Το Kaliya σε μια νέα, νόστιμη εποχή

Το βραβευμένο εστιατόριο της Σαντορίνης πατά σε σταθερή βάση και τοπική παραγωγή, με βαθύ σεβασμό στην ελληνική κουζίνα που εμπλουτίζεται με παγκόσμιες επιρροές.

Το Kaliya σε μια νέα, νόστιμη εποχή

Το εστιατόριο Kaliya στη Σαντορίνη (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2025) επιστρέφει για τη σεζόν με μια updated γαστρονομική εμπειρία βασισμένη σε ελληνικά προϊόντα και παγκόσμιες επιρροές. 

Μετά από έναν χειμώνα επαναπροσδιορισμού και γαστρονομικής αναζήτησης, το Kaliya ετοιμάζει μια φρέσκια γευστική πρόταση που φιλοδοξεί να μείνει χαραγμένη στον επισκέπτη

Αυτή τη σεζόν, το Kaliya παρουσιάζει ένα μενού εξελιγμένο, πάντα υπό την επιμέλεια του σεφ Δήμου Μπαλόπουλου, ο οποίος έχει διαμορφώσει τη γαστρονομική ταυτότητα του εστιατορίου από την πρώτη μέρα λειτουργίας.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025 από το Αθηνόραμα: Κυκλάδες Kaliya

Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά του νησιού και της Ελλάδας, και συνδυάζοντάς το με σύγχρονες τεχνικές και παγκόσμιες γεύσεις, τα πιάτα του θα είναι τόσο ριζωμένα στην παράδοση όσο και φτιαγμένα με καινοτομία.

Οι προτάσεις έχουν προσεγγιστεί με προσοχή, με νέα πιάτα που συνδυάζουν αγνά, εποχιακά υλικά από τη γη της Σαντορίνης και τις γύρω θάλασσες. Αναμένονται πιάτα με ισορροπία, όπου οι έντονες γεύσεις θα συναντούν τις λεπτές υφές, με κάθε ένα από αυτά να αντικατοπτρίζει την ουσία της Σαντορίνης και της Ελλάδας. Από ολόκληρα άγρια ψάρια του Αιγαίου και ελληνικό Iberico μέχρι κοπές Wagyu, τα υλικά είναι προσεκτικά επιλεγμένα. 

Τα πιάτα του εστιατορίου θα συνδυάζονται με κρασιά από την Ελλάδα, όπως οι εκλεπτυσμένοι οίνοι από τη Βόρεια Ελλάδα και τις Σαντορινιές ετικέτες, καθώς και με εκφραστικά κρασιά από την Αυστρία, την Αυστραλία, την Καλιφόρνια και άλλες κορυφαίες παραγωγικές περιοχές του κόσμου. Επίσης, φέτος θα είναι η δεύτερη χρονιά που το Kaliya δημιουργεί και φροντίζει τον δικό του κήπο, στην περιοχή του Μονόλιθου στη Σαντορίνη.

Διαβάστε Επίσης

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χώρο, αφιερωμένο στην καλλιέργεια εποχιακών λαχανικών και βοτάνων, αλλά και στην ανάδειξη αυθεντικών ποικιλιών. Ο κήπος φιλοξενεί σπάνιους και γνήσιους σπόρους ντομάτας από την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ σύντομα θα καλλιεργούνται και εξαιρετικοί σπόροι από την Αργεντινή, σε μια μικρή, ήσυχη προσπάθεια ώστε να ξαναβρεθεί η γεύση στη ρίζα της — απλή και πολύτιμη.

Ο ανανεωμένος κατάλογος κοκτέιλ προσφέρει και πάλι στους επισκέπτες μια ζωντανή επιλογή top class γεύσεων, με ψαγμένους συνδυασμούς που επιτρέπουν την απρόσκοπτη μετάβαση από τη μέρα στη νύχτα, παράλληλα με την εκπληκτική θέα στον ορίζοντα της Σαντορίνης. Υπάρχει επίσης, όπως πάντα, η επιλογή για signature κοκτέιλ, με τις καλύτερες επιλογές από την πρώτη μέρα λειτουργίας έως και σήμερα, κάποια playful premium classics και κάποια spirits που συνδυάζονται με εκλεκτά τσιμπολογήματα. Το μενού, όπως πάντα, επιμελείται ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μπουφές την Κυριακή: Ταρατσάτο brunch με θέα Ακρόπολη στο Rodopou & Beyond

Το εστιατόριο του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue μας συστήνει τη δική του εκδοχή brunch, σε συνδυασμό με φανταστική θέα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.