Βίος και (απολαυστική) Πολιτεία στο Chalet

Στο δημοφιλές all day bar-restaurant των ΒΠ, ο σεφ Βασίλης Τζίμας καταθέτει τη δική του, ξεχωριστή γευστική πρόταση.

Βίος και (απολαυστική) Πολιτεία στο Chalet

Με την ανεπιτήδευτη κομψότητα και τη minimal αισθητική του, το Chalet έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για τα βόρεια προάστια. Σε έναν από τους πιο φροντισμένους χώρους της πόλης, προσφέρει μια all-day εμπειρία που συνδυάζει χαλάρωση και υπολογίσιμη γαστρονομία.

Οι μέρες εδώ ξεκινούν με αρωματικά χαρμάνια καφέ και λαχταριστό brunch. Από το μεσημέρι και μετά, τη σκυτάλη παίρνουν οι εμπνευσμένες σπεσιαλιτέ του σεφ Βασίλη Τζίμα, ο οποίος έχει επιμεληθεί ένα σύγχρονο μενού που ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και τη δημιουργικότητα.

Είτε για μια χαλαρή απόδραση μέσα στην πόλη είτε για ένα γευστικό ταξίδι από το πρωί μέχρι το βράδυ, το Chalet είναι ένας έξοχος προορισμός για όσους εκτιμούν την κομψότητα με μια αίσθηση οικειότητας.

Κάθε πιάτο που βγαίνει από την κουζίνα του σεφ Τζίμα είναι μια ωδή στην καθημερινή ποιότητα, την οικεία με twist γεύση και την αβίαστη δημιουργικότητα. Με αφοσίωση στις εκλεκτές πρώτες ύλες και πάθος για τη γαστρονομική ισορροπία, εμπνέεται από τη γαλλική φινέτσα, την ιταλική αυθεντικότητα, την ιαπωνική ακρίβεια και τη μεσογειακή γενναιοδωρία. Το αποτέλεσμα; Ένα μενού που γεφυρώνει την παράδοση με τη σύγχρονη αντίληψη περί μαγειρικής τέχνης.

Βίος και (απολαυστική) Πολιτεία στο Chalet 1

Βίος και (απολαυστική) Πολιτεία στο Chalet 2

Οι premium κοπές κρέατος, όπως το Rib Eye, το Flap Steak και η αριστοκρατική Bistecca alla Fiorentina, αναδεικνύονται μέσα από το τέλειο ψήσιμο και εκλεπτυσμένα συνοδευτικά. Οι λάτρεις των γαλλικών κλασικών θα εκτιμήσουν το πληθωρικό Steak au Poivre και το διαχρονικό Steak Diane, ενώ όσοι αναζητούν ένα πιο παιχνιδιάρικο fusion θα ενθουσιαστούν με τον "Γύρο" από μοσχάρι Wagyu ή το φίνο Carpaccio, που αποτυπώνει ελληνικές και διεθνείς επιρροές σε κάθε μπουκιά.

Η αγάπη του σεφ για τις fusion γεύσεις είναι εμφανής σε τολμηρές δημιουργίες, όπως το Τατάκι Μοσχαριού με ponzu-sriracha, το ανατρεπτικό Ταρτάρ Μοσχαριού με τόνο και το βαθιά umami Ριζότο με μανιτάρια σιτάκε και miso. Συνδυασμοί που ξαφνιάζουν, αλλά πάντα καταλήγουν σε ένα γευστικό αποτέλεσμα γεμάτο ένταση και χαρακτήρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Chalet

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Πολιτεία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα μεξικάνικα εστιατόρια της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσεις

Πιάτα tex mex φιλοσοφίας μαζί με μαργαρίτες και μεσκάλ, πικάντικες γεύσεις και όχι μόνο, για να γιορτάσεις τη σημερινή Cinco de Mayo.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
05/05/2025

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ της Μαρίας Παπιδάκη

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Εκεί τρώει τηγανητό κοτόπουλο η Αθήνα

Οι πιο δημοφιλείς στάσεις για fried chicken στην πόλη.

Τα κορυφαία εστιατόρια της Πελοποννήσου

Τα σημαντικά γευστικά σημεία της περιοχής, όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες βραβεύσεις στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

Γιατί σχηματίζονται ουρές στο Olivia’s Brother του Χολαργού;

Πώς τo brunch spot και μικρό αδερφάκι του Juicy Grill κατάφερε να μην αδειάζει ποτέ και να χτίσει ένα μύθο στη γειτονιά του.

Ρετρό: Πώς έμαθε να τρώει σούσι η Αθήνα

Μία ματιά στο πώς ξεκίνησε να απολαμβάνει το "ωμό ψάρι με ρύζι" το κοινό της εστιατορικής πρωτεύουσας και πού βρισκόμαστε σήμερα.

Pork Dog Γουρνοπούλας, Τάκος Προβατίνας, Street Κοκορέτσι: Πού θα τα φας στην Αθήνα

Ό,τι καλύτερο παίζει σε street food στην πόλη σε περιμένει αυτό το ΠΣΚ.