Zoubourlou: Νέα 'κομφεταρία- πιτασερί' στο Σύνταγμα

Delights στην καρδιά της Αθήνας και άλλες νοστιμιές.

zouy

Το άνοιγμα της Ζουμπουρλούς στην περιοχή του Ψυρρή αντιμετωπίστηκε από την αρχή με περίσσιο ενθουσιασμό από τους γλυκατζήδες και μη αυτής της πόλης, σε βαθμό που πλέον δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε την πλατεία Αισχύλου χωρίς αυτή. Η αγάπη στην "κομφεταρία-πιτασερί” συνέχισε ακάθεκτη τα επόμενα χρόνια, και έτσι είναι πλέον γεγονός το Zoubourlou: Delights, η δεύτερη δηλαδή τοποθεσία του πετυχημένου πρότζεκτ με παραδοσιακά πολίτικα γλυκά, νόστιμες πίτες και πολλές ακόμα λιχουδιές που αξίζουν.


Αξιοπρόσεκτο είναι σίγουρα το brunch, το οποίο προσφέρει κλασικές επιλογές όπως avocado toast και κρουασάν με scrambled eggs στην πιο ποιοτική εκδοχή τους αλλά και πιο ‘ψαγμένα’ menu items όπως τα pancake tacos (με αβγά, σωτέ μανιτάρια, ψητή κόκκινη πιπεριά, bacon, τυρί cheddar, λάδι πάπρικας και truffle mayo),  το chicken sando και την εξαιρετικά αρωματική μεσογειακή τάρτα.

Διάσημες είναι πλέον και οι αλμυρές πίτες, ή πιο σωστά οι γκουζλεμέδες της Ζουμπουρλούς, τους οποίους θα βρεις και στο παράρτημα του Συντάγματος στις ακριβώς ίδιες γεύσεις. Σου προτείνουμε σίγουρα τον παστουρμά-γραβιέρα, το σπανάκι με φέτα αλλά και τον vegan γκουζλεμέ με αγκινάρα, φινόκιο, κολοκύθι και μανιτάρια.


Όσο για τα γλυκά με την υπογραφή του pastry chef Νίκου Τσαγκαράκη, στο Zoubourlou: Delights θα βρεις μία αναπτυσσόμενη  λίστα με τις πιο αγαπημένες επιλογές του κοινού, όπως την πάβλοβα, το κιουνεφέ με παγωτό, την τάρτα bueno και το ψημένο cheesecake, ενώ πολύ σύντομα θα προστεθούν στο μενού η πορτοκαλόπιτα, η καρυδόπιτα και το δημοφιλέστατο αρμονοβίλ, με  σεμιφρέντο κρέμα, καραμελωμένα αμύγδαλα, μπεζέδες και σοκολατένια ganache.           


Info:
Φιλλελήνων 4, Σύνταγμα        
21 0322 6087      
                                       

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.