Οι game changers της αθηναϊκής γαστρονομίας πάνε Κρήτη

Το Minos Beach Art Hotel παρουσιάζει τα Aθenian Waves, μια γαστρονομική συνάντηση Αθήνας και Κρήτης που φέρνει τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητα της αθηναϊκής σκηνής στο βραβευμένο εστιατόριο La Bouillabaisse.

Οι game changers της αθηναϊκής γαστρονομίας πάνε Κρήτη

Το καλοκαίρι του 2025, το 5* ξενοδοχείο του ομίλου της Bluegr Hotels & Resorts υποδέχεται μερικά από τα πιο περιζήτητα και πολυσυζητημένα εστιατόρια της Αθήνας, μαζί με τους δημιουργούς τους, σε πέντε ξεχωριστές βραδιές.

Οι game changers της αθηναϊκής γαστρονομίας πάνε Κρήτη 7

Η γευστική διαδρομή ξεκίνησε στις 7 Ιουνίου με το Ex Machina και τον σεφ Άνταμ Κοντοβά, γνωστό για την τολμηρή του προσέγγιση στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Συνεχίζεται στις 5 Ιουλίου με το Ψωμί & Αλάτι του Γιάννη Λουκάκου όπου η comfort φιλοσοφία αποκτά δημιουργικές αποχρώσεις. Ακολουθεί, στις 2 Αυγούστου, το Simul (Michelin Guide – Main Selection 2024) με τον καινοτόμο σεφ Νίκο Θωμά, που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια και υψηλή αισθητική.

Οι game changers της αθηναϊκής γαστρονομίας πάνε Κρήτη 2

Οι game changers της αθηναϊκής γαστρονομίας πάνε Κρήτη 4

Στις 20 Σεπτεμβρίου, το Pharaoh (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και Michelin Bib Gourmand 2024) παίρνει τη σκυτάλη με τους Μανώλη Παπουτσάκη και Φώτη Βαλλάτο να φέρνουν στην Κρήτη τη βαθιά, ανεπιτήδευτη νοστιμιά της νέας ελληνικής σκηνής. Η αυλαία πέφτει στις 4 Οκτωβρίου με το Jerár (Michelin Bib Gourmand 2024) και τον σεφ Χάρη Νικολούζο, που επαναπροσδιορίζει την κομψότητα στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

Οι game changers της αθηναϊκής γαστρονομίας πάνε Κρήτη 1

Οι game changers της αθηναϊκής γαστρονομίας πάνε Κρήτη 3

Σε κάθε δείπνο, οι προσκεκλημένοι σεφ συνεργάζονται με τους βραβευμένους σεφ του ξενοδοχείου, Πόπη Κουρκουράκη και Κυριάκο Μυλωνά, δημιουργώντας αποκλειστικά μενού που παντρεύουν την αθηναϊκή πρωτοπορία με την κρητική γαστρονομική παράδοση.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στο La Bouillabaisse, το πρώτο fine dining εστιατόριο του Αγίου Νικολάου, με πορεία που μετρά πάνω από πέντε δεκαετίες και 8 Χρυσούς Σκούφους.

Οι game changers της αθηναϊκής γαστρονομίας πάνε Κρήτη 8

Οι game changers της αθηναϊκής γαστρονομίας πάνε Κρήτη 6

Μέσα από τη σειρά των Aθenian Waves, επισκέπτες του ξενοδοχείου και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη δυναμική, πολυδιάστατη και διαρκώς εξελισσόμενη σκηνή των σύγχρονων Ελλήνων σεφ που τολμούν, και ξεχωρίζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην καρδιά των Aθenian Waves βρίσκεται μια κοινή φιλοσοφία που αποτελεί και τον πυρήνα του Minos Beach Art Hotel, η βαθιά δέσμευση στην τοπικότητα και τη βιωσιμότητα. Κάθε πιάτο δημιουργείται με φρέσκα, εποχιακά υλικά από μικρούς παραγωγούς της Κρήτης, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της τοπικής κοινότητας και στην ανάδειξη του αυθεντικού γαστρονομικού πλούτου του νησιού.

Αυτό το καλοκαίρι τα Aθenian Waves μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι αισθήσεων, μνήμης και τόλμης, εκεί όπου η Αθήνα αγκαλιάζει την Κρήτη, δίπλα στη θάλασσα.

Aθenian Waves| Line-Up

  • 7 Ιουνίου 2025 | Ex Machina, Άνταμ Κοντοβάς
  • 5 Ιουλίου 2025 | Ψωμί & Αλάτι, Γιάννης Λουκάκος
  • 2 Αυγούστου 2025 | Simul, Νίκος Θωμάς
  • 20 Σεπτεμβρίου 2025 | Pharaoh, Μανώλης Παπουτσάκης (και Φώτης Βαλλάτος)
  • 4 Οκτωβρίου 2025 | Jerár, Χάρης Νικολούζος

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.