Στο Agora Paths, η Αρχαία Αγορά μετατρέπεται σε γαστρονομικό πάρτι

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας.

αγορα

Στις 17 και 18 Μαΐου 2025, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, πλάι στην αρχαία αθηναϊκή αγορά, η γαστρονομία συναντά την ιστορία σε ένα μοναδικό street event που θα θέλεις να βάλεις στο ημερολόγιό σου.

agora

Η γιορτή των προηγούμενων χρόνων με τίτλο "Ο Δρόμος του Κρασιού" μετονομάζεται σε Agora Paths και εξαπλώνεται πέρα από τον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών για μία δωρεάν γευσιγνωστική εμπειρία με άρωμα Αρχαίας Ελλάδας. Ο διοργανωτής Ανδρέας Σμύρλης Λιακατας (του αξιόλογου Retro Gastro) και οι συνεργάτες του έχουν σκοπό να αναδείξουν του γαστρονομικό χαρακτήρα της Αθήνας, επιλέγοντας την Αρχαία Αγορά ως τοποθεσία - σύμβολο.

Το Agora Paths προσδοκά λοιπόν να τιμήσει τη μακρά παράδοση της Αγοράς ως χώρου συνάντησης, διαλόγου, πολιτισμού και παρουσίασης τοπικών γαστρονομικών προτάσεων, καλώντας εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις για να συμμετέχουν στο εγχείρημα.

Θα παρευρεθούν έτσι παραγωγοί οίνων αποσταγμάτων, μπίρας και άλλων ποτών από όλη την χώρα, μαζί με παραγωγούς τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων καθώς και επαγγελματίες που προσφέρουν γαστρονομικές δραστηριότητες και γευσιγνωσίες. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία περιπλανηθεί ανάμεσα σε πάγκους με αγνά τοπικά προϊόντα (όπως μέλια, τουρσί, αποστάγματα, παστέλια), να απολαύσει live μουσική και perfomances και να παρακολουθήσει διαλέξεις και παρουσιάσεις από ιστορικούς και πολιτιστικούς φορείς.

agora1


Info:

agora-paths.gr

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/04/2025

Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.

Τα Taco Bell έρχονται στην Αθήνα

Ελλάδα, είσαι έτοιμη για Crunchy Taco;

Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τον έμπειρο chef pâtissier Αλέξανδρου Παπαγεωργίου.

Στα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos η γαστρονομία είναι ομαδική υπόθεση

Eν όψει του Sani Gourmet 2025, του γαστρονομικού φεστιβάλ που, από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, θα δώσει στους επισκέπτες του Sani Resort την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ του κόσμου, μιλάμε με τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις των πολυτελών Sani / Ikos Resorts και μαθαίνουμε περισσότερα για τη μοναδική στη χώρα καινοτομία της Γαστρονομικής Επιτροπής του Ομίλου.