Κάτι ετοιμάζουν Σταυριανή Ζερβακάκου και Heteroclito στο Canal

Ένα μοναδικό culinary pop-up dinner στις 6 Μαρτίου, στο ΚΠΙΣΝ.

Κάτι ετοιμάζουν Σταυριανή Ζερβακάκου και Heteroclito στο Canal

Το Canal υποδέχεται τη βραβευμένη σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου για ένα μοναδικό culinary pop-up dinner στις 6 Μαρτίου 2025. Με τη χαρακτηριστική της προσέγγιση στις πρώτες ύλες και τη δημιουργικότητά της, η Μανιάτισσα γευσιπλάστρια θα συνθέσει ένα ξεχωριστό μενού που αναδεικνύει τη γεύση σε όλη της την έκφραση. Η βραδιά θα συμπληρωθεί με την επιλογή κρασιών από το Heteroclito bar a vin, τα οποία θα συνοδεύσουν ιδανικά κάθε πιάτο.

Έτσι, για τα ελαφρώς μαριναρισμένα εσπεριδοειδή στον χυμό τους, με χόρτα εποχής, ελιές, φρέσκες μυρωδιές θα παίξει μια Μαλαγουζιά BIO Μεσσηνία από το Οινοποιείο Παναγιωτόπουλος, τις βιολογικές πρασινάδες με καπνιστά μύδια και γαρίδες, λαδολέμονο με ανζτούγια, μελάτο αυγό, προζυμένια κρουτόν, φρέσκες μυρωδιές θα συνοδεύσει μία Ρετσίνα Κορινθία Σαββατιανό, Ροδίτης από το Κτήμα Νικολάου, ένα Πρόποδες Λάρισα Chardonnay του Κτήματος Ζαφειράκη θα σταθεί στο πλάι της βελουτέ σελινόριζας με καπνιστή πέστροφα Ταϋγέτου, σαλάμι Λευκάδος, φιστίκι, τσουχτό βούτυρο αρωματισμένο με δυόσμο και μπούκοβο και φρέσκες μυρωδιές, ενώ για τα ντολμαδάκια με καραμελωμένο κρεμμύδι και παστουρμά σε σάλτσα λιαστού πελτέ, γιαούρτι και φρέσκες μυρωδιές έχει επιλεγεί το Μιας πεταλούδας τίναγμα Κοζάνη (Ξινόμαυρο, Μοσχόμαυρο, Τσαπουρνάκος/ Κτήμα Βογιατζή). Φινάλε με ψητό κυδώνι, κατσικίσιο τυρί κρέμα από την Κρήτη και τριμμένο φουντούκι, μαζί με Samos Anthemis (Σάμος, Μοσχάτο Σάμου/ ΕΟΣ).


Info

Τιμή ανά άτομο: €45

Κρατήσεις έως 4 Μαρτίου στο 210 9430688 ή στο reservations@canalcafe.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Canal Cafe

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
17/09/2025

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.