Ένα από τα κορυφαία κρεατάδικα της χώρας σερβίρει για ένα βράδυ στο Κουκάκι

Carnivore à La Carte μενού στο Gallina, με τον Παύλο Κυριάκη να υποδέχεται στην κουζίνα του τον σεφ-πατρόν του Βεργιώτικου, Νίκο Μαλλιάρα.

Ένα από τα κορυφαία κρεατάδικα της χώρας σερβίρει για ένα βράδυ στο Κουκάκι

Σε μια ήσυχη γειτονιά της Βέροιας, χτισμένο στα παλιά τείχη της πόλης, δίπλα σε έναν μεγάλο φυσικό βράχο που διατρέχει ολόκληρο το κτίσμα, το Βεργιώτικο (Bραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2022-2024 από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων) είναι σίγουρα το εστιατόριο που αξίζει να δοκιμάσει κανείς αν έχει έστω ένα μόνο βράδυ στην πόλη - αλλά και ένα από τα γευστικά μέρη-προορισμούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Ένα από τα κορυφαία κρεατάδικα της χώρας σερβίρει για ένα βράδυ στο Κουκάκι 2

Ο Νίκος Μαλλιάρας, σεφ, ιδιοκτήτης και ψυχή του εστιατορίου, είναι η χαρακτηριστική εκείνη περίπτωση ανθρώπου που λατρεύει τη δουλειά του και θα σε περιποιηθεί όσο καλύτερα μπορεί, απλά γιατί δεν ξέρει να κάνει αλλιώς.

Ένα από τα κορυφαία κρεατάδικα της χώρας σερβίρει για ένα βράδυ στο Κουκάκι 1

Ένα από τα κορυφαία κρεατάδικα της χώρας σερβίρει για ένα βράδυ στο Κουκάκι 3

Πρώην κρεοπώλης ο ίδιος, όταν έρθει ο δίσκος με τις κοπές στο τραπέζι θα σου προτείνει εκείνες που ξεχωρίζει και θα εξηγήσει γιατί. Σημαντικό κομμάτι του μενού είναι και τα μαγειρευτά πιάτα, με όσους έχουν δοκιμάσει -όπως ο υπογράφων- το αγριογούρουνο με πουρέ μελιτζάνας και την ελληνική μοσχίδα με θυμάρι και ξινό τραχανά, να τα αναπολούν με την πρώτη ευκαιρία.

Μια μικρή γεύση από τη μαγειρική κοσμοθεωρία του σεφ Μαλλιάρα, για τους παροικούντες εντός των αθηναϊκών τειχών, θα δοθεί το βράδυ της Τετάρτης 5 Μαρτίου, στο Κουκάκι και το δημοφιλέστατο Gallina.

Gallina

Εκεί, ο οικοδεσπότης Παύλος Κυριάκης ανοίγει την κουζίνα του, από την οποία θα προκύψει ένα ειδικά διαμορφωμένο καρνιβορικό μενού. Ειδικά για την περίσταση θα υπάρχει και ξεχωριστό wine & cocktail pairing. 


Info

19.00 - 01.00

Κρατήσεις στο 210 9237425
 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Gallina

Μάρκου Μπότσαρη 49, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/09/2025

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.