Βίος και (απολαυστική) Πολιτεία στο Chalet

Στο δημοφιλές all day bar-restaurant των ΒΠ, ο σεφ Βασίλης Τζίμας καταθέτει τη δική του, ξεχωριστή γευστική πρόταση.

Βίος και (απολαυστική) Πολιτεία στο Chalet

Με την ανεπιτήδευτη κομψότητα και τη minimal αισθητική του, το Chalet έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για τα βόρεια προάστια. Σε έναν από τους πιο φροντισμένους χώρους της πόλης, προσφέρει μια all-day εμπειρία που συνδυάζει χαλάρωση και υπολογίσιμη γαστρονομία.

Οι μέρες εδώ ξεκινούν με αρωματικά χαρμάνια καφέ και λαχταριστό brunch. Από το μεσημέρι και μετά, τη σκυτάλη παίρνουν οι εμπνευσμένες σπεσιαλιτέ του σεφ Βασίλη Τζίμα, ο οποίος έχει επιμεληθεί ένα σύγχρονο μενού που ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και τη δημιουργικότητα.

Είτε για μια χαλαρή απόδραση μέσα στην πόλη είτε για ένα γευστικό ταξίδι από το πρωί μέχρι το βράδυ, το Chalet είναι ένας έξοχος προορισμός για όσους εκτιμούν την κομψότητα με μια αίσθηση οικειότητας.

Κάθε πιάτο που βγαίνει από την κουζίνα του σεφ Τζίμα είναι μια ωδή στην καθημερινή ποιότητα, την οικεία με twist γεύση και την αβίαστη δημιουργικότητα. Με αφοσίωση στις εκλεκτές πρώτες ύλες και πάθος για τη γαστρονομική ισορροπία, εμπνέεται από τη γαλλική φινέτσα, την ιταλική αυθεντικότητα, την ιαπωνική ακρίβεια και τη μεσογειακή γενναιοδωρία. Το αποτέλεσμα; Ένα μενού που γεφυρώνει την παράδοση με τη σύγχρονη αντίληψη περί μαγειρικής τέχνης.

Βίος και (απολαυστική) Πολιτεία στο Chalet 1

Βίος και (απολαυστική) Πολιτεία στο Chalet 2

Οι premium κοπές κρέατος, όπως το Rib Eye, το Flap Steak και η αριστοκρατική Bistecca alla Fiorentina, αναδεικνύονται μέσα από το τέλειο ψήσιμο και εκλεπτυσμένα συνοδευτικά. Οι λάτρεις των γαλλικών κλασικών θα εκτιμήσουν το πληθωρικό Steak au Poivre και το διαχρονικό Steak Diane, ενώ όσοι αναζητούν ένα πιο παιχνιδιάρικο fusion θα ενθουσιαστούν με τον "Γύρο" από μοσχάρι Wagyu ή το φίνο Carpaccio, που αποτυπώνει ελληνικές και διεθνείς επιρροές σε κάθε μπουκιά.

Η αγάπη του σεφ για τις fusion γεύσεις είναι εμφανής σε τολμηρές δημιουργίες, όπως το Τατάκι Μοσχαριού με ponzu-sriracha, το ανατρεπτικό Ταρτάρ Μοσχαριού με τόνο και το βαθιά umami Ριζότο με μανιτάρια σιτάκε και miso. Συνδυασμοί που ξαφνιάζουν, αλλά πάντα καταλήγουν σε ένα γευστικό αποτέλεσμα γεμάτο ένταση και χαρακτήρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Chalet

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Πολιτεία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/10/2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.