Το Kaliya σε μια νέα, νόστιμη εποχή

Το βραβευμένο εστιατόριο της Σαντορίνης πατά σε σταθερή βάση και τοπική παραγωγή, με βαθύ σεβασμό στην ελληνική κουζίνα που εμπλουτίζεται με παγκόσμιες επιρροές.

Το Kaliya σε μια νέα, νόστιμη εποχή

Το εστιατόριο Kaliya στη Σαντορίνη (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2025) επιστρέφει για τη σεζόν με μια updated γαστρονομική εμπειρία βασισμένη σε ελληνικά προϊόντα και παγκόσμιες επιρροές. 

Μετά από έναν χειμώνα επαναπροσδιορισμού και γαστρονομικής αναζήτησης, το Kaliya ετοιμάζει μια φρέσκια γευστική πρόταση που φιλοδοξεί να μείνει χαραγμένη στον επισκέπτη

Αυτή τη σεζόν, το Kaliya παρουσιάζει ένα μενού εξελιγμένο, πάντα υπό την επιμέλεια του σεφ Δήμου Μπαλόπουλου, ο οποίος έχει διαμορφώσει τη γαστρονομική ταυτότητα του εστιατορίου από την πρώτη μέρα λειτουργίας.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025 από το Αθηνόραμα: Κυκλάδες Kaliya

Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά του νησιού και της Ελλάδας, και συνδυάζοντάς το με σύγχρονες τεχνικές και παγκόσμιες γεύσεις, τα πιάτα του θα είναι τόσο ριζωμένα στην παράδοση όσο και φτιαγμένα με καινοτομία.

Οι προτάσεις έχουν προσεγγιστεί με προσοχή, με νέα πιάτα που συνδυάζουν αγνά, εποχιακά υλικά από τη γη της Σαντορίνης και τις γύρω θάλασσες. Αναμένονται πιάτα με ισορροπία, όπου οι έντονες γεύσεις θα συναντούν τις λεπτές υφές, με κάθε ένα από αυτά να αντικατοπτρίζει την ουσία της Σαντορίνης και της Ελλάδας. Από ολόκληρα άγρια ψάρια του Αιγαίου και ελληνικό Iberico μέχρι κοπές Wagyu, τα υλικά είναι προσεκτικά επιλεγμένα. 

Τα πιάτα του εστιατορίου θα συνδυάζονται με κρασιά από την Ελλάδα, όπως οι εκλεπτυσμένοι οίνοι από τη Βόρεια Ελλάδα και τις Σαντορινιές ετικέτες, καθώς και με εκφραστικά κρασιά από την Αυστρία, την Αυστραλία, την Καλιφόρνια και άλλες κορυφαίες παραγωγικές περιοχές του κόσμου. Επίσης, φέτος θα είναι η δεύτερη χρονιά που το Kaliya δημιουργεί και φροντίζει τον δικό του κήπο, στην περιοχή του Μονόλιθου στη Σαντορίνη.

Διαβάστε Επίσης

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χώρο, αφιερωμένο στην καλλιέργεια εποχιακών λαχανικών και βοτάνων, αλλά και στην ανάδειξη αυθεντικών ποικιλιών. Ο κήπος φιλοξενεί σπάνιους και γνήσιους σπόρους ντομάτας από την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ σύντομα θα καλλιεργούνται και εξαιρετικοί σπόροι από την Αργεντινή, σε μια μικρή, ήσυχη προσπάθεια ώστε να ξαναβρεθεί η γεύση στη ρίζα της — απλή και πολύτιμη.

Ο ανανεωμένος κατάλογος κοκτέιλ προσφέρει και πάλι στους επισκέπτες μια ζωντανή επιλογή top class γεύσεων, με ψαγμένους συνδυασμούς που επιτρέπουν την απρόσκοπτη μετάβαση από τη μέρα στη νύχτα, παράλληλα με την εκπληκτική θέα στον ορίζοντα της Σαντορίνης. Υπάρχει επίσης, όπως πάντα, η επιλογή για signature κοκτέιλ, με τις καλύτερες επιλογές από την πρώτη μέρα λειτουργίας έως και σήμερα, κάποια playful premium classics και κάποια spirits που συνδυάζονται με εκλεκτά τσιμπολογήματα. Το μενού, όπως πάντα, επιμελείται ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/04/2025

Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.

Τα Taco Bell έρχονται στην Αθήνα

Ελλάδα, είσαι έτοιμη για Crunchy Taco;

Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τον έμπειρο chef pâtissier Αλέξανδρου Παπαγεωργίου.

Στα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos η γαστρονομία είναι ομαδική υπόθεση

Eν όψει του Sani Gourmet 2025, του γαστρονομικού φεστιβάλ που, από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, θα δώσει στους επισκέπτες του Sani Resort την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ του κόσμου, μιλάμε με τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις των πολυτελών Sani / Ikos Resorts και μαθαίνουμε περισσότερα για τη μοναδική στη χώρα καινοτομία της Γαστρονομικής Επιτροπής του Ομίλου.