Τι μαγειρεύει ένας Κολομβιανός στην Αθήνα;

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα ταξιδέψεις στη Λατινική Αμερική, με προσεγμένες nikkei και chifa προτάσεις.

Τι μαγειρεύει ένας Κολομβιανός στην Αθήνα;

Εστιατόριο; Χμμμ. Όχι μόνο τέτοιο. Βλέπεις, το Μanko Athens -μέρος της γευστικής βεντάλιας του One&Only Aesthesis- τικάρει πολλά περισσότερα κουτάκια: Day club, beach σποτ και late-night πρόταση είναι εκείνα που συμπληρώνουν τα όσα διαδραματίζονται στα πέριξ της κουζίνας του. 

Διαβαίνεις το μακρύ τούνελ περουβιανού "quipu" με τους πολύχρωμους κόμπους και βρίσκεσαι σε ένα boho chic περιβάλλον με το εντυπωσιακό μπαρ και την ευρύχωρη σάλα με τα bespoke έπιπλα, που χαρίζει θέα και άμεση πρόσβαση στην παραλία. 

Manko Athens 1

Manko Athens 2

Αφού απολαύσεις κάποιο από τα φροντισμένα cocktails της λίστας -πάρε κάτι με Pisco, ό,τι πιο ταιριαστό για τη συνθήκη αλλά και για το φαγητό που συνήθως ακολουθεί- θα μυηθείς στη φιλοσοφία (και τα πιάτα, φυσικά) του Juan David Ocampo.

Ο Κολομβιανός σεφ, έχοντας δουλέψει για αρκετό διάστημα στο πλάι του κορυφαίου Gaston Acurio και με μεγάλη εμπειρία σε πόλεις όπως η Ντόχα, η Λίμα, το Παρίσι και η Μπογκοτά, παρουσιάζει μια περουβιανή πρόταση, που καλύπτει το φάσμα της γαστρονομικής κουλτούρας της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Τι σημαίνει αυτό; Εδώ θα παίξεις και με nikkei επιλογές αλλά και με chifa (στην οποία συναντάς πιο έντονο το κινέζικο στοιχείο).

Manko Athens 5

Στην κάρτα του θα βρεις σεβίτσε και τιραντίτο. Θα βρεις και γκριλ και γουόκ. Όλα σε μια λογική του να μεταφέρουν την περουβιανή αίσθηση στο κοσμοπολίτικο αθηναϊκό γίγνεσθαι του τώρα. Κάτι που θα καθιστά άκρως αντιπροσωπευτικά τα πιάτα μεν, λίγο κατεβασμένα σε εντάσεις, δε. Τουλάχιστον σε αυτές που θα περίμενε κάποιος φανατικός της εν λόγω κουζίνας. Το αποτέλεσμα όμως είναι νόστιμο και φροντισμένο. 

Manko Athens 6

Manko Athens 4

Manko Athens 7

Βρήκα πολύ καλό το κλασικό σεβίτσε (ή cebiche clasico, όπως αναγράφεται στην κάρτα) με λαβράκι, καλαμπόκια cancha και choclo, γλυκοπατάτα, κόλιανδρο και ένα -ακριβώς όπως έπρεπε- leche di tigre. Στο ίδιο μήκος κύματος και το tiradito chifa αλλά λίγο πιο γλυκό.

Διαβάστε Επίσης

Εκείνο που καίει καρδιές όμως είναι -κυριολεκτικά- το bocado criollo, στο οποίο εντός μίνι τορτίγιας συναντάς καψαλισμένα μοσχαρίσια καρδιά με iceberg και καπνιστή μαγιονέζα, σε ένα από τα πιο εθιστικά τάκος της εστιατορικής Αθήνας. Έτερο σουξέ, το cebiche lujoso που μπλεντάρει μπόλικο θαλασσινό, με κόκκινη γαρίδα, καβούρι, αχινό και σαλικόρνια, βρέχοντάς τα με ένα αρκετά πιο 'κοραλένιο' γάλα τίγρης. 

Manko Athens 3

Πολύ καλό το σέρβις και η καθοδήγηση από αυτό ενώ αν αποζητάς και κάτι παραπάνω σε διασκέδαση, θα ικανοποιηθείς πλήρως από τη μπιτάτη ατμόσφαιρα που χτίζεται όσο τα φώτα χαμηλώνουν.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ουζερί-μύθος του αθηναϊκού κέντρου

Καλούδια του αφρού και του βυθού, αποστάγματα φίνα και ατμόσφαιρα ανεμελιάς συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία Βικτωρίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
12/05/2025

Γεύση και άρωμα Τήνου με το "Μικρό Καράβι" να πιάνει λιμάνι στη Γλυφάδα

Το βραβευμένο "Μικρό Καράβι", με καπετάνιο τον Αντώνη Ψάλτη, έδεσε στη Γλυφάδα για να στρώσει τα τραπέζια του Ark με τα πεντανόστιμα προϊόντα και τη γευστική παράδοση του αγαπημένου νησιού.

Όλα τα εστιατορικά νέα των νησιών γι' αυτό το καλοκαίρι

Σαλπάρουμε για τα ελληνικά πελάγη της γεύσης, με καπετάνιους τους σεφ που θα νοστιμίσουν το θέρος.

Πάρτι με spritz και πίτσες στο κέντρο

Με την υπογραφή του Louza και του Mozz:art.

Πώς μεταφράζεται η γαστροταβέρνα Θεσσαλονίκης στα αθηναϊκά;

Το "Σεράμικο" του Κεραμεικού έχει μια πολύ καλή απάντηση, το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου", δηλαδή, που μιξάρει παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς. Διαβάστε την κριτική μας!

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;

TwentyFive: Το εστιατόριο των Alec Peters & Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο

Το fine comfort steakhouse στον Πειραιά έκανε ντεμπούτο στα της εστίασης δρώμενα και ήδη συζητιέται.