Ο έρωτας γιορτάζει με λαζάνια στο Amore

Η σπριτζερία του Νέου Κόσμου υποδέχεται τον Βασίλη Κουρουμιχάκη και τη signature λιχουδιά του, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο Βασίλης Κουρουμιχάκης μαγειρεύει λαζάνια στο Αμόρε

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Βασίλης Κουρουμιχάκης -που γνωρίζεις ως δημοσιογράφο, ως λάτρη των ιταλικών μοτοσικλετών, ως foodie αλλά και ως έναν εκ των πιο 40 πιο στιλάτων ανδρών της χρονιάς σύμφωνα με έγκριτο Μέσο- μπαίνει στην κουζίνα της δημοφιλούς spritzερίας Amore, στον Νέο Κόσμο. Αλλά σίγουρα θα είναι η πιο ιδιαίτερη καθώς επιλέγεται για το νέο guest shift του εκεί η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. 

Αν επιθυμείς λοιπόν να περάσεις εντός ενός καθεστώτος χαλαρής και απενοχοποιημένης διασκέδασης αυτή που από πολλούς θεωρείται ως η πιο ρομαντική ημέρα του χρόνου, και να απολαύσεις λαζάνια, σπριτζ και κρασιά, μάθε πως ο pasta aficionado Κουρουμιχάκης θα μαγειρεύει από τις 17.00 έως τις 00.00 στη Μεναίχμου.

Η νέα spritzerία Amore στο Νέο Κόσμο
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η νέα spritzerία Amore στο Νέο Κόσμο 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γευστική κορωνίδα της βραδιάς θα είναι τα λαζάνια με μπολονεζικο ραγού. Θα γευθείς επίσης μια σισιλιάνικη caprese με λάδι αντζούγιας καθώς και ένα παραδοσιακό τιραμισού κουταλάτο. 

Ειδική για την περίσταση οινική μέριμνα θα υπάρχει με Chianti San Ferdinando (ένα βιολογικό Chianti με ελάχιστες παρεμβάσεις που αποδίδει όλα τα χαρακτηριστικά του αγαπημένου κρασιού και ταιριάζει τέλεια με τα λαζάνια) αλλά και -μεταξύ άλλων- Calcarius NU Litr Orange της Valentina Passalacqua (Απούλια),  Fior Di Bianco, Grillo (Σικελία) κι ένα  φρέσκο φετινό Αγιωργίτικο Nature του Τετράμυθου.

Ο Βασίλης Κουρουμιχάκης

λαζάνια στο Amore άγιος Βαλεντίνος

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.