Ένα από τα κορυφαία κρεατάδικα της χώρας σερβίρει για ένα βράδυ στο Κουκάκι

Carnivore à La Carte μενού στο Gallina, με τον Παύλο Κυριάκη να υποδέχεται στην κουζίνα του τον σεφ-πατρόν του Βεργιώτικου, Νίκο Μαλλιάρα.

Ένα από τα κορυφαία κρεατάδικα της χώρας σερβίρει για ένα βράδυ στο Κουκάκι

Σε μια ήσυχη γειτονιά της Βέροιας, χτισμένο στα παλιά τείχη της πόλης, δίπλα σε έναν μεγάλο φυσικό βράχο που διατρέχει ολόκληρο το κτίσμα, το Βεργιώτικο (Bραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2022-2024 από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων) είναι σίγουρα το εστιατόριο που αξίζει να δοκιμάσει κανείς αν έχει έστω ένα μόνο βράδυ στην πόλη - αλλά και ένα από τα γευστικά μέρη-προορισμούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Ένα από τα κορυφαία κρεατάδικα της χώρας σερβίρει για ένα βράδυ στο Κουκάκι 2

Ο Νίκος Μαλλιάρας, σεφ, ιδιοκτήτης και ψυχή του εστιατορίου, είναι η χαρακτηριστική εκείνη περίπτωση ανθρώπου που λατρεύει τη δουλειά του και θα σε περιποιηθεί όσο καλύτερα μπορεί, απλά γιατί δεν ξέρει να κάνει αλλιώς.

Ένα από τα κορυφαία κρεατάδικα της χώρας σερβίρει για ένα βράδυ στο Κουκάκι 1

Ένα από τα κορυφαία κρεατάδικα της χώρας σερβίρει για ένα βράδυ στο Κουκάκι 3

Πρώην κρεοπώλης ο ίδιος, όταν έρθει ο δίσκος με τις κοπές στο τραπέζι θα σου προτείνει εκείνες που ξεχωρίζει και θα εξηγήσει γιατί. Σημαντικό κομμάτι του μενού είναι και τα μαγειρευτά πιάτα, με όσους έχουν δοκιμάσει -όπως ο υπογράφων- το αγριογούρουνο με πουρέ μελιτζάνας και την ελληνική μοσχίδα με θυμάρι και ξινό τραχανά, να τα αναπολούν με την πρώτη ευκαιρία.

Μια μικρή γεύση από τη μαγειρική κοσμοθεωρία του σεφ Μαλλιάρα, για τους παροικούντες εντός των αθηναϊκών τειχών, θα δοθεί το βράδυ της Τετάρτης 5 Μαρτίου, στο Κουκάκι και το δημοφιλέστατο Gallina.

Gallina

Εκεί, ο οικοδεσπότης Παύλος Κυριάκης ανοίγει την κουζίνα του, από την οποία θα προκύψει ένα ειδικά διαμορφωμένο καρνιβορικό μενού. Ειδικά για την περίσταση θα υπάρχει και ξεχωριστό wine & cocktail pairing. 


Info

19.00 - 01.00

Κρατήσεις στο 210 9237425
 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Gallina

Μάρκου Μπότσαρη 49, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/07/2025

Πού τρώμε τώρα σε Χανιά και Ρέθυμνο

Από fine dining πλάι στη θάλασσα, μέχρι ταβέρνες σκαρφαλωμένες στα περήφανα βουνά, αυτά είναι τα τραπέζια που πρέπει να ξέρεις, για να απολαύσεις τη γεύση της δυτικής Κρήτης σε όλη της τη λεβεντιά

Απολαμβάνουμε την Πανσέληνο του Αυγούστου στο St. George Lycabettus

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, με live εμφάνιση της διεθνούς φήμης πιανίστριας Giulia Vazzoler.

Γεύση υπό σκιάν σε αυτές τις ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

Aπό την Αμφιλοχία με αγάπη: Το κρεμώδες παγωτό που θυμίζει την παιδική μας ηλικία

Αγνά υλικά, ποιότητα και ένας συνδυασμός παγωτού και προφιτερόλ που κάνει τη διαφορά, στο Παγκράτι.

Τι γεύση μας αφήνει το Βαρούλκο της Σαντορίνης

Στην 4η χρονιά του στο νησί, το "Varoulko" του Λευτέρη Λαζάρου μας ταξιδεύει σε ένα άλλο μπλε από εκείνο του Μικρολίμανου, με τον Ηλία Τσικρίκη να κρατά τα ηνία της γεύσης με σεβασμό στον μέντορά του, επιδέξιο χέρι και στιβαρή τεχνική υψηλού επιπέδου.