Ο έρωτας γιορτάζει με λαζάνια στο Amore

Η σπριτζερία του Νέου Κόσμου υποδέχεται τον Βασίλη Κουρουμιχάκη και τη signature λιχουδιά του, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο Βασίλης Κουρουμιχάκης μαγειρεύει λαζάνια στο Αμόρε

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Βασίλης Κουρουμιχάκης -που γνωρίζεις ως δημοσιογράφο, ως λάτρη των ιταλικών μοτοσικλετών, ως foodie αλλά και ως έναν εκ των πιο 40 πιο στιλάτων ανδρών της χρονιάς σύμφωνα με έγκριτο Μέσο- μπαίνει στην κουζίνα της δημοφιλούς spritzερίας Amore, στον Νέο Κόσμο. Αλλά σίγουρα θα είναι η πιο ιδιαίτερη καθώς επιλέγεται για το νέο guest shift του εκεί η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. 

Αν επιθυμείς λοιπόν να περάσεις εντός ενός καθεστώτος χαλαρής και απενοχοποιημένης διασκέδασης αυτή που από πολλούς θεωρείται ως η πιο ρομαντική ημέρα του χρόνου, και να απολαύσεις λαζάνια, σπριτζ και κρασιά, μάθε πως ο pasta aficionado Κουρουμιχάκης θα μαγειρεύει από τις 17.00 έως τις 00.00 στη Μεναίχμου.

Η νέα spritzerία Amore στο Νέο Κόσμο
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η νέα spritzerία Amore στο Νέο Κόσμο 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γευστική κορωνίδα της βραδιάς θα είναι τα λαζάνια με μπολονεζικο ραγού. Θα γευθείς επίσης μια σισιλιάνικη caprese με λάδι αντζούγιας καθώς και ένα παραδοσιακό τιραμισού κουταλάτο. 

Ειδική για την περίσταση οινική μέριμνα θα υπάρχει με Chianti San Ferdinando (ένα βιολογικό Chianti με ελάχιστες παρεμβάσεις που αποδίδει όλα τα χαρακτηριστικά του αγαπημένου κρασιού και ταιριάζει τέλεια με τα λαζάνια) αλλά και -μεταξύ άλλων- Calcarius NU Litr Orange της Valentina Passalacqua (Απούλια),  Fior Di Bianco, Grillo (Σικελία) κι ένα  φρέσκο φετινό Αγιωργίτικο Nature του Τετράμυθου.

Ο Βασίλης Κουρουμιχάκης

λαζάνια στο Amore άγιος Βαλεντίνος

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
18/12/2025

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.