
Η δεύτερη σεζόν του The Prodigies στο Ex Machina ξεκινά και αυτή τη φορά στρέφει τα φώτα σε ταλαντούχες σεφ της χώρας, αναδεικνύοντας τις γυναίκες που ηγούνται της γαστρονομικής σκηνής στην Ελλάδα. Η σειρά αυτή θα φιλοξενήσει γυναίκες σεφ που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα, το πάθος και την ικανότητά τους στην κουζίνα.
Η εναρκτήρια βραδιά της σεζόν, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, φιλοξενεί τη Μάγκυ Ταμπακάκη, μια από τις πιο ξεχωριστές παρουσίες στη γαστρονομία της χώρας, η οποία ηγείται της κουζίνας του Mercato στο Four Seasons. Η σεφ Μάγκυ θα προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία, ενώ το wine pairing για τη βραδιά θα επιμεληθεί η σομελιέ και οινολόγος, Λίλλυ Χαλικιά.

Η Μάγκυ Ταμπακάκη είναι μια καταξιωμένη σεφ, γνωστή για την εξειδίκευσή της στην ιταλική κουζίνα. Η αγάπη της για τη μαγειρική αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Ιταλία, όπου φοίτησε στη Σχολή Μαγειρικής της Ρώμης και απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στο διάσημο εστιατόριο Ristorante Essenza. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του εστιατορίου Napul’è στην Αθήνα. Η συμμετοχή της στο τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής MasterChef την έκανε ευρύτερα γνωστή, ενώ αργότερα ανέλαβε το ρόλο της κριτή στο Junior MasterChef, εμπνέοντας νέους μάγειρες με τις γνώσεις και το πάθος της. Σήμερα, η Μάγκυ Ταμπακάκη ηγείται της κουζίνας του ιταλικού εστιατορίου Mercato στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, προσφέροντας μια ανανεωμένη γαστρονομική ταυτότητα που συνδυάζει την παράδοση με τη δημιουργικότητα.
Η Λίλλυ Χαλικιά γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε μεταξύ Αθήνας, Ρεθύμνου και Λευκάδας. Με πατέρα έναν από τους σπουδαιότερους εμπόρους κρασιού της εποχής του, η σχέση της με το κρασί ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Σπούδασε Οινολογία & Τεχνολογία Ποτών στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας, μαθητεύοντας δίπλα σε σπουδαίους καθηγητές του χώρου, ενώ από νωρίς εργάστηκε στον τομέα του κρασιού. Η πρακτική της στο Κτήμα Σκούρα στη Νεμέα ήταν ένα καθοριστικό βήμα, όπου εμβάθυνε στις διαδικασίες παραγωγής, την αμπελουργία και τη γευσιγνωσία. Η πορεία της την οδήγησε στην εστίαση, ξεκινώντας από το Wine Bistro Vintage και στη συνέχεια στο Oinoscent, όπου εργάζεται τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας βασικό μέλος της ομάδας που διαμορφώνει την οινική σκηνή της Αθήνας.
Το Μενού της Βραδιάς

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.