Βίος και (απολαυστική) Πολιτεία στο Chalet

Στο δημοφιλές all day bar-restaurant των ΒΠ, ο σεφ Βασίλης Τζίμας καταθέτει τη δική του, ξεχωριστή γευστική πρόταση.

Βίος και (απολαυστική) Πολιτεία στο Chalet

Με την ανεπιτήδευτη κομψότητα και τη minimal αισθητική του, το Chalet έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για τα βόρεια προάστια. Σε έναν από τους πιο φροντισμένους χώρους της πόλης, προσφέρει μια all-day εμπειρία που συνδυάζει χαλάρωση και υπολογίσιμη γαστρονομία.

Οι μέρες εδώ ξεκινούν με αρωματικά χαρμάνια καφέ και λαχταριστό brunch. Από το μεσημέρι και μετά, τη σκυτάλη παίρνουν οι εμπνευσμένες σπεσιαλιτέ του σεφ Βασίλη Τζίμα, ο οποίος έχει επιμεληθεί ένα σύγχρονο μενού που ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και τη δημιουργικότητα.

Είτε για μια χαλαρή απόδραση μέσα στην πόλη είτε για ένα γευστικό ταξίδι από το πρωί μέχρι το βράδυ, το Chalet είναι ένας έξοχος προορισμός για όσους εκτιμούν την κομψότητα με μια αίσθηση οικειότητας.

Κάθε πιάτο που βγαίνει από την κουζίνα του σεφ Τζίμα είναι μια ωδή στην καθημερινή ποιότητα, την οικεία με twist γεύση και την αβίαστη δημιουργικότητα. Με αφοσίωση στις εκλεκτές πρώτες ύλες και πάθος για τη γαστρονομική ισορροπία, εμπνέεται από τη γαλλική φινέτσα, την ιταλική αυθεντικότητα, την ιαπωνική ακρίβεια και τη μεσογειακή γενναιοδωρία. Το αποτέλεσμα; Ένα μενού που γεφυρώνει την παράδοση με τη σύγχρονη αντίληψη περί μαγειρικής τέχνης.

Βίος και (απολαυστική) Πολιτεία στο Chalet 1

Βίος και (απολαυστική) Πολιτεία στο Chalet 2

Οι premium κοπές κρέατος, όπως το Rib Eye, το Flap Steak και η αριστοκρατική Bistecca alla Fiorentina, αναδεικνύονται μέσα από το τέλειο ψήσιμο και εκλεπτυσμένα συνοδευτικά. Οι λάτρεις των γαλλικών κλασικών θα εκτιμήσουν το πληθωρικό Steak au Poivre και το διαχρονικό Steak Diane, ενώ όσοι αναζητούν ένα πιο παιχνιδιάρικο fusion θα ενθουσιαστούν με τον "Γύρο" από μοσχάρι Wagyu ή το φίνο Carpaccio, που αποτυπώνει ελληνικές και διεθνείς επιρροές σε κάθε μπουκιά.

Η αγάπη του σεφ για τις fusion γεύσεις είναι εμφανής σε τολμηρές δημιουργίες, όπως το Τατάκι Μοσχαριού με ponzu-sriracha, το ανατρεπτικό Ταρτάρ Μοσχαριού με τόνο και το βαθιά umami Ριζότο με μανιτάρια σιτάκε και miso. Συνδυασμοί που ξαφνιάζουν, αλλά πάντα καταλήγουν σε ένα γευστικό αποτέλεσμα γεμάτο ένταση και χαρακτήρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Chalet

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Πολιτεία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.