Ο "Ναουμίδης" πιάνει Ριβιέρα: Απόψε τρώμε κριθαρότο ποταμίσιας καραβίδας και βραχυκερατική μοσχίδα ωρίμανσης

Προτελευταία πράξη για το Symposio at Ark, που απόψε καλωσορίζει τον "Ναουμίδη", απευθείας από τη Βεγορίτιδα.

Ο 'Ναουμίδης' πιάνει Ριβιέρα: Απόψε τρώμε κριθαρότο ποταμίσιας καραβίδας και βραχυκερατική μοσχίδα ωρίμανσης

Συμποσίου συνέχεια στα νότια προάστια και ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της γλυφαδιώτικης ριβιέρας. Μετά το τηνιακό "Ήταν ένα μικρό καράβι" και τον Αντώνη Ψάλτη, το Symposio at Ark αφήνει τα νησιά και ταξιδεύει σε μία από τις πιο ιδιαίτερες και πλούσιες γαστρονομικά περιοχές της χώρας. Έτσι, απόψε Πέμπτη 29 Μαΐου, ο οικοδεσπότης Γιάννης Μπαξεβάνης ανοίγει την κουζίνα του "Ark" και υποδέχεται τον Άγγελο Ναουμίδη και το εστιατόριο "Ναουμίδης".

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Στην ευρύτερη περιοχή του Αμύνταιου και στον Άγιο Παντελεήμονα, το έξοχο εστιατόριο ξεδιπλώνει τη σαν-balkanique-εκδοχή-βορειοϊταλικού-palazzo βεράντα του πάνω από τη λίμνη Βεγορίτιδα και τη γαρνίρει με την υπέροχη θέα στο τοπίο.

Ναουμίδης 1

Η κουζίνα του όμως κινείται με σαφήνεια στο φάσμα της τοπικής παράδοσης, υπό το πιο ξεκάθαρο από ποτέ βλέμμα του Άγγελου Ναουμίδη, μεγάλου αδερφού μιας οικογένειας με υπολογίσιμο αποτύπωμα στη διατήρηση κι εξέλιξη της γαστρονομικής δυναμικής της περιοχής.

Ναουμίδης 2

Τα καλούδια της επιδραστικής οικογενειακής βιοτεχνίας (παρασκευάσματα πιπεριάς Φλωρίνης) και του αγροκτήματος, τα λιμνίσια deli, οι θησαυροί του βουνού και το πλήθος των τοπικών συνταγών μπλεντάρονται σε ένα γοητευτικό σύνολο, που φέρνει στο πιάτο ατόφια τη γεύση της περιοχής μέσα από προτάσεις όπως η πέστροφα σοτέ σε βούτυρο με ξηρούς καρπούς, η γιουβετσάδα με χειροποίητο κριθαράκι και αστακοκαραβίδα ή τα μοσχαρίσια μάγουλα με παραδοσιακά πέτουρα.

Ναουμίδης 3

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

To Μενού / 29 Μάϊου 2025
  • Ορεκτικά: Μπρουσκέτα χωριάτικης πίτας με πέστο βιολογικής πιπεριάς Ναουμίδη και τσιγαρίδα μάγουλου μαύρου χοίρου Φλώρινας / Ντολμαδάκια από βιολογικό αμπελώνα Ξινόμαυρου Αμυνταίου με κέδρο και κατσικίσια ψητή φέτα Μινόπουλου / Ριζότο με μανιτάρι του Καίσαρα και φρέσκια μαύρη τρούφα Καϊμακτσαλάν
  • Κυρίως: Κριθαρότο ποταμίσιας καραβίδας με αβγά λευκού σολομού (κορήγονος) ή Βραχυκερατική μοσχίδα ωρίμανσης ψητή σε ταλιάτα με αχνιστά βασιλομανίταρα
  • Επιδόρπιο: Ρεβανί με αβγά από το πιπερόκτημα με κατσικίσιο παγωτό

Info

Κόστος: €55/ άτομο

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 210 8948882

Πληροφορίες και κρατήσεις για τα επόμενα events στο symposioatark.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το διαφορετικό ιταλικό του αθηναϊκού κέντρου

Εσάνς ιταλικής πλατείας, νόστιμα aperitivo cocktails και ακόμη νοστιμότερη κουζίνα από έναν βραβευμένο σεφ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
27/10/2025

Τα κοσμικά εστιατόρια της Αθήνας. Πώς, πού, γιατί;

Τί έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

Λένε πως αυτό είναι το πιο σέξι ιταλικό εστιατόριο του ιστορικού κέντρου

Πανέμορφος χώρος, φίνα ιταλιάνικη κουζίνα, ωραία ποτά και μουσικές βραδιές στην πλατεία Καρύτση.

Στην Κυψέλη, για το πρώτο Athens Asian Food Festival

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.