Το Kaliya σε μια νέα, νόστιμη εποχή

Το βραβευμένο εστιατόριο της Σαντορίνης πατά σε σταθερή βάση και τοπική παραγωγή, με βαθύ σεβασμό στην ελληνική κουζίνα που εμπλουτίζεται με παγκόσμιες επιρροές.

Το Kaliya σε μια νέα, νόστιμη εποχή

Το εστιατόριο Kaliya στη Σαντορίνη (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2025) επιστρέφει για τη σεζόν με μια updated γαστρονομική εμπειρία βασισμένη σε ελληνικά προϊόντα και παγκόσμιες επιρροές. 

Μετά από έναν χειμώνα επαναπροσδιορισμού και γαστρονομικής αναζήτησης, το Kaliya ετοιμάζει μια φρέσκια γευστική πρόταση που φιλοδοξεί να μείνει χαραγμένη στον επισκέπτη

Αυτή τη σεζόν, το Kaliya παρουσιάζει ένα μενού εξελιγμένο, πάντα υπό την επιμέλεια του σεφ Δήμου Μπαλόπουλου, ο οποίος έχει διαμορφώσει τη γαστρονομική ταυτότητα του εστιατορίου από την πρώτη μέρα λειτουργίας.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025 από το Αθηνόραμα: Κυκλάδες Kaliya

Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά του νησιού και της Ελλάδας, και συνδυάζοντάς το με σύγχρονες τεχνικές και παγκόσμιες γεύσεις, τα πιάτα του θα είναι τόσο ριζωμένα στην παράδοση όσο και φτιαγμένα με καινοτομία.

Οι προτάσεις έχουν προσεγγιστεί με προσοχή, με νέα πιάτα που συνδυάζουν αγνά, εποχιακά υλικά από τη γη της Σαντορίνης και τις γύρω θάλασσες. Αναμένονται πιάτα με ισορροπία, όπου οι έντονες γεύσεις θα συναντούν τις λεπτές υφές, με κάθε ένα από αυτά να αντικατοπτρίζει την ουσία της Σαντορίνης και της Ελλάδας. Από ολόκληρα άγρια ψάρια του Αιγαίου και ελληνικό Iberico μέχρι κοπές Wagyu, τα υλικά είναι προσεκτικά επιλεγμένα. 

Τα πιάτα του εστιατορίου θα συνδυάζονται με κρασιά από την Ελλάδα, όπως οι εκλεπτυσμένοι οίνοι από τη Βόρεια Ελλάδα και τις Σαντορινιές ετικέτες, καθώς και με εκφραστικά κρασιά από την Αυστρία, την Αυστραλία, την Καλιφόρνια και άλλες κορυφαίες παραγωγικές περιοχές του κόσμου. Επίσης, φέτος θα είναι η δεύτερη χρονιά που το Kaliya δημιουργεί και φροντίζει τον δικό του κήπο, στην περιοχή του Μονόλιθου στη Σαντορίνη.

Διαβάστε Επίσης

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χώρο, αφιερωμένο στην καλλιέργεια εποχιακών λαχανικών και βοτάνων, αλλά και στην ανάδειξη αυθεντικών ποικιλιών. Ο κήπος φιλοξενεί σπάνιους και γνήσιους σπόρους ντομάτας από την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ σύντομα θα καλλιεργούνται και εξαιρετικοί σπόροι από την Αργεντινή, σε μια μικρή, ήσυχη προσπάθεια ώστε να ξαναβρεθεί η γεύση στη ρίζα της — απλή και πολύτιμη.

Ο ανανεωμένος κατάλογος κοκτέιλ προσφέρει και πάλι στους επισκέπτες μια ζωντανή επιλογή top class γεύσεων, με ψαγμένους συνδυασμούς που επιτρέπουν την απρόσκοπτη μετάβαση από τη μέρα στη νύχτα, παράλληλα με την εκπληκτική θέα στον ορίζοντα της Σαντορίνης. Υπάρχει επίσης, όπως πάντα, η επιλογή για signature κοκτέιλ, με τις καλύτερες επιλογές από την πρώτη μέρα λειτουργίας έως και σήμερα, κάποια playful premium classics και κάποια spirits που συνδυάζονται με εκλεκτά τσιμπολογήματα. Το μενού, όπως πάντα, επιμελείται ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.

Nonnas Athens

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της Πλάκας, όμως οι "Nonnas" του χρειάζονται σαφέστερη ταυτότητα και λίγη παραπάνω χάρη, για να εξασφαλίσουν το στίγμα τους στην περιοχή.