Pastéis de Pangrati και άλλες εκπλήξεις σε έναν cool αθηναϊκό φούρνο

Στο Παγκράτι παίζουν εκλεκτές και πρωτότυπες λιχουδιές.

Pastéis de Pangrati και άλλες εκπλήξεις σε έναν cool αθηναϊκό φούρνο

'Ένας από τους πιο δημοφιλείς αθηναϊκούς φούρνους της σύγχρονης εποχής, ο "Μονόκερος” στο Παγκράτι, έχει εδώ και περίπου 1,5 χρόνο αλλάξει ιδιοκτήτη, έχει ανανεώσει προϊόντα και υπηρεσίες και, γενικότερα, ανεβάζει τον πήχη της νοστιμιάς, με σκοπό να πείσει άπαντες να ασχοληθούν και πάλι με το αληθινό, θρεπτικό ψωμί.

Mετά από σημαντική πορεία σε κορυφαία εστιατόρια της πόλης όπως ο Βασίλαινας, το Nolan, ο Proveleggios, το Sweet Nolan κ.α., ο Γιώργος Χατζηϊωαννίδης έχει αναλάβει τα ηνία του "Μονόκερου", με στοίχημα να παντρέψει τη μεγάλη του εμπειρία αλλά και το προσωπικό πάθος για την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική με  εξαιρετικά ποιοτικές πρώτες ύλες, καινοτόμες πεντανόστιμες προτάσεις και απρόσμενα δημιουργικές γεύσεις.

Ο Μονόκερος στην εποχή του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη 2

Στόχος του, ο "Μονόκερος” να αποκτήσει μια ξεχωριστή θέση στην αθηναϊκή αγορά αλλά και στη γευστική καθημερινότητα της γειτονιάς του - και όχι μόνο αυτής.

Προς το παρόν, τα πηγαίνει περίφημα, τοποθετώντας στο επίκεντρο της γευστικής του δημιουργίας το προζύμι, με κάθε καρβέλι να είναι φτιαγμένο αυστηρά και μόνο με τέτοιο (προζύμι), αλεύρι υψηλής ποιότητας και με τη διαδικασία της αργής ωρίμανσης. 

Διαβάστε Επίσης

Αλλά δεν περιορίζεται εκεί. Ανανεώνει την γκάμα των εδεσμάτων αυτή την εποχή, με πέντε νέες απολαυστικές προτάσεις που συνδυάζουν έμπνευση, εποχικότητα και φαντασία. Έτσι, μεταξύ άλλων, εδώ βρίσκεις πια τα αφράτα, αρωματισμένα, γεμιστά yuzu pistachio buns του Μονόκερου που έρχονται με διακριτικό άρωμα κάρδαμου, βελούδινο cremeux από yuzu και χειροποίητη πραλίνα φιστικιού. Ένας αέρινος συνδυασμός φρεσκάδας και βάθους, για τους λάτρεις των ιδιαίτερων γεύσεων. 

Επιπροσθέτως, δοκιμάζεις μια εκδοχή του πορτογαλικού αγαπημένου Pastel de Nata, με ζύμη κρουασάν και γέμιση κρέμας βανίλιας από φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης και μια νύξη κανέλας. Ένα γλυκό που τιμά την παράδοση, αλλά κοιτάζει με τόλμη το Παγκράτι.

Pastéis de Pangrati και άλλες εκπλήξεις σε έναν cool αθηναϊκό φούρνο 2

Pastéis de Pangrati και άλλες εκπλήξεις σε έναν cool αθηναϊκό φούρνο 3

Παράλληλα, παίζει και κρουασάν με ψητά λαχανικά & κατσικίσιο τυρί - ένα αλμυρό twist στο αγαπημένο κρουασάν με τραγανή βάση, γεμισμένη με ψητά λαχανικά εποχής (μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριές, κρεμμύδι) και κρεμώδες κατσικίσιο τυρί. 

Pastéis de Pangrati και άλλες εκπλήξεις σε έναν cool αθηναϊκό φούρνο 4

Pastéis de Pangrati και άλλες εκπλήξεις σε έναν cool αθηναϊκό φούρνο 1

Αφράτο και μυρωδάτο, έρχεται και το blueberry bun, με διακριτικό άρωμα κάρδαμου, γεμάτο με ζουμερά, γλυκόξινα blueberries και νότες φρεσκάδας από λεμόνι. Τέλος, υπάρχει και canele. Tο αγαπημένο γλυκό από το Μπορντό καταφθάνει τραγανό εξωτερικά, αφράτο μέσα, με νότες από βανίλια και ρούμι που το κάνουν ακαταμάχητο. Ένα μικρό γαλλικό θαύμα με μεγάλη προσωπικότητα, ιδανικό για καφέ αλλά και για τις πιο ιδιαίτερες λιγούρες. Διαθέσιμο, Παρασκευή και Σάββατο.


Info

Φαίδρου 4, Παγκράτι, Αθήνα
Τηλ. 210 7510887
Ανοιχτά καθημερινά 08.00 - 16.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
22/10/2025

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.