Στο Gallina, η Τρίτη είναι η ημέρα του κρασιού

Οι Wine Tuesdays έχουν καθιερωθεί στο Κουκάκι και δείχνουν στην πράξη τη βαθιά σχέση του εστιατορίου με τον κόσμο του κρασιού.

Στο Gallina, η Τρίτη είναι η ημέρα του κρασιού

Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, κάποιες συνήθειες αποκτούν χαρακτήρα διαχρονικότητας και μετατρέπονται σε αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας. Στο Gallina, οι Wine Tuesdays που έχουν καθιερωθεί κάθε Τρίτη, δείχνουν στην πράξη τη βαθιά σχέση του εστιατορίου με τον κόσμο του κρασιού. Το κρασί εξάλλου έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνολική εμπειρία φιλοξενίας που προσφέρει το γνωστό εστιατόριο της Αθήνας.

Οι Wine Tuesdays έχουν δημιουργηθεί για όσους αγαπούν το κρασί και για όσους θέλουν να το ανακαλύψουν - θεματικές βραδιές αφιερωμένες αποκλειστικά σε αυτό.  Μπορεί να είναι σπάνιες φιάλες που ανοίγονται για μία μόνο βραδιά, ή καταξιωμένοι παραγωγοί και "παρεξηγημένες" ποικιλίες που βρίσκουν τη θέση τους στο ποτήρι - η θεματολογία είναι κάθε μήνα συναρπαστική, σύγχρονη, και κλείνει πονηρά το μάτι σε διαφορετικές οπτικές.

Gallina Wine Tuesdays 3

Οι καλεσμένοι μπορούν να επιλέξουν τον χώρο του μπαρ με θέα την ανοικτή κουζίνα για να πάρουν το κρασί τους δίπλα σε μικρά πιάτα ή μια επιλογή εκλεκτών τυριών, ή να απολαύσουν το δείπνο τους σε ένα από τα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο πάνω στην πλατεία ή στον εσωτερικό, σε ένα περιβάλλον ανεπιτήδευτα εκλεπτυσμένο, με προσεγμένη αισθητική και γευστική συνέπεια.

Gallina Wine Tuesdays 2

Gallina Wine Tuesdays 1

Το εστιατόριο Gallina ξεχωρίζει για την προσέγγισή του στο κρασί,  με μια εκτενή και εκλεκτή λίστα που περιλαμβάνει περισσότερες από 600 ετικέτες από τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα. Για όσους αγαπούν το κρασί και προτιμούν να δοκιμάζουν κάτι νέο κάθε φορά, η λίστα σε ποτήρι απαριθμεί περισσότερες από 30 επιλογές.

Πρόγραμμα Wine Tuesdays Ιουνίου

> 3 Ιουνίου – One Maker, Three Wines

Μια εξερεύνηση της φιλοσοφίας του οινοποιείου O2Y από την Jura. Τρεις οινοποιοί, τρεις οπτικές, και τρία ετικέτες (χωρίς θειώδη), αποκαλύπτουν την ομορφιά της φυσικότητας.

> 10 Ιουνίου – Taste a Legend: Prieuré Roch Ladoix Blanc

Μια σπάνια ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα συλλεκτικό Ladoix Blanc του θρυλικού Prieuré Roch, διαθέσιμο αποκλειστικά στο ποτήρι – μια φιάλη που σπάνια εγκαταλείπει τις κάβες των συλλεκτών.

> 17 Ιουνίου – One Grape, Different Faces

Η ποικιλία Orange Muscat παρουσιάζεται μέσα από τρεις διαφορετικές ερμηνείες, από τη Roussillon έως την Πάντελερία και την Ελλάδα. Ένα οινικό ταξίδι στις εκφάνσεις μιας πολυδιάστατης ποικιλίας.

> 24 Ιουνίου – Julien Renard | Mosel

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δοκιμή των κρασιών του ανερχόμενου αστεριού της Mosel, Julien Renard. Μοναδικά στο είδος τους, σπάνια και πολυπόθητα, θα προσφέρονται αποκλειστικά για μία βραδιά.


Info

Πληροφορίες | Κρατήσεις: 2109237425 | Online κρατήσεις:  www.gallina.gr/reservations 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Gallina

Μάρκου Μπότσαρη 49, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/07/2025

Πού τρώμε τώρα σε Χανιά και Ρέθυμνο

Από fine dining πλάι στη θάλασσα, μέχρι ταβέρνες σκαρφαλωμένες στα περήφανα βουνά, αυτά είναι τα τραπέζια που πρέπει να ξέρεις, για να απολαύσεις τη γεύση της δυτικής Κρήτης σε όλη της τη λεβεντιά

Απολαμβάνουμε την Πανσέληνο του Αυγούστου στο St. George Lycabettus

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, με live εμφάνιση της διεθνούς φήμης πιανίστριας Giulia Vazzoler.

Γεύση υπό σκιάν σε αυτές τις ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

Aπό την Αμφιλοχία με αγάπη: Το κρεμώδες παγωτό που θυμίζει την παιδική μας ηλικία

Αγνά υλικά, ποιότητα και ένας συνδυασμός παγωτού και προφιτερόλ που κάνει τη διαφορά, στο Παγκράτι.

Τι γεύση μας αφήνει το Βαρούλκο της Σαντορίνης

Στην 4η χρονιά του στο νησί, το "Varoulko" του Λευτέρη Λαζάρου μας ταξιδεύει σε ένα άλλο μπλε από εκείνο του Μικρολίμανου, με τον Ηλία Τσικρίκη να κρατά τα ηνία της γεύσης με σεβασμό στον μέντορά του, επιδέξιο χέρι και στιβαρή τεχνική υψηλού επιπέδου.