Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, η γαστρονομία συναντά την ιστορία σε ένα μοναδικό street event. Έλληνες παραγωγοί κρασιού και τοπικών εδεσμάτων θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να προσφέρουν σε περισσότερους από 200.000 επισκέπτες αγνές ελληνικές γεύσεις και εμπειρίες, άλλων εποχών.

agora

Η γιορτή των προηγούμενων χρόνων με τίτλο "Ο Δρόμος του Κρασιού" μετονομάζεται σε Agora Paths και εξαπλώνεται για μία δωρεάν γευσιγνωστική εμπειρία με άρωμα Αρχαίας Ελλάδας. 

Το Agora Paths προσδοκά να τιμήσει τη μακρά παράδοση της Αγοράς ως χώρου συνάντησης, διαλόγου, πολιτισμού και παρουσίασης τοπικών γαστρονομικών προτάσεων, καλώντας εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις για να συμμετέχουν στο εγχείρημα.

Θα παρευρεθούν δεκάδες παραγωγοί οίνων, αποσταγμάτων, μπίρας, μαζί με παραγωγούς τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων καθώς και επαγγελματίες που προσφέρουν γαστρονομικές δραστηριότητες και γευσιγνωσίες.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία περιπλανηθεί ανάμεσα σε πάγκους με αγνά τοπικά προϊόντα (όπως μέλια, τουρσί, αποστάγματα, παστέλια) και να απολαύσει τη γενικότερη εμπειρία.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ - εικόνα 2


Info:

agora-paths.gr

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.