Στο Gallina, η Τρίτη είναι η ημέρα του κρασιού

Οι Wine Tuesdays έχουν καθιερωθεί στο Κουκάκι και δείχνουν στην πράξη τη βαθιά σχέση του εστιατορίου με τον κόσμο του κρασιού.

Στο Gallina, η Τρίτη είναι η ημέρα του κρασιού

Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, κάποιες συνήθειες αποκτούν χαρακτήρα διαχρονικότητας και μετατρέπονται σε αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας. Στο Gallina, οι Wine Tuesdays που έχουν καθιερωθεί κάθε Τρίτη, δείχνουν στην πράξη τη βαθιά σχέση του εστιατορίου με τον κόσμο του κρασιού. Το κρασί εξάλλου έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνολική εμπειρία φιλοξενίας που προσφέρει το γνωστό εστιατόριο της Αθήνας.

Οι Wine Tuesdays έχουν δημιουργηθεί για όσους αγαπούν το κρασί και για όσους θέλουν να το ανακαλύψουν - θεματικές βραδιές αφιερωμένες αποκλειστικά σε αυτό.  Μπορεί να είναι σπάνιες φιάλες που ανοίγονται για μία μόνο βραδιά, ή καταξιωμένοι παραγωγοί και "παρεξηγημένες" ποικιλίες που βρίσκουν τη θέση τους στο ποτήρι - η θεματολογία είναι κάθε μήνα συναρπαστική, σύγχρονη, και κλείνει πονηρά το μάτι σε διαφορετικές οπτικές.

Gallina Wine Tuesdays 3

Οι καλεσμένοι μπορούν να επιλέξουν τον χώρο του μπαρ με θέα την ανοικτή κουζίνα για να πάρουν το κρασί τους δίπλα σε μικρά πιάτα ή μια επιλογή εκλεκτών τυριών, ή να απολαύσουν το δείπνο τους σε ένα από τα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο πάνω στην πλατεία ή στον εσωτερικό, σε ένα περιβάλλον ανεπιτήδευτα εκλεπτυσμένο, με προσεγμένη αισθητική και γευστική συνέπεια.

Gallina Wine Tuesdays 2

Gallina Wine Tuesdays 1

Το εστιατόριο Gallina ξεχωρίζει για την προσέγγισή του στο κρασί,  με μια εκτενή και εκλεκτή λίστα που περιλαμβάνει περισσότερες από 600 ετικέτες από τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα. Για όσους αγαπούν το κρασί και προτιμούν να δοκιμάζουν κάτι νέο κάθε φορά, η λίστα σε ποτήρι απαριθμεί περισσότερες από 30 επιλογές.

Πρόγραμμα Wine Tuesdays Ιουνίου

> 3 Ιουνίου – One Maker, Three Wines

Μια εξερεύνηση της φιλοσοφίας του οινοποιείου O2Y από την Jura. Τρεις οινοποιοί, τρεις οπτικές, και τρία ετικέτες (χωρίς θειώδη), αποκαλύπτουν την ομορφιά της φυσικότητας.

> 10 Ιουνίου – Taste a Legend: Prieuré Roch Ladoix Blanc

Μια σπάνια ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα συλλεκτικό Ladoix Blanc του θρυλικού Prieuré Roch, διαθέσιμο αποκλειστικά στο ποτήρι – μια φιάλη που σπάνια εγκαταλείπει τις κάβες των συλλεκτών.

> 17 Ιουνίου – One Grape, Different Faces

Η ποικιλία Orange Muscat παρουσιάζεται μέσα από τρεις διαφορετικές ερμηνείες, από τη Roussillon έως την Πάντελερία και την Ελλάδα. Ένα οινικό ταξίδι στις εκφάνσεις μιας πολυδιάστατης ποικιλίας.

> 24 Ιουνίου – Julien Renard | Mosel

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δοκιμή των κρασιών του ανερχόμενου αστεριού της Mosel, Julien Renard. Μοναδικά στο είδος τους, σπάνια και πολυπόθητα, θα προσφέρονται αποκλειστικά για μία βραδιά.


Info

Πληροφορίες | Κρατήσεις: 2109237425 | Online κρατήσεις:  www.gallina.gr/reservations 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Gallina

Μάρκου Μπότσαρη 49, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Urbana Gastroteka": Το fine bistronomy αντάρτικο της Μεγαλόπολης

Μακριά από τα φώτα, δίνοντας στη Μεγαλόπολη τον ρόλο ενός απρόσμενου γαστρονομικού προορισμού, ένα μαγαζί "υψηλών στροφών" πετυχαίνει μια σπάνια εξίσωση: φαγητό σύγχρονα παραδοσιακό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/06/2025

Η underground γαστρονομία του Ταύρου

Μια γευστική βόλτα σε ένα under the radar σημείο της Αθήνας.

Τα εστιατόρια της αθηναϊκής παραλίας που σερβίρουν βραβευμένη γεύση

Τα παρά θίν' αλός εστιατόρια της πρωτεύουσας που έχουν βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο, Top Notch και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και, σίγουρα, αξίζουν την προσοχή σου.

Πώς ο Χρόνης Δαμαλάς άφησε τα high end εστιατόρια για να μαγειρέψει στους Αμπελοκήπους

Στις 12 Ιουνίου, το Rawbata σβήνει το πρώτο κεράκι στην τούρτα της ύπαρξής του και το γιορτάζει δεόντως.

Στην Αμοργό υπάρχει ένα σουβλατζίδικο που επιπλέει

Το Bloom Brothers Canteen γίνεται viral ξανά και ξανά - η ιστορία του μας εμπνέει και μας προετοιμάζει για ένα ακόμη καλοκαίρι.

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "The White House Restaurant" στην Κέρκυρα

Με κομψή αισθητική, ανοιχτόκαρδο περιβάλλον σε σκηνικό πάνω στη θάλασσα και κουζίνα που υπογράφει ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, το γαστρονομικό αυτό πόστο είναι σημείο αναφοράς στο νησί των Φαιάκων.

Είναι η Διαγώνιος η πιο hot μεταγραφή της Μυκόνου;

Η θεσσαλονικιώτικη γωνιά με τα ίσως καλύτερα ψητά σουτζουκάκια της πόλης, πιάνει κεντρικό πόστο στο νησί των Ανέμων.