The Prodigies x Ex Machina: H Μάγκυ Ταμπακάκη συναντά τον Άνταμ Κοντοβά

The Prodigies x Ex Machina: H Μάγκυ Ταμπακάκη συναντά τον Άνταμ Κοντοβά

Η δεύτερη σεζόν του The Prodigies στο Ex Machina ξεκινά και αυτή τη φορά στρέφει τα φώτα σε ταλαντούχες σεφ της χώρας, αναδεικνύοντας τις γυναίκες που ηγούνται της γαστρονομικής σκηνής στην Ελλάδα. Η σειρά αυτή θα φιλοξενήσει γυναίκες σεφ που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα, το πάθος και την ικανότητά τους στην κουζίνα.

Η εναρκτήρια βραδιά της σεζόν, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, φιλοξενεί τη Μάγκυ Ταμπακάκη, μια από τις πιο ξεχωριστές παρουσίες στη γαστρονομία της χώρας, η οποία ηγείται της κουζίνας του Mercato στο Four Seasons. Η σεφ Μάγκυ θα προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία, ενώ το wine pairing για τη βραδιά θα επιμεληθεί η σομελιέ και οινολόγος, Λίλλυ Χαλικιά.

Η Ναταλία Δραγούμη στο Ex Machina

Η Μάγκυ Ταμπακάκη είναι μια καταξιωμένη σεφ, γνωστή για την εξειδίκευσή της στην ιταλική κουζίνα. Η αγάπη της για τη μαγειρική αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Ιταλία, όπου φοίτησε στη Σχολή Μαγειρικής της Ρώμης και απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στο διάσημο εστιατόριο Ristorante Essenza. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του εστιατορίου Napul’è στην Αθήνα. Η συμμετοχή της στο τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής MasterChef την έκανε ευρύτερα γνωστή, ενώ αργότερα ανέλαβε το ρόλο της κριτή στο Junior MasterChef, εμπνέοντας νέους μάγειρες με τις γνώσεις και το πάθος της. Σήμερα, η Μάγκυ Ταμπακάκη ηγείται της κουζίνας του ιταλικού εστιατορίου Mercato στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, προσφέροντας μια ανανεωμένη γαστρονομική ταυτότητα που συνδυάζει την παράδοση με τη δημιουργικότητα.

Η Λίλλυ Χαλικιά γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε μεταξύ Αθήνας, Ρεθύμνου και Λευκάδας. Με πατέρα έναν από τους σπουδαιότερους εμπόρους κρασιού της εποχής του, η σχέση της με το κρασί ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Σπούδασε Οινολογία & Τεχνολογία Ποτών στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας, μαθητεύοντας δίπλα σε σπουδαίους καθηγητές του χώρου, ενώ από νωρίς εργάστηκε στον τομέα του κρασιού. Η πρακτική της στο Κτήμα Σκούρα στη Νεμέα ήταν ένα καθοριστικό βήμα, όπου εμβάθυνε στις διαδικασίες παραγωγής, την αμπελουργία και τη γευσιγνωσία. Η πορεία της την οδήγησε στην εστίαση, ξεκινώντας από το Wine Bistro Vintage και στη συνέχεια στο Oinoscent, όπου εργάζεται τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας βασικό μέλος της ομάδας που διαμορφώνει την οινική σκηνή της Αθήνας. 

Το Μενού της Βραδιάς

Η Μάγκυ Ταμπακάκη στο Ex Machina

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ex Machina

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.