Βίος και (απολαυστική) Πολιτεία στο Chalet

Στο δημοφιλές all day bar-restaurant των ΒΠ, ο σεφ Βασίλης Τζίμας καταθέτει τη δική του, ξεχωριστή γευστική πρόταση.

Βίος και (απολαυστική) Πολιτεία στο Chalet

Με την ανεπιτήδευτη κομψότητα και τη minimal αισθητική του, το Chalet έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για τα βόρεια προάστια. Σε έναν από τους πιο φροντισμένους χώρους της πόλης, προσφέρει μια all-day εμπειρία που συνδυάζει χαλάρωση και υπολογίσιμη γαστρονομία.

Οι μέρες εδώ ξεκινούν με αρωματικά χαρμάνια καφέ και λαχταριστό brunch. Από το μεσημέρι και μετά, τη σκυτάλη παίρνουν οι εμπνευσμένες σπεσιαλιτέ του σεφ Βασίλη Τζίμα, ο οποίος έχει επιμεληθεί ένα σύγχρονο μενού που ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και τη δημιουργικότητα.

Είτε για μια χαλαρή απόδραση μέσα στην πόλη είτε για ένα γευστικό ταξίδι από το πρωί μέχρι το βράδυ, το Chalet είναι ένας έξοχος προορισμός για όσους εκτιμούν την κομψότητα με μια αίσθηση οικειότητας.

Κάθε πιάτο που βγαίνει από την κουζίνα του σεφ Τζίμα είναι μια ωδή στην καθημερινή ποιότητα, την οικεία με twist γεύση και την αβίαστη δημιουργικότητα. Με αφοσίωση στις εκλεκτές πρώτες ύλες και πάθος για τη γαστρονομική ισορροπία, εμπνέεται από τη γαλλική φινέτσα, την ιταλική αυθεντικότητα, την ιαπωνική ακρίβεια και τη μεσογειακή γενναιοδωρία. Το αποτέλεσμα; Ένα μενού που γεφυρώνει την παράδοση με τη σύγχρονη αντίληψη περί μαγειρικής τέχνης.

Βίος και (απολαυστική) Πολιτεία στο Chalet 1

Βίος και (απολαυστική) Πολιτεία στο Chalet 2

Οι premium κοπές κρέατος, όπως το Rib Eye, το Flap Steak και η αριστοκρατική Bistecca alla Fiorentina, αναδεικνύονται μέσα από το τέλειο ψήσιμο και εκλεπτυσμένα συνοδευτικά. Οι λάτρεις των γαλλικών κλασικών θα εκτιμήσουν το πληθωρικό Steak au Poivre και το διαχρονικό Steak Diane, ενώ όσοι αναζητούν ένα πιο παιχνιδιάρικο fusion θα ενθουσιαστούν με τον "Γύρο" από μοσχάρι Wagyu ή το φίνο Carpaccio, που αποτυπώνει ελληνικές και διεθνείς επιρροές σε κάθε μπουκιά.

Η αγάπη του σεφ για τις fusion γεύσεις είναι εμφανής σε τολμηρές δημιουργίες, όπως το Τατάκι Μοσχαριού με ponzu-sriracha, το ανατρεπτικό Ταρτάρ Μοσχαριού με τόνο και το βαθιά umami Ριζότο με μανιτάρια σιτάκε και miso. Συνδυασμοί που ξαφνιάζουν, αλλά πάντα καταλήγουν σε ένα γευστικό αποτέλεσμα γεμάτο ένταση και χαρακτήρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Chalet

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Πολιτεία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.