Καθαρά Δευτέρα σε Taverna 37 και Mercato

Γεύσεις παράδοσης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και το Four Seasons Astir Palace.

Καθαρά Δευτέρα σε Taverna 37 και Mercato

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της πρωτεύουσας και στο γοητευτικό αν μη τι άλλο σκηνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το Four Seasons Astir Palace προσκαλεί τον επισκέπτη σε μοναδικές γευστικές εμπειρίες, εμπνευσμένες από την πλούσια ελληνική παράδοση. Αυτή την περίοδο, η Taverna 37 και το Mercato ετοιμάζονται να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα με ιδιαίτερα μενού, που αναδεικνύουν την αυθεντική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα - παράλληλα το Winter Menu της Taverna 37 υπόσχεται αυθεντικές ελληνικές γεύσεις όλη τη σεζόν. 

Καθαρά Δευτέρα στην Taverna 37 

Στις 3 Μαρτίου, η Taverna 37 προσφέρει μια εμπειρία γεμάτη αρώματα και γεύσεις από το ελληνικό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα παραδοσιακό οικογενειακό μενού, που συνδυάζει εκλεκτά θαλασσινά, φρέσκες σαλάτες και λαχταριστά ορεκτικά, σε ένα περιβάλλον που αποπνέει ζεστασιά και αυθεντικότητα. Από δροσερές σαλάτες και ντελικάτα όστρακα μέχρι παραδοσιακές λιχουδιές όπως ταραμοσαλάτα, χταποδάκι ξιδάτο και καλαμάρι στη σχάρα, κάθε πιάτο αποτελεί ωδή στην ελληνική κουζίνα. Το γεύμα ολοκληρώνεται με σπιτικά γλυκίσματα και φρεσκοψημένες λαγάνες, ενώ η ανεμπόδιστη θέα στον Σαρωνικό συμπληρώνει την εμπειρία. Κόστος ανά άτομο: 95€.

Διαβάστε Επίσης

Καθαρά Δευτέρα στο Mercato 

Για όσους αναζητούν μια διαφορετική προσέγγιση στη Σαρακοστή, το Mercato προσφέρει ένα ξεχωριστό brunch για την Καθαρά Δευτέρα που παντρεύει τις γεύσεις της Μεσογείου με τη μαεστρία της ιταλικής κουζίνας. Φρέσκα θαλασσινά, λαχανικά εποχής και αγνά υλικά, δημιουργούν ισορροπημένους συνδυασμούς και γεύσεις που αναδεικνύουν τη νηστεία με έναν κοσμοπολίτικο τρόπο. Από πλούσιες σούπες με όσπρια και θαλασσινά μέχρι φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά με σάλτσες εμπνευσμένες από την ιταλική παράδοση, το Mercato προσφέρει μια μοναδική εναλλακτική γαστρονομική εμπειρία για όσους αγαπούν τη Σαρακοστή, αλλά και τις μεσογειακές γεύσεις. Κόστος ανά άτομο: 80€.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Taverna 37

(ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens»), Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.