Zoubourlou: Νέα 'κομφεταρία- πιτασερί' στο Σύνταγμα

Delights στην καρδιά της Αθήνας και άλλες νοστιμιές.

zouy

Το άνοιγμα της Ζουμπουρλούς στην περιοχή του Ψυρρή αντιμετωπίστηκε από την αρχή με περίσσιο ενθουσιασμό από τους γλυκατζήδες και μη αυτής της πόλης, σε βαθμό που πλέον δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε την πλατεία Αισχύλου χωρίς αυτή. Η αγάπη στην "κομφεταρία-πιτασερί” συνέχισε ακάθεκτη τα επόμενα χρόνια, και έτσι είναι πλέον γεγονός το Zoubourlou: Delights, η δεύτερη δηλαδή τοποθεσία του πετυχημένου πρότζεκτ με παραδοσιακά πολίτικα γλυκά, νόστιμες πίτες και πολλές ακόμα λιχουδιές που αξίζουν.


Αξιοπρόσεκτο είναι σίγουρα το brunch, το οποίο προσφέρει κλασικές επιλογές όπως avocado toast και κρουασάν με scrambled eggs στην πιο ποιοτική εκδοχή τους αλλά και πιο ‘ψαγμένα’ menu items όπως τα pancake tacos (με αβγά, σωτέ μανιτάρια, ψητή κόκκινη πιπεριά, bacon, τυρί cheddar, λάδι πάπρικας και truffle mayo),  το chicken sando και την εξαιρετικά αρωματική μεσογειακή τάρτα.

Διάσημες είναι πλέον και οι αλμυρές πίτες, ή πιο σωστά οι γκουζλεμέδες της Ζουμπουρλούς, τους οποίους θα βρεις και στο παράρτημα του Συντάγματος στις ακριβώς ίδιες γεύσεις. Σου προτείνουμε σίγουρα τον παστουρμά-γραβιέρα, το σπανάκι με φέτα αλλά και τον vegan γκουζλεμέ με αγκινάρα, φινόκιο, κολοκύθι και μανιτάρια.


Όσο για τα γλυκά με την υπογραφή του pastry chef Νίκου Τσαγκαράκη, στο Zoubourlou: Delights θα βρεις μία αναπτυσσόμενη  λίστα με τις πιο αγαπημένες επιλογές του κοινού, όπως την πάβλοβα, το κιουνεφέ με παγωτό, την τάρτα bueno και το ψημένο cheesecake, ενώ πολύ σύντομα θα προστεθούν στο μενού η πορτοκαλόπιτα, η καρυδόπιτα και το δημοφιλέστατο αρμονοβίλ, με  σεμιφρέντο κρέμα, καραμελωμένα αμύγδαλα, μπεζέδες και σοκολατένια ganache.           


Info:
Φιλλελήνων 4, Σύνταγμα        
21 0322 6087      
                                       

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.