Bakel: ο νέος προορισμός για Νεοϋορκέζικα bagels στην Αθήνα

Νέο cozy spot με prenium εμπειρία στο αγαπημένο σνακ.

bakel

Παρόλο που η λέξη bagel πιθανώς σου θυμίζει ταινίες με φόντο την Νέα Υόρκη ή τουλάχιστον το Seinfeld, η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και στην Αθήνα σταθμοί για να δοκιμάσεις το αγαπημένο σνακ, και το Bakel ήρθε να αποτελέσει ένα φωτεινό σημείο στην λίστα.

βακελ
(c) Λεωνίδας Τούμπανος

Άνοιξε μόλις τον προηγούμενο μήνα στην Στοά Δραγατσανίου, προσθέτοντας ένα cozy spot στην πολυσύχναστη περιοχή για τον πρωινό σου καφέ και σερβίροντας bagels με την αυθεντική νεοϋορκέζικη συνταγή. Πρόκειται για την δημιουργική συνεργασία δύο καλών φίλων, του σεφ Θοδωρή Σιδερά (με δικό του εστιατόριο στις Βρυξέλλες) και του Νίκου Καραβά (καθηγητή ρομποτικής και Νεοϋορκέζου για χρόνια), οι οποίοι θέλησαν να φέρουν το αγαπημένο αμερικάνικο σνακ στους δρόμους του κέντρου, δίνοντας βάση στην σωστή παρασκευή και την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διάφορες εκδοχές του.

βακελ
(c) Λεωνίδας Τούμπανος

βακελ
(c) Λεωνίδας Τούμπανος
Το κάθε στρογγυλό ψωμάκι φτιάχνεται in house την ίδια μέρα, προσφέροντας ένα φρέσκο και νόστιμο αποτέλεσμα, με την κατάλληλη δόση softness και γεύσης. Σαν πελάτης έχεις μάλιστα την δυνατότητα να παρακολουθήσεις την διαδικασία παραγωγής πριν πάρεις το bagel σου και συνεχίσεις, γεγονός που υπογραμμίζει το πόσο φρέσκο είναι το τελικό προϊόν. 

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικά φτιαγμένα bagels (από απλό λευκό, πολύσπορο με νιφάδες βρώμης, με παπαρουνόσπορο, σουσάμι ή ακόμα και σταφίδες) και στην συνέχεια να εξερευνήσεις τις εξαιρετικές γεμίσεις που ‘παντρεύουν’ την νεουρκέζικη κουλτούρα με την ελληνική. Όπως άλλωστε λένε και οι συντελεστές του, το όλο νόημα του Bakel το στιλ και η αυθεντία της Νέας Υόρκης, αλλά πάντα σε συνδυασμό με την ελληνική ψυχή.

βακελ
(c) Λεωνίδας Τούμπανος

Beef pastrami, σολομός με κάπαρη, παντζάρι με goat cheese, ομελέτα, το κλασικό και αγαπημένο peanut butter and jelly για όσους προτιμούν τα γλυκά είναι μόνο λίγες από τις επιλογές που θα δεις γραμμένες στην βιτρίνα του Bakel ενώ το μενού ενδέχεται να αλλάζει σύμφωνα με την εποχικότητα των υλικών.  Για την παρασκευή των bagels το μαγαζί εργάζεται αποκλειστικά με Έλληνες παραγωγούς, εξυπηρετώντας έτσι την φιλοσοφία του συνδυασμού Νέας Υόρκης και Ελλάδας που αναφέραμε και πιο πάνω, για μία prenium εμπειρία. Προσωπικά αγαπημένα του καταλόγου είναι φυσικά το pastrami (και μάλιστα από την Δράμα) με αγγουράκια τουρσί και coleslaw σαλάτα και εκείνο με γαλοπούλα, αβοκάντο, cream cheese, καβουρδισμένο φιστίκι και σαλάτα.

βακελ
(c) Λεωνίδας Τούμπανος

Ο χώρος είναι φωτεινός και φιλόξενος, με δυνατότητα του να κάτσεις και να απολαύσεις εκεί το πρωινό σου, αν και μέχρι στιγμής το takeaway φαίνεται να προτιμάται από τους περισσότερους θαμώνες. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται επίσης στον καφέ, έτσι ώστε η εμπειρία να είναι ολοκληρωμένη. Αν όμως δεν είσαι σε coffee mood, υπάρχουν εξαιρετικές λεμονάδες που θα σε δροσίσουν κατάλληλα και μπίρες από μπίρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες.

βακελ
(c) Λεωνίδας Τούμπανος


Info:

Δραγατσανίου 8, Αθήνα

21 6070 3407

Ώρες λειτουργίας: 07:00- 18:00 (Σάββατο 10:00 - 18:00, κλειστά την Κυριακή)

Τιμή ανά άτομο: 5–10 €

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και opera nights με την μεγαλοπρεπή υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.