Zoubourlou: Νέα 'κομφεταρία- πιτασερί' στο Σύνταγμα

Delights στην καρδιά της Αθήνας και άλλες νοστιμιές.

zouy

Το άνοιγμα της Ζουμπουρλούς στην περιοχή του Ψυρρή αντιμετωπίστηκε από την αρχή με περίσσιο ενθουσιασμό από τους γλυκατζήδες και μη αυτής της πόλης, σε βαθμό που πλέον δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε την πλατεία Αισχύλου χωρίς αυτή. Η αγάπη στην "κομφεταρία-πιτασερί” συνέχισε ακάθεκτη τα επόμενα χρόνια, και έτσι είναι πλέον γεγονός το Zoubourlou: Delights, η δεύτερη δηλαδή τοποθεσία του πετυχημένου πρότζεκτ με παραδοσιακά πολίτικα γλυκά, νόστιμες πίτες και πολλές ακόμα λιχουδιές που αξίζουν.


Αξιοπρόσεκτο είναι σίγουρα το brunch, το οποίο προσφέρει κλασικές επιλογές όπως avocado toast και κρουασάν με scrambled eggs στην πιο ποιοτική εκδοχή τους αλλά και πιο ‘ψαγμένα’ menu items όπως τα pancake tacos (με αβγά, σωτέ μανιτάρια, ψητή κόκκινη πιπεριά, bacon, τυρί cheddar, λάδι πάπρικας και truffle mayo),  το chicken sando και την εξαιρετικά αρωματική μεσογειακή τάρτα.

Διάσημες είναι πλέον και οι αλμυρές πίτες, ή πιο σωστά οι γκουζλεμέδες της Ζουμπουρλούς, τους οποίους θα βρεις και στο παράρτημα του Συντάγματος στις ακριβώς ίδιες γεύσεις. Σου προτείνουμε σίγουρα τον παστουρμά-γραβιέρα, το σπανάκι με φέτα αλλά και τον vegan γκουζλεμέ με αγκινάρα, φινόκιο, κολοκύθι και μανιτάρια.


Όσο για τα γλυκά με την υπογραφή του pastry chef Νίκου Τσαγκαράκη, στο Zoubourlou: Delights θα βρεις μία αναπτυσσόμενη  λίστα με τις πιο αγαπημένες επιλογές του κοινού, όπως την πάβλοβα, το κιουνεφέ με παγωτό, την τάρτα bueno και το ψημένο cheesecake, ενώ πολύ σύντομα θα προστεθούν στο μενού η πορτοκαλόπιτα, η καρυδόπιτα και το δημοφιλέστατο αρμονοβίλ, με  σεμιφρέντο κρέμα, καραμελωμένα αμύγδαλα, μπεζέδες και σοκολατένια ganache.           


Info:
Φιλλελήνων 4, Σύνταγμα        
21 0322 6087      
                                       

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
14/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.