Πώς είναι να τρως σε ένα από τα ομορφότερα ντεκ της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Και τι γεύση, τελικά, σου αφήνει ένα από τα εστιατόρια-διαμάντια της παρά θίν' αλός πλευράς της πρωτεύουσας.

Captain's Ηouse

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πώς υπάρχουν κάποια πολύ συγκεκριμένα μέρη στην Αθήνα και τα πέριξ αυτής (λέγε με νότια προάστια) που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το καλοκαίρι αλλά και εκείνες ακριβώς τις περιόδους του έτους που -καιρού επιτρέποντος- ενδείκνυνται για αποδράσεις. Ένα από τα πιο διαχρονικά, με την κλασικά κομψή έννοια του όρου, είναι δίχως αμφιβολία το Grand Resort Lagonissi.

Τοποθετημένο στρατηγικά σε σημείο προνομιακό, προσφέρει ένα περιβάλλον που σε παραπέμπει σε νησί, εντός ενός πλαισίου σιωπηλής πολυτέλειας και φυσικής ομορφιάς. Κερασάκι στην τούρτα, μία θαυμάσια παραλία που απλώνεται μπροστά στα πόδια σου, κατ΄ αποκλειστικότητα, ερχόμενη να συμπληρώσει ένα πλήρες πακέτο παροχών που τικάρουν όλα τα κουτάκια του σύγχρονου επισκέπτη.

Ένα από τα ξεχωριστά κομμάτια του Grand Resort Lagonissi και το Captain's Ηouse. Γεφυρώνοντας την ελληνική παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργικότητα, ένας από τους αγαπημένους καλοφαγικούς προορισμούς στην Αθηναϊκή Ριβιέρα δικαιώνει με κάθε χρόνο λειτουργίας του τους λόγους που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Captain's Ηouse 6

Με φόντο την εντυπωσιακή θέα όλων των αποχρώσεων του γαλάζιου, ο executive chef του ξενοδοχείου "Grand Resort Lagonissi" Χρύσανθος Μανωλόπουλος δημιουργεί πιάτα που τιμούν τη γη και τη θάλασσα σε όλο τους το μεγαλείο. 

Στο πρελούδιο του μενού τον τόνο δίνει η ιωδιούχα φρεσκάδα από τα χτένια με αχλάδι, γρανίτα jalapeñο, λάδι άνηθου και buttermilk, το ραβιόλι γαρίδας με Μοσχάτο Σάμου, μπουγιαμπέσα, γιαούρτι και μαύρο λάιμ και ένα απολαυστικά νόστιμο σπαγγέτι με καβούρι, τρούφα, μίσο και αβγό, όλα τους εξαίσιος πρόλογος μιας γαστρονομικής umamiσιας εμπειρίας.

Captain's Ηouse 2

Captain's Ηouse 5

Με ένα ποτήρι κρασί από την ενημερωμένη κάβα τους θα απολαύσετε τον θαλασσινό ντολμά με χαβιάρι, ψάρι ημέρας, κρέμα παλαμίδας και κίμτσι και μια καλοφτιαγμένη εκδοχή βοδινού ταρτάρ, λίγο πριν την άφιξη προτάσεων όπως το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με σελινόριζα και αγιολί σαφράν, το αρνί με τρούφα, κριθαράκι, αρσενικό Νάξου, αμπελόφυλλο και Vintage Port και το λαβράκι με μαύρο σκόρδο, καψαλισμένα χόρτα και beurre blanc αβγοτάραχου.

Captain's Ηouse 3

Captain's Ηouse 4

Tip: Τα επιδόρπια κρατούν επίσης ψηλά τον πήχη της δημιουργικότητας με επιλογές όπως η noisette με πραλίνα, μαραθόσπορο, σουσάμι, πικρή σοκολάτα και εσπρέσο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/11/2025

Κάποια από τα πιο δυνατά κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

"Kedros Athens": Φαγητό με παριανή ψυχή στη Λυκόβρυση

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.

Η ιταλική σταθερά στον speakeasy πεζόδρομο του Παγκρατίου

Σημείο αναφοράς για σχεδόν μία δεκαετία, το κομψό εστιατόριο στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι, είναι ιδανικό για after-office συναντήσεις με ιταλική φινέτσα αλλά όχι μόνο για τέτοιες.

To 'OX Athens' γιορτάζει δύο χρόνια ζωής και ψήνει μαζί με τους Nomade et Sauvage

Μια ξεχωριστή γιορτή για τα δύο χρόνια του OX Athens, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.

Φίτα

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για την sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.