25: Ο Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει γαστρονομική ταβέρνα στο Μικρολίμανο

Μία ιδιαίτερη γευστική πρόταση φέρνει σύντομα ακριβώς δίπλα από το Βαρούλκο ο δημοφιλής σεφ.

25: Ο Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει γαστρονομική ταβέρνα στο Μικρολίμανο

Το 25 στο Μικρολίμανο, στην ακτή Κουμουνδούρου και ακριβώς δίπλα από το πολυβραβευμένο Βαρούλκο, πρόκειται να σηματοδοτήσει το μαγαζί με το οποίο θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στα της αθηναϊκής εστίασης δρώμενα ο αναγνωρίσιμος όσο και ταλαντούχος σεφ Γιώργος Τσούλης. Έτσι θα ονομάζεται το εστιατόριό του (που ανοίγει μαζί με τον δημοφιλή μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού Άλεκ Πίτερς και ονοματίζεται από τον αριθμό της φανέλας του), που θα είναι μια κομψή γαστροταβέρνα και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Μαρτίου. 

Τι ακριβώς θα είναι το 25

Στο 25, ο γευστικός στόχος θα είναι η αναβίωση του πρότζεκτ που όλοι γνωρίζουν ως κουτούκι ή ταβέρνα, ραφιναρισμένο και προσαρμοσμένο στο σήμερα. Ιδιαίτερη συμπάθεια θα υπάρχει στο κρέας, συν μπόλικη ποιοτική, προσεκτικά επιλεγμένη, πρώτη ύλη από μικρούς παραγωγούς από όλη τη χώρα. Κινητήρια δύναμη εδώ, το κάρβουνο και η ανοιχτή φωτιά, με πρωταγωνίστρια μία μεγάλη custom made παρίγια. 

Ο χώρος από την πλευρά του θα είναι προσεγμένος, με βασικά υλικά το ξύλο, το δέρμα και το σε ανοιχτές αποχρώσεις μάρμαρο, ενώ το 25 θα βγάζει και τραπεζάκια στο απέναντι εξωτερικό, μπροστά από τη θάλασσα. 

Διαβάστε Επίσης

O σεφ Τσούλης μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του σεφ Σάκη Αθανασιάδη θα βρίσκονται εντός της ανοιχτής κουζίνας και θα ετοιμάζουν πιάτα σαν τα signature μοσχαρίσια μάγουλα με κριθαράκι, τα ντολμαδάκια με γλυκάδια στα κάρβουνα αλλά και ένα πολύ ξεχωριστό mac n' cheese. Θα δραστηριοποιείται επιπροσθέτως in house pastry chef, με τα επιδόρπια εδώ να ακολουθούν την ίδια διαδικασία παρασκευής: Ετοιμάσου για desserts όπως οι λατινοαμερικάνικες κρέπες α λα κρέμα καταλάνα στα κάρβουνα και παρεμφερή εδέσματα για το φινάλε. 

Θα υπάρχει, τέλος, μια εκτενής λίστα κρασιών με προτάσεις του ελληνικού αμπελώνα, που έχει επιμεληθεί ο σομελιέ Γιώργος Μαρθαλαμάκης (και ίσως γνωρίζεις από το Barolo). Το 25 θα ανοίγει Τρίτη και Τετάρτη από το απόγευμα, ενώ Πέμπτη έως Κυριακή θα σερβίρει και το μεσημέρι.

Περισσότερα, προφανώς, πολύ σύντομα. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Sanchez' χωρίς το 'Dirty' στο Ψυχικό

Η συνύπαρξη γαστρονομίας, ποτού και ψυχαγωγίας καθιστά το δημοφιλές σημείο του Ψυχικού έναν από τους πιο ελκυστικούς μεξικάνικους προορισμούς της πόλης - πλέον, πιο cozy από ποτέ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Κατσικίσιο τυρί με κερήθρα και αγουρέλαιο στο 'Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μια ανανεωμένη γαστρονομική εμπειρία στο eclectic eatery του κέντρου

Ο αξιόλογος σεφ Νίκος Ζέρβος παρουσιάζει ένα νέο μενού με άποψη και νοστιμιά.

Στο "Sea You Restaurant- Mezeri" η γειτονιά ξαναζεί και η θάλασσα παρτάρει

Κοσμικά party vibes, ψαροφαγική αίσθηση και μια όρεξη... να λερωθούμε στο Κολωνάκι.

Στο βασίλειο της "Δούκισσας", όλοι υποκλίνονται στους εξαιρετικούς μεζέδες

Στην προσεγμένη και κομψή "Δούκισσα", η μεζεδοκατάνυξη ισορροπεί ανάμεσα στο ρουστίκ και το μοντέρνο αλλά το κάνει εντός μιας value for money σχέσης.

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο Dada's

Το μοντέρνο στέκι στη Νέα Πεντέλη με το ιδιαίτερο design και την comfort κουζίνα θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή.