
Σε μια ήσυχη γειτονιά της Βέροιας, χτισμένο στα παλιά τείχη της πόλης, δίπλα σε έναν μεγάλο φυσικό βράχο που διατρέχει ολόκληρο το κτίσμα, το Βεργιώτικο (Bραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2022-2024 από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων) είναι σίγουρα το εστιατόριο που αξίζει να δοκιμάσει κανείς αν έχει έστω ένα μόνο βράδυ στην πόλη - αλλά και ένα από τα γευστικά μέρη-προορισμούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Νίκος Μαλλιάρας, σεφ, ιδιοκτήτης και ψυχή του εστιατορίου, είναι η χαρακτηριστική εκείνη περίπτωση ανθρώπου που λατρεύει τη δουλειά του και θα σε περιποιηθεί όσο καλύτερα μπορεί, απλά γιατί δεν ξέρει να κάνει αλλιώς.


Πρώην κρεοπώλης ο ίδιος, όταν έρθει ο δίσκος με τις κοπές στο τραπέζι θα σου προτείνει εκείνες που ξεχωρίζει και θα εξηγήσει γιατί. Σημαντικό κομμάτι του μενού είναι και τα μαγειρευτά πιάτα, με όσους έχουν δοκιμάσει -όπως ο υπογράφων- το αγριογούρουνο με πουρέ μελιτζάνας και την ελληνική μοσχίδα με θυμάρι και ξινό τραχανά, να τα αναπολούν με την πρώτη ευκαιρία.
Μια μικρή γεύση από τη μαγειρική κοσμοθεωρία του σεφ Μαλλιάρα, για τους παροικούντες εντός των αθηναϊκών τειχών, θα δοθεί το βράδυ της Τετάρτης 5 Μαρτίου, στο Κουκάκι και το δημοφιλέστατο Gallina.

Εκεί, ο οικοδεσπότης Παύλος Κυριάκης ανοίγει την κουζίνα του, από την οποία θα προκύψει ένα ειδικά διαμορφωμένο καρνιβορικό μενού. Ειδικά για την περίσταση θα υπάρχει και ξεχωριστό wine & cocktail pairing.
Info
19.00 - 01.00
Κρατήσεις στο 210 9237425
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.