Bakel: ο νέος προορισμός για Νεοϋορκέζικα bagels στην Αθήνα

Νέο cozy spot με prenium εμπειρία στο αγαπημένο σνακ.

bakel

Παρόλο που η λέξη bagel πιθανώς σου θυμίζει ταινίες με φόντο την Νέα Υόρκη ή τουλάχιστον το Seinfeld, η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και στην Αθήνα σταθμοί για να δοκιμάσεις το αγαπημένο σνακ, και το Bakel ήρθε να αποτελέσει ένα φωτεινό σημείο στην λίστα.

βακελ
(c) Λεωνίδας Τούμπανος

Άνοιξε μόλις τον προηγούμενο μήνα στην Στοά Δραγατσανίου, προσθέτοντας ένα cozy spot στην πολυσύχναστη περιοχή για τον πρωινό σου καφέ και σερβίροντας bagels με την αυθεντική νεοϋορκέζικη συνταγή. Πρόκειται για την δημιουργική συνεργασία δύο καλών φίλων, του σεφ Θοδωρή Σιδερά (με δικό του εστιατόριο στις Βρυξέλλες) και του Νίκου Καραβά (καθηγητή ρομποτικής και Νεοϋορκέζου για χρόνια), οι οποίοι θέλησαν να φέρουν το αγαπημένο αμερικάνικο σνακ στους δρόμους του κέντρου, δίνοντας βάση στην σωστή παρασκευή και την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διάφορες εκδοχές του.

βακελ
(c) Λεωνίδας Τούμπανος

βακελ
(c) Λεωνίδας Τούμπανος
Το κάθε στρογγυλό ψωμάκι φτιάχνεται in house την ίδια μέρα, προσφέροντας ένα φρέσκο και νόστιμο αποτέλεσμα, με την κατάλληλη δόση softness και γεύσης. Σαν πελάτης έχεις μάλιστα την δυνατότητα να παρακολουθήσεις την διαδικασία παραγωγής πριν πάρεις το bagel σου και συνεχίσεις, γεγονός που υπογραμμίζει το πόσο φρέσκο είναι το τελικό προϊόν. 

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικά φτιαγμένα bagels (από απλό λευκό, πολύσπορο με νιφάδες βρώμης, με παπαρουνόσπορο, σουσάμι ή ακόμα και σταφίδες) και στην συνέχεια να εξερευνήσεις τις εξαιρετικές γεμίσεις που ‘παντρεύουν’ την νεουρκέζικη κουλτούρα με την ελληνική. Όπως άλλωστε λένε και οι συντελεστές του, το όλο νόημα του Bakel το στιλ και η αυθεντία της Νέας Υόρκης, αλλά πάντα σε συνδυασμό με την ελληνική ψυχή.

βακελ
(c) Λεωνίδας Τούμπανος

Beef pastrami, σολομός με κάπαρη, παντζάρι με goat cheese, ομελέτα, το κλασικό και αγαπημένο peanut butter and jelly για όσους προτιμούν τα γλυκά είναι μόνο λίγες από τις επιλογές που θα δεις γραμμένες στην βιτρίνα του Bakel ενώ το μενού ενδέχεται να αλλάζει σύμφωνα με την εποχικότητα των υλικών.  Για την παρασκευή των bagels το μαγαζί εργάζεται αποκλειστικά με Έλληνες παραγωγούς, εξυπηρετώντας έτσι την φιλοσοφία του συνδυασμού Νέας Υόρκης και Ελλάδας που αναφέραμε και πιο πάνω, για μία prenium εμπειρία. Προσωπικά αγαπημένα του καταλόγου είναι φυσικά το pastrami (και μάλιστα από την Δράμα) με αγγουράκια τουρσί και coleslaw σαλάτα και εκείνο με γαλοπούλα, αβοκάντο, cream cheese, καβουρδισμένο φιστίκι και σαλάτα.

βακελ
(c) Λεωνίδας Τούμπανος

Ο χώρος είναι φωτεινός και φιλόξενος, με δυνατότητα του να κάτσεις και να απολαύσεις εκεί το πρωινό σου, αν και μέχρι στιγμής το takeaway φαίνεται να προτιμάται από τους περισσότερους θαμώνες. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται επίσης στον καφέ, έτσι ώστε η εμπειρία να είναι ολοκληρωμένη. Αν όμως δεν είσαι σε coffee mood, υπάρχουν εξαιρετικές λεμονάδες που θα σε δροσίσουν κατάλληλα και μπίρες από μπίρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες.

βακελ
(c) Λεωνίδας Τούμπανος


Info:

Δραγατσανίου 8, Αθήνα

21 6070 3407

Ώρες λειτουργίας: 07:00- 18:00 (Σάββατο 10:00 - 18:00, κλειστά την Κυριακή)

Τιμή ανά άτομο: 5–10 €

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.