"Izakaya" σε νέα φάση

Άλλαξε πόστο και σεφ αλλά όχι γειτονιά το δημοφιλές στέκι του Κολωνακίου που αγαπά τις γιαπωνέζικες γεύσεις και τις σερβίρει σε ατμόσφαιρα μυστηριακής exotica.

izakaya1

Έχοντας ακόμα στο μυαλό μου τον παλιό, φαντεζί χώρο του "Izakaya" στην οδό Λεβέντη, ομολογώ πως μου πήρε λίγη ώρα μέχρι να προσαρμοστώ στο νέο του πόστο στη Λουκιανού, πλάι στο αδερφών συμφερόντων "Rock’n’Roll". Ο γνωστός interior designer Γιώργος Παντελούκας, εκ των σταθερών συνεργατών του επιχειρηματία Γιάννη Μωράκη και των συνεταίρων του, κινήθηκε στους γοητευτικούς τόνους μιας μυστηριακής noir exotica, που υλοποιείται με άφθονα άνθη πλεγμένα στους τοίχους και την οροφή, λουλουδάτες στόφες στις καρέκλες, χαμηλούς φωτισμούς και σκούρους τόνους τόσο στο πάτωμα όσο και στα τραπέζια. 

izakaya3

Ορισμένα από αυτά "κρύβονται" στην πλάτη της εντυπωσιακής μπάρας για  όσους θέλουν να δειπνήσουν σε πιο πριβέ ατμόσφαιρα, άλλα, πάλι, είναι ψηλά και τοποθετούνται στην καρδιά του χώρου, προσφέροντας θέα στη δράση της κουζίνας και κυρίως του sushi corner. Επικεφαλής της είναι πλέον ο Γρηγόρης Μυρσιάδης, που ύστερα από θητεία σε γνωστά μαγαζιά του είδους, δημιουργεί έναν δικό του καμβά ιαπωνικών και ευρύτερα ασιατικών γεύσεων. 

izakaya4

Ούτε ατελείωτος ώστε να χάνεσαι, ούτε και μικρός, ο κατάλογος ξεκινά με ενδιαφέρουσες ιδέες για την αρχή και το κέντρο του τραπεζιού. Ευχάριστη και δροσιστική maguro salad με νούγιες και τόνο, ceviche λαβράκι με τονισμένα τα εσπεριδοειδή του, ωραίο και πρωτότυπο tiradito μαγιάτικο εμπνευσμένο από το σαβόρο με σταφίδα και ντομάτα. Στα ζεστά ορεκτικά, τα bao buns με κιμά από Wagyu, τυρί τσένταρ και σος tonkatsu δεν είχαν την αιθέρια ζύμη που τους αρμόζει, οπότε θα σας αντιπροτείνω τα γιαπωνέζικα σουβλάκια yakitori με κοτόπουλο που χαρίζουν spicy τσιμπήματα στη γλώσσα. 

izakaya2

To κεφάλαιο του sushi παρουσιάζει ενδιαφέρον και απαρτίζεται από προτάσεις που υπηρετούν ως επί το πλείστον τη μινιμαλιστική οδό, ενώ σερβίρονται σε όμορφα platter πάνω σε πάγο. Συμπαθέστατο το black cod γαρνιρισμένο με τραγανό κανταΐφι, σε comfort συχνότητα το donburi με πάπια, ρύζι, φιλέτο καλαμποκιού στη σχάρα και μελάτο αυγό, που ήρθε όμως πιο αλμυρό από το επιθυμητό. Το κρυστάλλινο Dry Martini μου επιτρέπει να μαντέψω πως η λίστα των κοκτέιλ που επιμελείται ο Γιώργος Κοζής κρύβει ενδιαφέρουσες προτάσεις, ενώ οι προσεγμένες μουσικές δημιουργούν την ατμόσφαιρα που ταιριάζει σε ένα bar restaurant. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι"

Δεύτερη σεζόν για το αξιόλογο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/11/2025

Το Sunday Roast σερβίρεται ξανά στο Vezené

Στο τραπέζι μπαίνουν κλασικά κυριακάτικα, κάποια νέα entries, νόστιμες παρασπονδίες και ωραίες υπερβολές που αξίζουν.

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.