
Το φαγητό και το ταξίδι σχεδόν οφείλουν να πηγαίνουν μαζί. Αν δεν εξερευνήσεις τα πιο δημοφιλή street food spots, δεν δοκιμάσεις την τοπική κουζίνα και δεν εντοπίσεις τα διάσημα εστιατόρια σε μία καινούργια πόλη, μπορείς όντως να πεις ότι την έχεις επισκεφτεί; Μάλλον όχι.

Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζεται πως η αξία της θα μεγαλώσει τουλάχιστον στο ένα πέμπτο (19%) μέχρι το 2032.
Κατά πόσο όμως συμβάλει η Αθήνα στα παραπάνω ποσοστά; H ιστοσελίδα JR Pass μέτρησε τα εστιατόρια με τα 5 αστέρια στις online αξιολογήσεις, τις culinary ‘ατραξιόν’ και τα αστέρια Michelin κάθε μεγάλης πρωτεύουσας, και αποτίμησε πως Αθήνα έχει καταφέρει να 'σκαρφαλώσει' στην δεύτερη θέση της λίστας με τις πιο φιλόξενες πόλεις για έναν foodie.

Με το γενικό σκορ του 84.4/100, οι τουρίστες της πόλης φαίνονται να εντυπωσιάζονται από λιχουδιές όπως το σουβλάκι και την μπουγάτσα και φαγητά σαν τον μουσακά, ενώ η γενικότερη εντύπωση που επικρατεί είναι ότι η κουζίνα μας μπορεί να σε κρατήσει χορτάτο για ώρες χωρίς να είναι πολύ ακριβή (μέσος όρος €50.27 για ένα γεύμα δύο ατόμων).
Στο μοναδικό κομμάτι που κάπως ‘υστερούμε’ σύμφωνα με το JR Pass είναι η ποικιλία και ο αριθμός των ‘μισελενάτων’ εστιατορίων ανά περιοχή.
Η πόλη που βρίσκεται στο νούμερο ένα της λίστας είναι το Παρίσι, ενώ μετά την Αθήνα ακολουθούν το Τόκιο (στο οποίο μπορείς να βρεις και μία από τις καλύτερες πίτσες του κόσμου), η Ζυρίχη και το 'Άμστερνταμ.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.