Ο "Ναουμίδης" πιάνει Ριβιέρα: Απόψε τρώμε κριθαρότο ποταμίσιας καραβίδας και βραχυκερατική μοσχίδα ωρίμανσης

Προτελευταία πράξη για το Symposio at Ark, που απόψε καλωσορίζει τον "Ναουμίδη", απευθείας από τη Βεγορίτιδα.

Ο 'Ναουμίδης' πιάνει Ριβιέρα: Απόψε τρώμε κριθαρότο ποταμίσιας καραβίδας και βραχυκερατική μοσχίδα ωρίμανσης

Συμποσίου συνέχεια στα νότια προάστια και ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της γλυφαδιώτικης ριβιέρας. Μετά το τηνιακό "Ήταν ένα μικρό καράβι" και τον Αντώνη Ψάλτη, το Symposio at Ark αφήνει τα νησιά και ταξιδεύει σε μία από τις πιο ιδιαίτερες και πλούσιες γαστρονομικά περιοχές της χώρας. Έτσι, απόψε Πέμπτη 29 Μαΐου, ο οικοδεσπότης Γιάννης Μπαξεβάνης ανοίγει την κουζίνα του "Ark" και υποδέχεται τον Άγγελο Ναουμίδη και το εστιατόριο "Ναουμίδης".

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Στην ευρύτερη περιοχή του Αμύνταιου και στον Άγιο Παντελεήμονα, το έξοχο εστιατόριο ξεδιπλώνει τη σαν-balkanique-εκδοχή-βορειοϊταλικού-palazzo βεράντα του πάνω από τη λίμνη Βεγορίτιδα και τη γαρνίρει με την υπέροχη θέα στο τοπίο.

Ναουμίδης 1

Η κουζίνα του όμως κινείται με σαφήνεια στο φάσμα της τοπικής παράδοσης, υπό το πιο ξεκάθαρο από ποτέ βλέμμα του Άγγελου Ναουμίδη, μεγάλου αδερφού μιας οικογένειας με υπολογίσιμο αποτύπωμα στη διατήρηση κι εξέλιξη της γαστρονομικής δυναμικής της περιοχής.

Ναουμίδης 2

Τα καλούδια της επιδραστικής οικογενειακής βιοτεχνίας (παρασκευάσματα πιπεριάς Φλωρίνης) και του αγροκτήματος, τα λιμνίσια deli, οι θησαυροί του βουνού και το πλήθος των τοπικών συνταγών μπλεντάρονται σε ένα γοητευτικό σύνολο, που φέρνει στο πιάτο ατόφια τη γεύση της περιοχής μέσα από προτάσεις όπως η πέστροφα σοτέ σε βούτυρο με ξηρούς καρπούς, η γιουβετσάδα με χειροποίητο κριθαράκι και αστακοκαραβίδα ή τα μοσχαρίσια μάγουλα με παραδοσιακά πέτουρα.

Ναουμίδης 3

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

To Μενού / 29 Μάϊου 2025
  • Ορεκτικά: Μπρουσκέτα χωριάτικης πίτας με πέστο βιολογικής πιπεριάς Ναουμίδη και τσιγαρίδα μάγουλου μαύρου χοίρου Φλώρινας / Ντολμαδάκια από βιολογικό αμπελώνα Ξινόμαυρου Αμυνταίου με κέδρο και κατσικίσια ψητή φέτα Μινόπουλου / Ριζότο με μανιτάρι του Καίσαρα και φρέσκια μαύρη τρούφα Καϊμακτσαλάν
  • Κυρίως: Κριθαρότο ποταμίσιας καραβίδας με αβγά λευκού σολομού (κορήγονος) ή Βραχυκερατική μοσχίδα ωρίμανσης ψητή σε ταλιάτα με αχνιστά βασιλομανίταρα
  • Επιδόρπιο: Ρεβανί με αβγά από το πιπερόκτημα με κατσικίσιο παγωτό

Info

Κόστος: €55/ άτομο

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 210 8948882

Πληροφορίες και κρατήσεις για τα επόμενα events στο symposioatark.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".