Τι μαγειρεύει ένας Κολομβιανός στην Αθήνα;

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα ταξιδέψεις στη Λατινική Αμερική, με προσεγμένες nikkei και chifa προτάσεις.

Τι μαγειρεύει ένας Κολομβιανός στην Αθήνα;

Εστιατόριο; Χμμμ. Όχι μόνο τέτοιο. Βλέπεις, το Μanko Athens -μέρος της γευστικής βεντάλιας του One&Only Aesthesis- τικάρει πολλά περισσότερα κουτάκια: Day club, beach σποτ και late-night πρόταση είναι εκείνα που συμπληρώνουν τα όσα διαδραματίζονται στα πέριξ της κουζίνας του. 

Διαβαίνεις το μακρύ τούνελ περουβιανού "quipu" με τους πολύχρωμους κόμπους και βρίσκεσαι σε ένα boho chic περιβάλλον με το εντυπωσιακό μπαρ και την ευρύχωρη σάλα με τα bespoke έπιπλα, που χαρίζει θέα και άμεση πρόσβαση στην παραλία. 

Manko Athens 1

Manko Athens 2

Αφού απολαύσεις κάποιο από τα φροντισμένα cocktails της λίστας -πάρε κάτι με Pisco, ό,τι πιο ταιριαστό για τη συνθήκη αλλά και για το φαγητό που συνήθως ακολουθεί- θα μυηθείς στη φιλοσοφία (και τα πιάτα, φυσικά) του Juan David Ocampo.

Ο Κολομβιανός σεφ, έχοντας δουλέψει για αρκετό διάστημα στο πλάι του κορυφαίου Gaston Acurio και με μεγάλη εμπειρία σε πόλεις όπως η Ντόχα, η Λίμα, το Παρίσι και η Μπογκοτά, παρουσιάζει μια περουβιανή πρόταση, που καλύπτει το φάσμα της γαστρονομικής κουλτούρας της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Τι σημαίνει αυτό; Εδώ θα παίξεις και με nikkei επιλογές αλλά και με chifa (στην οποία συναντάς πιο έντονο το κινέζικο στοιχείο).

Manko Athens 5

Στην κάρτα του θα βρεις σεβίτσε και τιραντίτο. Θα βρεις και γκριλ και γουόκ. Όλα σε μια λογική του να μεταφέρουν την περουβιανή αίσθηση στο κοσμοπολίτικο αθηναϊκό γίγνεσθαι του τώρα. Κάτι που θα καθιστά άκρως αντιπροσωπευτικά τα πιάτα μεν, λίγο κατεβασμένα σε εντάσεις, δε. Τουλάχιστον σε αυτές που θα περίμενε κάποιος φανατικός της εν λόγω κουζίνας. Το αποτέλεσμα όμως είναι νόστιμο και φροντισμένο. 

Manko Athens 6

Manko Athens 4

Manko Athens 7

Βρήκα πολύ καλό το κλασικό σεβίτσε (ή cebiche clasico, όπως αναγράφεται στην κάρτα) με λαβράκι, καλαμπόκια cancha και choclo, γλυκοπατάτα, κόλιανδρο και ένα -ακριβώς όπως έπρεπε- leche di tigre. Στο ίδιο μήκος κύματος και το tiradito chifa αλλά λίγο πιο γλυκό.

Διαβάστε Επίσης

Εκείνο που καίει καρδιές όμως είναι -κυριολεκτικά- το bocado criollo, στο οποίο εντός μίνι τορτίγιας συναντάς καψαλισμένα μοσχαρίσια καρδιά με iceberg και καπνιστή μαγιονέζα, σε ένα από τα πιο εθιστικά τάκος της εστιατορικής Αθήνας. Έτερο σουξέ, το cebiche lujoso που μπλεντάρει μπόλικο θαλασσινό, με κόκκινη γαρίδα, καβούρι, αχινό και σαλικόρνια, βρέχοντάς τα με ένα αρκετά πιο 'κοραλένιο' γάλα τίγρης. 

Manko Athens 3

Πολύ καλό το σέρβις και η καθοδήγηση από αυτό ενώ αν αποζητάς και κάτι παραπάνω σε διασκέδαση, θα ικανοποιηθείς πλήρως από τη μπιτάτη ατμόσφαιρα που χτίζεται όσο τα φώτα χαμηλώνουν.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Manko Athens

Λ. Ποσειδώνος 110, Αστέρια Γλυφάδας (Ξεν. One & Only Aesthesis)
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι"

Δεύτερη σεζόν για το αξιόλογο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/11/2025

Το Sunday Roast σερβίρεται ξανά στο Vezené

Στο τραπέζι μπαίνουν κλασικά κυριακάτικα, κάποια νέα entries, νόστιμες παρασπονδίες και ωραίες υπερβολές που αξίζουν.

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.