί μια μοναδική σύμπραξη δύο σεφ με διαφορετικές καταβολές αλλά κοινή αγάπη για την τεχνική, την ισορροπία και την πρώτη ύλη. Ο Τσουκάτος, με βαθιές ρίζες στην ελληνική δημιουργική κουζίνα, ενώνει τις δυνάμεις του με τον Mahi, που εκπροσωπεί τη γαλλική avant-garde σχολή, για ένα μενού που ισορροπεί μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας.

Τέχνη σε 8 στάδια

Το 4 Hands Dinner του Baos και το μενού αυτού θα περιλαμβάνει οκτώ στάδια, που φέρουν τις υπογραφές των δύο σεφ και της ομάδας του εστιατορίου. 

Αναλυτικά:
•    Chef’s Welcome 
•    The Shrimps – Παναγιώτης Τσουκάτος
•    The Scallop – William Mahi
•    The Red Mullet "Savoro" – Παναγιώτης Τσουκάτος
•    The Calamari – William Mahi
•    The Lobster – William Mahi
•    The Beef & The Lamb – Παναγιώτης Τσουκάτος
•    Επιδόρπια από την ομάδα του Baos

Προ-επιδόρπιο
The chocolate
The mignardises

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.

5 άχαστες γευστικές στάσεις στον Πειραιά

Ο Πειραιάς δεν μιλάει μόνο ελληνικά, αλλά εντάσσει και άλλες κουζίνες στο γαστρονομικό του χάρτη. Να που θα φάμε και θα πιούμε στην επόμενη έξοδό μας.