Πώς είναι να τρως σε ένα από τα ομορφότερα ντεκ της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Και τι γεύση, τελικά, σου αφήνει ένα από τα εστιατόρια-διαμάντια της παρά θίν' αλός πλευράς της πρωτεύουσας.

Captain's Ηouse

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πώς υπάρχουν κάποια πολύ συγκεκριμένα μέρη στην Αθήνα και τα πέριξ αυτής (λέγε με νότια προάστια) που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το καλοκαίρι αλλά και εκείνες ακριβώς τις περιόδους του έτους που -καιρού επιτρέποντος- ενδείκνυνται για αποδράσεις. Ένα από τα πιο διαχρονικά, με την κλασικά κομψή έννοια του όρου, είναι δίχως αμφιβολία το Grand Resort Lagonissi.

Τοποθετημένο στρατηγικά σε σημείο προνομιακό, προσφέρει ένα περιβάλλον που σε παραπέμπει σε νησί, εντός ενός πλαισίου σιωπηλής πολυτέλειας και φυσικής ομορφιάς. Κερασάκι στην τούρτα, μία θαυμάσια παραλία που απλώνεται μπροστά στα πόδια σου, κατ΄ αποκλειστικότητα, ερχόμενη να συμπληρώσει ένα πλήρες πακέτο παροχών που τικάρουν όλα τα κουτάκια του σύγχρονου επισκέπτη.

Ένα από τα ξεχωριστά κομμάτια του Grand Resort Lagonissi και το Captain's Ηouse. Γεφυρώνοντας την ελληνική παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργικότητα, ένας από τους αγαπημένους καλοφαγικούς προορισμούς στην Αθηναϊκή Ριβιέρα δικαιώνει με κάθε χρόνο λειτουργίας του τους λόγους που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Captain's Ηouse 6

Με φόντο την εντυπωσιακή θέα όλων των αποχρώσεων του γαλάζιου, ο executive chef του ξενοδοχείου "Grand Resort Lagonissi" Χρύσανθος Μανωλόπουλος δημιουργεί πιάτα που τιμούν τη γη και τη θάλασσα σε όλο τους το μεγαλείο. 

Στο πρελούδιο του μενού τον τόνο δίνει η ιωδιούχα φρεσκάδα από τα χτένια με αχλάδι, γρανίτα jalapeñο, λάδι άνηθου και buttermilk, το ραβιόλι γαρίδας με Μοσχάτο Σάμου, μπουγιαμπέσα, γιαούρτι και μαύρο λάιμ και ένα απολαυστικά νόστιμο σπαγγέτι με καβούρι, τρούφα, μίσο και αβγό, όλα τους εξαίσιος πρόλογος μιας γαστρονομικής umamiσιας εμπειρίας.

Captain's Ηouse 2

Captain's Ηouse 5

Με ένα ποτήρι κρασί από την ενημερωμένη κάβα τους θα απολαύσετε τον θαλασσινό ντολμά με χαβιάρι, ψάρι ημέρας, κρέμα παλαμίδας και κίμτσι και μια καλοφτιαγμένη εκδοχή βοδινού ταρτάρ, λίγο πριν την άφιξη προτάσεων όπως το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με σελινόριζα και αγιολί σαφράν, το αρνί με τρούφα, κριθαράκι, αρσενικό Νάξου, αμπελόφυλλο και Vintage Port και το λαβράκι με μαύρο σκόρδο, καψαλισμένα χόρτα και beurre blanc αβγοτάραχου.

Captain's Ηouse 3

Captain's Ηouse 4

Tip: Τα επιδόρπια κρατούν επίσης ψηλά τον πήχη της δημιουργικότητας με επιλογές όπως η noisette με πραλίνα, μαραθόσπορο, σουσάμι, πικρή σοκολάτα και εσπρέσο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Captain's House

(ξεν. «Grand Resort Lagonissi») 40ό χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

5 αλλιώτικες, παράξενες, ξεχωριστές εμπειρίες παγωτού στην Αθήνα

Σε περίπτωση που αναζητάς κάτι παραπάνω από ένα χωνάκι ή ένα κυπελλάκι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
04/08/2025

Ο Θεσσαλός παραμένει ένα μεζεδοπωλείο για μερακλήδες

Με αέρα που θυμίζει τα παλιά αθηναϊκά κουτούκια, ξύλινα τραπεζάκια και ρετρό λεπτομέρειες, μια μεγάλη δροσερή αυλή κάνει τη διαφορά στον Βοτανικό.

Mία από τις καλύτερες αθηναϊκές ταβέρνες θα είναι ανοιχτή όλο τον Αύγουστο

Σε περίπτωση που υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση.

Κάτι μαγειρεύει στο Doors η Γωγώ Δελογιάννη

Το δημοφιλές σποτ της Ίου και η χαρισματική γευσιπλάστρια ενώνουν τις δυνάμεις τους, για ένα καλοκαίρι με ξέγνοιαστη γεύση.

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.