
Παρόλο που η λέξη bagel πιθανώς σου θυμίζει ταινίες με φόντο την Νέα Υόρκη ή τουλάχιστον το Seinfeld, η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και στην Αθήνα σταθμοί για να δοκιμάσεις το αγαπημένο σνακ, και το Bakel ήρθε να αποτελέσει ένα φωτεινό σημείο στην λίστα.

Άνοιξε μόλις τον προηγούμενο μήνα στην Στοά Δραγατσανίου, προσθέτοντας ένα cozy spot στην πολυσύχναστη περιοχή για τον πρωινό σου καφέ και σερβίροντας bagels με την αυθεντική νεοϋορκέζικη συνταγή. Πρόκειται για την δημιουργική συνεργασία δύο καλών φίλων, του σεφ Θοδωρή Σιδερά (με δικό του εστιατόριο στις Βρυξέλλες) και του Νίκου Καραβά (καθηγητή ρομποτικής και Νεοϋορκέζου για χρόνια), οι οποίοι θέλησαν να φέρουν το αγαπημένο αμερικάνικο σνακ στους δρόμους του κέντρου, δίνοντας βάση στην σωστή παρασκευή και την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διάφορες εκδοχές του.


Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικά φτιαγμένα bagels (από απλό λευκό, πολύσπορο με νιφάδες βρώμης, με παπαρουνόσπορο, σουσάμι ή ακόμα και σταφίδες) και στην συνέχεια να εξερευνήσεις τις εξαιρετικές γεμίσεις που ‘παντρεύουν’ την νεουρκέζικη κουλτούρα με την ελληνική. Όπως άλλωστε λένε και οι συντελεστές του, το όλο νόημα του Bakel το στιλ και η αυθεντία της Νέας Υόρκης, αλλά πάντα σε συνδυασμό με την ελληνική ψυχή.

Beef pastrami, σολομός με κάπαρη, παντζάρι με goat cheese, ομελέτα, το κλασικό και αγαπημένο peanut butter and jelly για όσους προτιμούν τα γλυκά είναι μόνο λίγες από τις επιλογές που θα δεις γραμμένες στην βιτρίνα του Bakel ενώ το μενού ενδέχεται να αλλάζει σύμφωνα με την εποχικότητα των υλικών. Για την παρασκευή των bagels το μαγαζί εργάζεται αποκλειστικά με Έλληνες παραγωγούς, εξυπηρετώντας έτσι την φιλοσοφία του συνδυασμού Νέας Υόρκης και Ελλάδας που αναφέραμε και πιο πάνω, για μία prenium εμπειρία. Προσωπικά αγαπημένα του καταλόγου είναι φυσικά το pastrami (και μάλιστα από την Δράμα) με αγγουράκια τουρσί και coleslaw σαλάτα και εκείνο με γαλοπούλα, αβοκάντο, cream cheese, καβουρδισμένο φιστίκι και σαλάτα.

Ο χώρος είναι φωτεινός και φιλόξενος, με δυνατότητα του να κάτσεις και να απολαύσεις εκεί το πρωινό σου, αν και μέχρι στιγμής το takeaway φαίνεται να προτιμάται από τους περισσότερους θαμώνες. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται επίσης στον καφέ, έτσι ώστε η εμπειρία να είναι ολοκληρωμένη. Αν όμως δεν είσαι σε coffee mood, υπάρχουν εξαιρετικές λεμονάδες που θα σε δροσίσουν κατάλληλα και μπίρες από μπίρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες.

Info:
Δραγατσανίου 8, Αθήνα
21 6070 3407
Ώρες λειτουργίας: 07:00- 18:00 (Σάββατο 10:00 - 18:00, κλειστά την Κυριακή)