Ένα από τα κορυφαία κρεατάδικα της χώρας σερβίρει για ένα βράδυ στο Κουκάκι

Carnivore à La Carte μενού στο Gallina, με τον Παύλο Κυριάκη να υποδέχεται στην κουζίνα του τον σεφ-πατρόν του Βεργιώτικου, Νίκο Μαλλιάρα.

Ένα από τα κορυφαία κρεατάδικα της χώρας σερβίρει για ένα βράδυ στο Κουκάκι

Σε μια ήσυχη γειτονιά της Βέροιας, χτισμένο στα παλιά τείχη της πόλης, δίπλα σε έναν μεγάλο φυσικό βράχο που διατρέχει ολόκληρο το κτίσμα, το Βεργιώτικο (Bραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2022-2024 από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων) είναι σίγουρα το εστιατόριο που αξίζει να δοκιμάσει κανείς αν έχει έστω ένα μόνο βράδυ στην πόλη - αλλά και ένα από τα γευστικά μέρη-προορισμούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Ένα από τα κορυφαία κρεατάδικα της χώρας σερβίρει για ένα βράδυ στο Κουκάκι 2

Ο Νίκος Μαλλιάρας, σεφ, ιδιοκτήτης και ψυχή του εστιατορίου, είναι η χαρακτηριστική εκείνη περίπτωση ανθρώπου που λατρεύει τη δουλειά του και θα σε περιποιηθεί όσο καλύτερα μπορεί, απλά γιατί δεν ξέρει να κάνει αλλιώς.

Ένα από τα κορυφαία κρεατάδικα της χώρας σερβίρει για ένα βράδυ στο Κουκάκι 1

Ένα από τα κορυφαία κρεατάδικα της χώρας σερβίρει για ένα βράδυ στο Κουκάκι 3

Πρώην κρεοπώλης ο ίδιος, όταν έρθει ο δίσκος με τις κοπές στο τραπέζι θα σου προτείνει εκείνες που ξεχωρίζει και θα εξηγήσει γιατί. Σημαντικό κομμάτι του μενού είναι και τα μαγειρευτά πιάτα, με όσους έχουν δοκιμάσει -όπως ο υπογράφων- το αγριογούρουνο με πουρέ μελιτζάνας και την ελληνική μοσχίδα με θυμάρι και ξινό τραχανά, να τα αναπολούν με την πρώτη ευκαιρία.

Μια μικρή γεύση από τη μαγειρική κοσμοθεωρία του σεφ Μαλλιάρα, για τους παροικούντες εντός των αθηναϊκών τειχών, θα δοθεί το βράδυ της Τετάρτης 5 Μαρτίου, στο Κουκάκι και το δημοφιλέστατο Gallina.

Gallina

Εκεί, ο οικοδεσπότης Παύλος Κυριάκης ανοίγει την κουζίνα του, από την οποία θα προκύψει ένα ειδικά διαμορφωμένο καρνιβορικό μενού. Ειδικά για την περίσταση θα υπάρχει και ξεχωριστό wine & cocktail pairing. 


Info

19.00 - 01.00

Κρατήσεις στο 210 9237425
 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Gallina

Μάρκου Μπότσαρη 49, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
30/10/2025

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.

Ovio: Η μικρή Ιταλία του Πάνου Ιωαννίδη είναι νοστιμότερη από ποτέ

Όλα όσα καθιστούν το ιταλικό εστιατόριο του κέντρου, μια σταθερή επιλογή για τους φίλους της κουζίνας της Μπότας.

Τι γεύση αφήνει ένα δείπνο στο υψηλότερο κτίριο της Αθήνας

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα σε comfort ρυθμό και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη νοστιμιά.

Στο Κουκάκι υπάρχει ένα ιδανικό μέρος για dolce vita

Ολοήμερες ιταλιάνικες απολαύσεις σε μια από τις πιο κουλ γειτονιές της Αθήνας; Γιατί όχι.