Στο Gallina, η Τρίτη είναι η ημέρα του κρασιού

Οι Wine Tuesdays έχουν καθιερωθεί στο Κουκάκι και δείχνουν στην πράξη τη βαθιά σχέση του εστιατορίου με τον κόσμο του κρασιού.

Στο Gallina, η Τρίτη είναι η ημέρα του κρασιού

Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, κάποιες συνήθειες αποκτούν χαρακτήρα διαχρονικότητας και μετατρέπονται σε αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας. Στο Gallina, οι Wine Tuesdays που έχουν καθιερωθεί κάθε Τρίτη, δείχνουν στην πράξη τη βαθιά σχέση του εστιατορίου με τον κόσμο του κρασιού. Το κρασί εξάλλου έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνολική εμπειρία φιλοξενίας που προσφέρει το γνωστό εστιατόριο της Αθήνας.

Οι Wine Tuesdays έχουν δημιουργηθεί για όσους αγαπούν το κρασί και για όσους θέλουν να το ανακαλύψουν - θεματικές βραδιές αφιερωμένες αποκλειστικά σε αυτό.  Μπορεί να είναι σπάνιες φιάλες που ανοίγονται για μία μόνο βραδιά, ή καταξιωμένοι παραγωγοί και "παρεξηγημένες" ποικιλίες που βρίσκουν τη θέση τους στο ποτήρι - η θεματολογία είναι κάθε μήνα συναρπαστική, σύγχρονη, και κλείνει πονηρά το μάτι σε διαφορετικές οπτικές.

Gallina Wine Tuesdays 3

Οι καλεσμένοι μπορούν να επιλέξουν τον χώρο του μπαρ με θέα την ανοικτή κουζίνα για να πάρουν το κρασί τους δίπλα σε μικρά πιάτα ή μια επιλογή εκλεκτών τυριών, ή να απολαύσουν το δείπνο τους σε ένα από τα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο πάνω στην πλατεία ή στον εσωτερικό, σε ένα περιβάλλον ανεπιτήδευτα εκλεπτυσμένο, με προσεγμένη αισθητική και γευστική συνέπεια.

Gallina Wine Tuesdays 2

Gallina Wine Tuesdays 1

Το εστιατόριο Gallina ξεχωρίζει για την προσέγγισή του στο κρασί,  με μια εκτενή και εκλεκτή λίστα που περιλαμβάνει περισσότερες από 600 ετικέτες από τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα. Για όσους αγαπούν το κρασί και προτιμούν να δοκιμάζουν κάτι νέο κάθε φορά, η λίστα σε ποτήρι απαριθμεί περισσότερες από 30 επιλογές.

Πρόγραμμα Wine Tuesdays Ιουνίου

> 3 Ιουνίου – One Maker, Three Wines

Μια εξερεύνηση της φιλοσοφίας του οινοποιείου O2Y από την Jura. Τρεις οινοποιοί, τρεις οπτικές, και τρία ετικέτες (χωρίς θειώδη), αποκαλύπτουν την ομορφιά της φυσικότητας.

> 10 Ιουνίου – Taste a Legend: Prieuré Roch Ladoix Blanc

Μια σπάνια ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα συλλεκτικό Ladoix Blanc του θρυλικού Prieuré Roch, διαθέσιμο αποκλειστικά στο ποτήρι – μια φιάλη που σπάνια εγκαταλείπει τις κάβες των συλλεκτών.

> 17 Ιουνίου – One Grape, Different Faces

Η ποικιλία Orange Muscat παρουσιάζεται μέσα από τρεις διαφορετικές ερμηνείες, από τη Roussillon έως την Πάντελερία και την Ελλάδα. Ένα οινικό ταξίδι στις εκφάνσεις μιας πολυδιάστατης ποικιλίας.

> 24 Ιουνίου – Julien Renard | Mosel

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δοκιμή των κρασιών του ανερχόμενου αστεριού της Mosel, Julien Renard. Μοναδικά στο είδος τους, σπάνια και πολυπόθητα, θα προσφέρονται αποκλειστικά για μία βραδιά.


Info

Πληροφορίες | Κρατήσεις: 2109237425 | Online κρατήσεις:  www.gallina.gr/reservations 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Gallina

Μάρκου Μπότσαρη 49, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
30/10/2025

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.

Ovio: Η μικρή Ιταλία του Πάνου Ιωαννίδη είναι νοστιμότερη από ποτέ

Όλα όσα καθιστούν το ιταλικό εστιατόριο του κέντρου, μια σταθερή επιλογή για τους φίλους της κουζίνας της Μπότας.

Τι γεύση αφήνει ένα δείπνο στο υψηλότερο κτίριο της Αθήνας

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα σε comfort ρυθμό και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη νοστιμιά.

Στο Κουκάκι υπάρχει ένα ιδανικό μέρος για dolce vita

Ολοήμερες ιταλιάνικες απολαύσεις σε μια από τις πιο κουλ γειτονιές της Αθήνας; Γιατί όχι.