"Izakaya" σε νέα φάση

Άλλαξε πόστο και σεφ αλλά όχι γειτονιά το δημοφιλές στέκι του Κολωνακίου που αγαπά τις γιαπωνέζικες γεύσεις και τις σερβίρει σε ατμόσφαιρα μυστηριακής exotica.

izakaya1

Έχοντας ακόμα στο μυαλό μου τον παλιό, φαντεζί χώρο του "Izakaya" στην οδό Λεβέντη, ομολογώ πως μου πήρε λίγη ώρα μέχρι να προσαρμοστώ στο νέο του πόστο στη Λουκιανού, πλάι στο αδερφών συμφερόντων "Rock’n’Roll". Ο γνωστός interior designer Γιώργος Παντελούκας, εκ των σταθερών συνεργατών του επιχειρηματία Γιάννη Μωράκη και των συνεταίρων του, κινήθηκε στους γοητευτικούς τόνους μιας μυστηριακής noir exotica, που υλοποιείται με άφθονα άνθη πλεγμένα στους τοίχους και την οροφή, λουλουδάτες στόφες στις καρέκλες, χαμηλούς φωτισμούς και σκούρους τόνους τόσο στο πάτωμα όσο και στα τραπέζια. 

izakaya3

Ορισμένα από αυτά "κρύβονται" στην πλάτη της εντυπωσιακής μπάρας για  όσους θέλουν να δειπνήσουν σε πιο πριβέ ατμόσφαιρα, άλλα, πάλι, είναι ψηλά και τοποθετούνται στην καρδιά του χώρου, προσφέροντας θέα στη δράση της κουζίνας και κυρίως του sushi corner. Επικεφαλής της είναι πλέον ο Γρηγόρης Μυρσιάδης, που ύστερα από θητεία σε γνωστά μαγαζιά του είδους, δημιουργεί έναν δικό του καμβά ιαπωνικών και ευρύτερα ασιατικών γεύσεων. 

izakaya4

Ούτε ατελείωτος ώστε να χάνεσαι, ούτε και μικρός, ο κατάλογος ξεκινά με ενδιαφέρουσες ιδέες για την αρχή και το κέντρο του τραπεζιού. Ευχάριστη και δροσιστική maguro salad με νούγιες και τόνο, ceviche λαβράκι με τονισμένα τα εσπεριδοειδή του, ωραίο και πρωτότυπο tiradito μαγιάτικο εμπνευσμένο από το σαβόρο με σταφίδα και ντομάτα. Στα ζεστά ορεκτικά, τα bao buns με κιμά από Wagyu, τυρί τσένταρ και σος tonkatsu δεν είχαν την αιθέρια ζύμη που τους αρμόζει, οπότε θα σας αντιπροτείνω τα γιαπωνέζικα σουβλάκια yakitori με κοτόπουλο που χαρίζουν spicy τσιμπήματα στη γλώσσα. 

izakaya2

To κεφάλαιο του sushi παρουσιάζει ενδιαφέρον και απαρτίζεται από προτάσεις που υπηρετούν ως επί το πλείστον τη μινιμαλιστική οδό, ενώ σερβίρονται σε όμορφα platter πάνω σε πάγο. Συμπαθέστατο το black cod γαρνιρισμένο με τραγανό κανταΐφι, σε comfort συχνότητα το donburi με πάπια, ρύζι, φιλέτο καλαμποκιού στη σχάρα και μελάτο αυγό, που ήρθε όμως πιο αλμυρό από το επιθυμητό. Το κρυστάλλινο Dry Martini μου επιτρέπει να μαντέψω πως η λίστα των κοκτέιλ που επιμελείται ο Γιώργος Κοζής κρύβει ενδιαφέρουσες προτάσεις, ενώ οι προσεγμένες μουσικές δημιουργούν την ατμόσφαιρα που ταιριάζει σε ένα bar restaurant. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/10/2025

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.

Σάββατο με BBQ στο Colonial στο Golf της Γλυφάδας

Επιστροφή με γεύσεις και μουσική κάθε Σάββατο μεσημέρι.

Βεργιώτικο

Στο ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στη Βέροια, ο Νίκος Μαλλιάρας συνεχίζει να υπηρετεί επίμονα την τέχνη του κρέατος και την απόλαυση του μακριά από τις συνήθεις ταξιδιωτικές συντεταγμένες.

Οινικά ταξίδια και μουσικές βραδιές στα ViBo τον Οκτώβριο

Το πρόγραμμα των ViBo Bistrot υπόσχεται έναν μήνα γεμάτο με οινικές γευσιγνωσίες και ζωντανή μουσική.