Ο έρωτας γιορτάζει με λαζάνια στο Amore

Η σπριτζερία του Νέου Κόσμου υποδέχεται τον Βασίλη Κουρουμιχάκη και τη signature λιχουδιά του, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο Βασίλης Κουρουμιχάκης μαγειρεύει λαζάνια στο Αμόρε

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Βασίλης Κουρουμιχάκης -που γνωρίζεις ως δημοσιογράφο, ως λάτρη των ιταλικών μοτοσικλετών, ως foodie αλλά και ως έναν εκ των πιο 40 πιο στιλάτων ανδρών της χρονιάς σύμφωνα με έγκριτο Μέσο- μπαίνει στην κουζίνα της δημοφιλούς spritzερίας Amore, στον Νέο Κόσμο. Αλλά σίγουρα θα είναι η πιο ιδιαίτερη καθώς επιλέγεται για το νέο guest shift του εκεί η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. 

Αν επιθυμείς λοιπόν να περάσεις εντός ενός καθεστώτος χαλαρής και απενοχοποιημένης διασκέδασης αυτή που από πολλούς θεωρείται ως η πιο ρομαντική ημέρα του χρόνου, και να απολαύσεις λαζάνια, σπριτζ και κρασιά, μάθε πως ο pasta aficionado Κουρουμιχάκης θα μαγειρεύει από τις 17.00 έως τις 00.00 στη Μεναίχμου.

Η νέα spritzerία Amore στο Νέο Κόσμο
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η νέα spritzerία Amore στο Νέο Κόσμο 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γευστική κορωνίδα της βραδιάς θα είναι τα λαζάνια με μπολονεζικο ραγού. Θα γευθείς επίσης μια σισιλιάνικη caprese με λάδι αντζούγιας καθώς και ένα παραδοσιακό τιραμισού κουταλάτο. 

Ειδική για την περίσταση οινική μέριμνα θα υπάρχει με Chianti San Ferdinando (ένα βιολογικό Chianti με ελάχιστες παρεμβάσεις που αποδίδει όλα τα χαρακτηριστικά του αγαπημένου κρασιού και ταιριάζει τέλεια με τα λαζάνια) αλλά και -μεταξύ άλλων- Calcarius NU Litr Orange της Valentina Passalacqua (Απούλια),  Fior Di Bianco, Grillo (Σικελία) κι ένα  φρέσκο φετινό Αγιωργίτικο Nature του Τετράμυθου.

Ο Βασίλης Κουρουμιχάκης

λαζάνια στο Amore άγιος Βαλεντίνος

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
15/09/2025

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.