The Prodigies x Ex Machina: H Μάγκυ Ταμπακάκη συναντά τον Άνταμ Κοντοβά

The Prodigies x Ex Machina: H Μάγκυ Ταμπακάκη συναντά τον Άνταμ Κοντοβά

Η δεύτερη σεζόν του The Prodigies στο Ex Machina ξεκινά και αυτή τη φορά στρέφει τα φώτα σε ταλαντούχες σεφ της χώρας, αναδεικνύοντας τις γυναίκες που ηγούνται της γαστρονομικής σκηνής στην Ελλάδα. Η σειρά αυτή θα φιλοξενήσει γυναίκες σεφ που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα, το πάθος και την ικανότητά τους στην κουζίνα.

Η εναρκτήρια βραδιά της σεζόν, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, φιλοξενεί τη Μάγκυ Ταμπακάκη, μια από τις πιο ξεχωριστές παρουσίες στη γαστρονομία της χώρας, η οποία ηγείται της κουζίνας του Mercato στο Four Seasons. Η σεφ Μάγκυ θα προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία, ενώ το wine pairing για τη βραδιά θα επιμεληθεί η σομελιέ και οινολόγος, Λίλλυ Χαλικιά.

Η Ναταλία Δραγούμη στο Ex Machina

Η Μάγκυ Ταμπακάκη είναι μια καταξιωμένη σεφ, γνωστή για την εξειδίκευσή της στην ιταλική κουζίνα. Η αγάπη της για τη μαγειρική αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Ιταλία, όπου φοίτησε στη Σχολή Μαγειρικής της Ρώμης και απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στο διάσημο εστιατόριο Ristorante Essenza. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του εστιατορίου Napul’è στην Αθήνα. Η συμμετοχή της στο τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής MasterChef την έκανε ευρύτερα γνωστή, ενώ αργότερα ανέλαβε το ρόλο της κριτή στο Junior MasterChef, εμπνέοντας νέους μάγειρες με τις γνώσεις και το πάθος της. Σήμερα, η Μάγκυ Ταμπακάκη ηγείται της κουζίνας του ιταλικού εστιατορίου Mercato στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, προσφέροντας μια ανανεωμένη γαστρονομική ταυτότητα που συνδυάζει την παράδοση με τη δημιουργικότητα.

Η Λίλλυ Χαλικιά γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε μεταξύ Αθήνας, Ρεθύμνου και Λευκάδας. Με πατέρα έναν από τους σπουδαιότερους εμπόρους κρασιού της εποχής του, η σχέση της με το κρασί ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Σπούδασε Οινολογία & Τεχνολογία Ποτών στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας, μαθητεύοντας δίπλα σε σπουδαίους καθηγητές του χώρου, ενώ από νωρίς εργάστηκε στον τομέα του κρασιού. Η πρακτική της στο Κτήμα Σκούρα στη Νεμέα ήταν ένα καθοριστικό βήμα, όπου εμβάθυνε στις διαδικασίες παραγωγής, την αμπελουργία και τη γευσιγνωσία. Η πορεία της την οδήγησε στην εστίαση, ξεκινώντας από το Wine Bistro Vintage και στη συνέχεια στο Oinoscent, όπου εργάζεται τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας βασικό μέλος της ομάδας που διαμορφώνει την οινική σκηνή της Αθήνας. 

Το Μενού της Βραδιάς

Η Μάγκυ Ταμπακάκη στο Ex Machina

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ex Machina

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.