Bakel: ο νέος προορισμός για Νεοϋορκέζικα bagels στην Αθήνα

Νέο cozy spot με prenium εμπειρία στο αγαπημένο σνακ.

bakel

Παρόλο που η λέξη bagel πιθανώς σου θυμίζει ταινίες με φόντο την Νέα Υόρκη ή τουλάχιστον το Seinfeld, η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και στην Αθήνα σταθμοί για να δοκιμάσεις το αγαπημένο σνακ, και το Bakel ήρθε να αποτελέσει ένα φωτεινό σημείο στην λίστα.

βακελ
(c) Λεωνίδας Τούμπανος

Άνοιξε μόλις τον προηγούμενο μήνα στην Στοά Δραγατσανίου, προσθέτοντας ένα cozy spot στην πολυσύχναστη περιοχή για τον πρωινό σου καφέ και σερβίροντας bagels με την αυθεντική νεοϋορκέζικη συνταγή. Πρόκειται για την δημιουργική συνεργασία δύο καλών φίλων, του σεφ Θοδωρή Σιδερά (με δικό του εστιατόριο στις Βρυξέλλες) και του Νίκου Καραβά (καθηγητή ρομποτικής και Νεοϋορκέζου για χρόνια), οι οποίοι θέλησαν να φέρουν το αγαπημένο αμερικάνικο σνακ στους δρόμους του κέντρου, δίνοντας βάση στην σωστή παρασκευή και την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διάφορες εκδοχές του.

βακελ
(c) Λεωνίδας Τούμπανος

βακελ
(c) Λεωνίδας Τούμπανος
Το κάθε στρογγυλό ψωμάκι φτιάχνεται in house την ίδια μέρα, προσφέροντας ένα φρέσκο και νόστιμο αποτέλεσμα, με την κατάλληλη δόση softness και γεύσης. Σαν πελάτης έχεις μάλιστα την δυνατότητα να παρακολουθήσεις την διαδικασία παραγωγής πριν πάρεις το bagel σου και συνεχίσεις, γεγονός που υπογραμμίζει το πόσο φρέσκο είναι το τελικό προϊόν. 

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικά φτιαγμένα bagels (από απλό λευκό, πολύσπορο με νιφάδες βρώμης, με παπαρουνόσπορο, σουσάμι ή ακόμα και σταφίδες) και στην συνέχεια να εξερευνήσεις τις εξαιρετικές γεμίσεις που ‘παντρεύουν’ την νεουρκέζικη κουλτούρα με την ελληνική. Όπως άλλωστε λένε και οι συντελεστές του, το όλο νόημα του Bakel το στιλ και η αυθεντία της Νέας Υόρκης, αλλά πάντα σε συνδυασμό με την ελληνική ψυχή.

βακελ
(c) Λεωνίδας Τούμπανος

Beef pastrami, σολομός με κάπαρη, παντζάρι με goat cheese, ομελέτα, το κλασικό και αγαπημένο peanut butter and jelly για όσους προτιμούν τα γλυκά είναι μόνο λίγες από τις επιλογές που θα δεις γραμμένες στην βιτρίνα του Bakel ενώ το μενού ενδέχεται να αλλάζει σύμφωνα με την εποχικότητα των υλικών.  Για την παρασκευή των bagels το μαγαζί εργάζεται αποκλειστικά με Έλληνες παραγωγούς, εξυπηρετώντας έτσι την φιλοσοφία του συνδυασμού Νέας Υόρκης και Ελλάδας που αναφέραμε και πιο πάνω, για μία prenium εμπειρία. Προσωπικά αγαπημένα του καταλόγου είναι φυσικά το pastrami (και μάλιστα από την Δράμα) με αγγουράκια τουρσί και coleslaw σαλάτα και εκείνο με γαλοπούλα, αβοκάντο, cream cheese, καβουρδισμένο φιστίκι και σαλάτα.

βακελ
(c) Λεωνίδας Τούμπανος

Ο χώρος είναι φωτεινός και φιλόξενος, με δυνατότητα του να κάτσεις και να απολαύσεις εκεί το πρωινό σου, αν και μέχρι στιγμής το takeaway φαίνεται να προτιμάται από τους περισσότερους θαμώνες. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται επίσης στον καφέ, έτσι ώστε η εμπειρία να είναι ολοκληρωμένη. Αν όμως δεν είσαι σε coffee mood, υπάρχουν εξαιρετικές λεμονάδες που θα σε δροσίσουν κατάλληλα και μπίρες από μπίρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες.

βακελ
(c) Λεωνίδας Τούμπανος


Info:

Δραγατσανίου 8, Αθήνα

21 6070 3407

Ώρες λειτουργίας: 07:00- 18:00 (Σάββατο 10:00 - 18:00, κλειστά την Κυριακή)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα αγαπημένα εστιατόρια της Έλενας Γαλύφα

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2025

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη "ταξιδεύει" στην Ασία

Τα "Asian House" προσφέρουν στους λάτρεις των ασιατικών γεύσεων εξωτικές fusion αλλά και παραδοσιακές προτάσεις από αυθεντικά και υψηλής ποιότητας υλικά σε έναν συνδυασμό της ευρωπαϊκής με την κουζίνα της πιο πολυπολιτισμικής ηπείρου.

Moo Casa

Γη και θάλασσα συνυπάρχουν στο διαφορετικό αυτό στέκι του Ηρακλείου, που διεκδικεί τον τίτλο του σημαιοφόρου του αθηναϊκού surf n turf, πρέπει όμως να επιδείξει περισσότερη αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη μαγειρική ακρίβεια για να τον επικυρώσει.

Πώς λένε, αλήθεια, το brunch στα κρητικά;

Απαντήσεις δίνει ο Μιχάλης Χάσικος στο Go Brunch του Hyatt Regency Thessaloniki και στο εστιατόριο Αμβροσία, στις 18 Μαΐου.

Στη Μεταμόρφωση υπάρχει μια αντισυμβατική χασαποταβέρνα

Διόλου τυχαία, έχει χτίσει φανατικό καρνιβορικό κοινό από κάθε γωνιά της Αθήνας.