Symposio at Ark: Όταν η Ριβιέρα δοκίμασε το fine dining της Ρόδου

Ο πρωτοπόρος σεφ Γιώργος Τρουμούχης και η εξαιρετική μπριγάδα του μάγεψαν το κοινό στο Ark, δίνοντας μία διαφορετική ερμηνεία της κουζίνας του Νησιού των Ιπποτών.

Το Noble Gourmet στο Symposio at Ark © Λεωνίδας Τούμπανος

Γεύση από μία εκ των κορυφαίων γαστρονομικών εμπειριών της χώρας είχαν την ευκαιρία να πάρουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου στο Ark, για τη δεύτερη πράξη του Symposio at Ark, με guest dining από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο Noble Gourmet. 

Το Noble Gourmet στο Symposio at Ark 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Noble Gourmet στο Symposio at Ark 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Noble Gourmet στο Symposio at Ark 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο σεφ πατρόν Γιάννης Μπαξεβάνης άνοιξε την κουζίνα του και φιλοξένησε εντός αυτής τον πρωτοπόρο Γιώργο Τρουμούχη, τον ταλαντούχο Σπύρο Κουγιό και την υπόλοιπη ομάδα από το εστιατόριο-σήμα κατατεθέν της υψηλής γαστρονομίας της Ρόδου που σερβίρει στην κορυφή του ξενοδοχείου Elysium, σε μία αν μη τι άλλο ξεχωριστά νόστιμη και εξόχως δημιουργική βραδιά.

Το Noble Gourmet στο Symposio at Ark 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

 

Το Noble Gourmet στο Symposio at Ark 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Noble Gourmet στο Symposio at Ark 11
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οι καλεσμένοι στο δημοφιλές σποτ της Γλυφάδας ξεκίνησαν το δείπνο τους δοκιμάζοντας ροδίτικα καλέσματα, λαδοκούλουρο και σουπιόρυζο. 

Αργότερα, στα τραπέζια κατέφθασαν λινδιακό πιταρούδι με καβούρι, όστρακα και αχινό, για να ακολουθήσουν τα κυρίως στάδια: Σαλμός (μπακαλιάρος με χόρτα, πατάτα, ταραμά και περγαμόντο) και καπαμάς (αρνί με μελιτζάνα, πλιγούρι και μυρωδικά).

Το Noble Gourmet στο Symposio at Ark 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Noble Gourmet στο Symposio at Ark 14
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Noble Gourmet στο Symposio at Ark 16
© Λεωνίδας Τούμπανος

To γλυκό φινάλε σηματοδοτήθηκε με κεράσματα: Κασσία, Ντοματάκι Κώτικο, Φασόλια Κατταβιάς, Σύκα, Sette Herbe.

Το Noble Gourmet στο Symposio at Ark 20
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οι οικείες για τη ροδιαδή γαστρονομική κουλτούρα γεύσεις παρουσιάστηκαν όπως πάντοτε από την μπριγάδα του σεφ Τρουμούχη υπό ένα πρίσμα σύγχρονης δημιουργικότητας και κορυφαίων τεχνικών, σε μια εμπειρία που δύσκολα ζει κανείς μακριά από τη Ρόδο.  

Το Symposio at Ark συνεχίζεται την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, με το εξαιρετικό Ηλιοβασίλεμα και τον σεφ-ιδιοκτήτη του Κώστα Μπουγιούρη


Info

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, τηλ. 210 8948882

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.