Pastéis de Pangrati και άλλες εκπλήξεις σε έναν cool αθηναϊκό φούρνο

Στο Παγκράτι παίζουν εκλεκτές και πρωτότυπες λιχουδιές.

Pastéis de Pangrati και άλλες εκπλήξεις σε έναν cool αθηναϊκό φούρνο

'Ένας από τους πιο δημοφιλείς αθηναϊκούς φούρνους της σύγχρονης εποχής, ο "Μονόκερος” στο Παγκράτι, έχει εδώ και περίπου 1,5 χρόνο αλλάξει ιδιοκτήτη, έχει ανανεώσει προϊόντα και υπηρεσίες και, γενικότερα, ανεβάζει τον πήχη της νοστιμιάς, με σκοπό να πείσει άπαντες να ασχοληθούν και πάλι με το αληθινό, θρεπτικό ψωμί.

Mετά από σημαντική πορεία σε κορυφαία εστιατόρια της πόλης όπως ο Βασίλαινας, το Nolan, ο Proveleggios, το Sweet Nolan κ.α., ο Γιώργος Χατζηϊωαννίδης έχει αναλάβει τα ηνία του "Μονόκερου", με στοίχημα να παντρέψει τη μεγάλη του εμπειρία αλλά και το προσωπικό πάθος για την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική με  εξαιρετικά ποιοτικές πρώτες ύλες, καινοτόμες πεντανόστιμες προτάσεις και απρόσμενα δημιουργικές γεύσεις.

Ο Μονόκερος στην εποχή του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη 2

Στόχος του, ο "Μονόκερος” να αποκτήσει μια ξεχωριστή θέση στην αθηναϊκή αγορά αλλά και στη γευστική καθημερινότητα της γειτονιάς του - και όχι μόνο αυτής.

Προς το παρόν, τα πηγαίνει περίφημα, τοποθετώντας στο επίκεντρο της γευστικής του δημιουργίας το προζύμι, με κάθε καρβέλι να είναι φτιαγμένο αυστηρά και μόνο με τέτοιο (προζύμι), αλεύρι υψηλής ποιότητας και με τη διαδικασία της αργής ωρίμανσης. 

Διαβάστε Επίσης

Αλλά δεν περιορίζεται εκεί. Ανανεώνει την γκάμα των εδεσμάτων αυτή την εποχή, με πέντε νέες απολαυστικές προτάσεις που συνδυάζουν έμπνευση, εποχικότητα και φαντασία. Έτσι, μεταξύ άλλων, εδώ βρίσκεις πια τα αφράτα, αρωματισμένα, γεμιστά yuzu pistachio buns του Μονόκερου που έρχονται με διακριτικό άρωμα κάρδαμου, βελούδινο cremeux από yuzu και χειροποίητη πραλίνα φιστικιού. Ένας αέρινος συνδυασμός φρεσκάδας και βάθους, για τους λάτρεις των ιδιαίτερων γεύσεων. 

Επιπροσθέτως, δοκιμάζεις μια εκδοχή του πορτογαλικού αγαπημένου Pastel de Nata, με ζύμη κρουασάν και γέμιση κρέμας βανίλιας από φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης και μια νύξη κανέλας. Ένα γλυκό που τιμά την παράδοση, αλλά κοιτάζει με τόλμη το Παγκράτι.

Pastéis de Pangrati και άλλες εκπλήξεις σε έναν cool αθηναϊκό φούρνο 2

Pastéis de Pangrati και άλλες εκπλήξεις σε έναν cool αθηναϊκό φούρνο 3

Παράλληλα, παίζει και κρουασάν με ψητά λαχανικά & κατσικίσιο τυρί - ένα αλμυρό twist στο αγαπημένο κρουασάν με τραγανή βάση, γεμισμένη με ψητά λαχανικά εποχής (μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριές, κρεμμύδι) και κρεμώδες κατσικίσιο τυρί. 

Pastéis de Pangrati και άλλες εκπλήξεις σε έναν cool αθηναϊκό φούρνο 4

Pastéis de Pangrati και άλλες εκπλήξεις σε έναν cool αθηναϊκό φούρνο 1

Αφράτο και μυρωδάτο, έρχεται και το blueberry bun, με διακριτικό άρωμα κάρδαμου, γεμάτο με ζουμερά, γλυκόξινα blueberries και νότες φρεσκάδας από λεμόνι. Τέλος, υπάρχει και canele. Tο αγαπημένο γλυκό από το Μπορντό καταφθάνει τραγανό εξωτερικά, αφράτο μέσα, με νότες από βανίλια και ρούμι που το κάνουν ακαταμάχητο. Ένα μικρό γαλλικό θαύμα με μεγάλη προσωπικότητα, ιδανικό για καφέ αλλά και για τις πιο ιδιαίτερες λιγούρες. Διαθέσιμο, Παρασκευή και Σάββατο.


Info

Φαίδρου 4, Παγκράτι, Αθήνα
Τηλ. 210 7510887
Ανοιχτά καθημερινά 08.00 - 16.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.