Αυτό ίσως είναι το μόνο spot που χρειάζεσαι να ξέρεις για πριν ή μετά το Ηρώδειο

Το "Point A" είναι το ιδανικό bar restaurant για να συνεχίσεις τη βραδιά σου με θέα στην Ακρόπολη. Σημείωσέ το για Αύγουστο στην πόλη και Σεπτέμβριο μετά το Ηρώδειο.

Point A bar restaurant Ακρόπολη Ηρώδειο

Μπορεί να είμαι λίγο προκατειλημμένη γιατί η πρώτη φορά που βρέθηκα φέτος στην ταράτσα του "Point A” απέναντι από την Ακρόπολη ήταν με μια καλή φίλη μετά τη μαγική συναυλία της Γιούτζα Γουάνγκ στο Ηρώδειο και η βραδιά συνεχίστηκε μυσταγωγικά. Για κείνη που δεν είχε ξαναπάει στο "κρυμμένο αυτό μυστικό” στην καρδιά του τουριστικού κέντρου της πόλης η θέα στον ιερό Βράχο αλλά κυρίως στο Μουσείο της Ακρόπολης, με τις άδειες υποφωτισμένες αίθουσες να αιωρούνται σχεδόν δίπλα μας, αποτέλεσε για κάποια λεπτά το κύριο θέμα συζήτησης. Άσε που η θερμοκρασία είχε διαφορά από τα wine bars του Κουκακίου, λίγους ορόφους πιο κάτω.  

Point A bar restaurant Ακρόπολη Ηρώδειο

Επιστρέφοντας και δεύτερη φορά μες στον Αύγουστο, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το "Point A” είναι ό,τι πρέπει για κρασί και bar food με ένα από τα ομορφότερα κάδρα της Αθήνας, χωρίς τα μειονεκτήματα κάποιων hotel roofs της περιοχής (υπερβολικά στημένη ατμόσφαιρα, κρατήσεις απαραίτητες, αποκλειστικά ξένο κοινό κλπ.). Εδώ η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή χωρίς να λείπει το vibe, η μουσική και ο φωτισμός στη σωστή ένταση, οι επιλογές στα καθίσματα ποικίλλουν, από τραπεζάκια με stools για μικρότερες ή μεγαλύτερες παρέες μέχρι σεζλόνγκ και καναπέδες για πιο lounge διάθεση. Aν θέλεις να φας κανονικά μπορείς βέβαια να κάνεις κράτηση στο εστιατόριο με το οποίο το bar μοιράζεται την ταράτσα, και το μενού που ετοιμάζει ο head chef Σπύρος Μπελιβάνης και επιμελείται ο Χρύσανθος Μανωλόπουλος αγαπά τη Μεσόγειο με κάποιες έθνικ νότες. 

Point A bar restaurant Ακρόπολη Ηρώδειο

Point A bar restaurant Ακρόπολη Ηρώδειο

Εμείς δοκιμάσαμε αρκετές επιλογές από τον λιμπιστικό κατάλογο του bar food και έχουμε ήδη το αγαπημένο μας πιάτο, τις κροκέτες ελληνικών τυριών με ξηρούς καρπούς και πικάντικο chutney φράουλας. Ωραίες επιλογές και το ταρτάρ τόνου με τραγανά πιτάκια και ταραμά ή οι γαρίδες με spicy μαγιονέζα, θυμαρίσιο μέλι και tobiko, εκτός αν προτιμάτε την απλότητα ενός καμαμπέρ με μαρμελάδα ντομάτας. 

Point A bar restaurant Ακρόπολη Ηρώδειο

Point A bar restaurant Ακρόπολη Ηρώδειο

Η λίστα των κρασιών έχει ενδιαφέρουσες επιλογές και σε ποτήρι, ενώ τα από τα κοκτέιλ που επιμελείται ο Βασίλης Καπνόριζας μας κέρδισε το Molly’s με Campari, elderflower, aegean tonic, πορτοκάλι και βασιλικό. Ευχάριστη έκπληξη οι γλυκιές μπουκιές, ταρτάκια καρύδας με κρέμα βανίλιας και κονιάκ και, ειδικότερα, τα bitter σοκολατάκια με αμύγδαλο, καραμέλα και ανθό αλατιού, αλλά και το αποχαιρετιστήριο "σφηνάκι” μαστίχας με λεμονάδα. 

Point A bar restaurant Ακρόπολη Ηρώδειο

Point A bar restaurant Ακρόπολη Ηρώδειο

Αν έχετε μείνει Αύγουστο στην πόλη αλλά και όταν με το καλό έρθει ο Σεπτέμβρης και το Ηρώδειο "φουλάρει” με τις παραστάσεις με τις οποίες ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει για καιρό, δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερη ιδέα τόσο κοντά με τα πόδια για να συνεχίσετε τη βραδιά σας σχολιάζοντας τα όσα είδατε ή απλά χαζεύοντας την Ακρόπολη και "κρυφοκοιτώντας” τη βραδινή χορογραφία του μουσείου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.