
Δεν είναι υπερβολή να πούμε πώς υπάρχουν κάποια πολύ συγκεκριμένα μέρη στην Αθήνα και τα πέριξ αυτής (λέγε με νότια προάστια) που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το καλοκαίρι αλλά και εκείνες ακριβώς τις περιόδους του έτους που -καιρού επιτρέποντος- ενδείκνυνται για αποδράσεις. Ένα από τα πιο διαχρονικά, με την κλασικά κομψή έννοια του όρου, είναι δίχως αμφιβολία το Grand Resort Lagonissi.
Τοποθετημένο στρατηγικά σε σημείο προνομιακό, προσφέρει ένα περιβάλλον που σε παραπέμπει σε νησί, εντός ενός πλαισίου σιωπηλής πολυτέλειας και φυσικής ομορφιάς. Κερασάκι στην τούρτα, μία θαυμάσια παραλία που απλώνεται μπροστά στα πόδια σου, κατ΄ αποκλειστικότητα, ερχόμενη να συμπληρώσει ένα πλήρες πακέτο παροχών που τικάρουν όλα τα κουτάκια του σύγχρονου επισκέπτη.
Ένα από τα ξεχωριστά κομμάτια του Grand Resort Lagonissi και το Captain's Ηouse. Γεφυρώνοντας την ελληνική παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργικότητα, ένας από τους αγαπημένους καλοφαγικούς προορισμούς στην Αθηναϊκή Ριβιέρα δικαιώνει με κάθε χρόνο λειτουργίας του τους λόγους που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Με φόντο την εντυπωσιακή θέα όλων των αποχρώσεων του γαλάζιου, ο executive chef του ξενοδοχείου "Grand Resort Lagonissi" Χρύσανθος Μανωλόπουλος δημιουργεί πιάτα που τιμούν τη γη και τη θάλασσα σε όλο τους το μεγαλείο.
Στο πρελούδιο του μενού τον τόνο δίνει η ιωδιούχα φρεσκάδα από τα χτένια με αχλάδι, γρανίτα jalapeñο, λάδι άνηθου και buttermilk, το ραβιόλι γαρίδας με Μοσχάτο Σάμου, μπουγιαμπέσα, γιαούρτι και μαύρο λάιμ και ένα απολαυστικά νόστιμο σπαγγέτι με καβούρι, τρούφα, μίσο και αβγό, όλα τους εξαίσιος πρόλογος μιας γαστρονομικής umamiσιας εμπειρίας.


Με ένα ποτήρι κρασί από την ενημερωμένη κάβα τους θα απολαύσετε τον θαλασσινό ντολμά με χαβιάρι, ψάρι ημέρας, κρέμα παλαμίδας και κίμτσι και μια καλοφτιαγμένη εκδοχή βοδινού ταρτάρ, λίγο πριν την άφιξη προτάσεων όπως το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με σελινόριζα και αγιολί σαφράν, το αρνί με τρούφα, κριθαράκι, αρσενικό Νάξου, αμπελόφυλλο και Vintage Port και το λαβράκι με μαύρο σκόρδο, καψαλισμένα χόρτα και beurre blanc αβγοτάραχου.


Tip: Τα επιδόρπια κρατούν επίσης ψηλά τον πήχη της δημιουργικότητας με επιλογές όπως η noisette με πραλίνα, μαραθόσπορο, σουσάμι, πικρή σοκολάτα και εσπρέσο.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.