"Oliviera Unveiled": Το Mandarin Oriental, Costa Navarino ταξιδεύει τη γεύση της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο

Μέσω της σειράς events“Oliviera Unveiled”, ο σεφ Bertrand Valegeas μεταφέρει την αυθεντική ελληνική κουζίνα σε μερικά από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία Mandarin Oriental παγκοσμίως.

Mandarin Oriental, Costa Navarino

Το Mandarin Oriental, Costa Navarino ταξιδεύει στον κόσμο και "αποκαλύπτει" το εστιατόριο Oliviera. Ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων με την υπογραφή του Executive Chef του resort, Bertrand Valegeas, ο οποίος για λίγες, μοναδικές ημέρες αναλαμβάνει την κουζίνα των εστιατορίων των ξενοδοχείων Mandarin Oriental σε Μαδρίτη, Μαϊάμι και Παρίσι. Με την ξεχωριστή του προσέγγιση, προσκαλεί τους λάτρεις της γαστρονομίας να απολαύσουν γεύσεις της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, όπως αυτές επαναπροσδιορίζονται μέσα από τη δημιουργική του ματιά.

Μια ξεχωριστή γεύση Ελλάδας 

Η σειρά events"Oliviera Unveiled” φέρνει την αυθεντική ελληνική κουζίνα σε μερικά από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία Mandarin Oriental παγκοσμίως. Το ταξίδι ξεκινά από το εστιατόριο Palm Court του Mandarin Oriental Ritz, Madrid στη Μαδρίτη, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2025. Η εμπειρία συνεχίζεται στο MO Bar + Lounge του Mandarin Oriental, Miami στο Μαϊάμι από τις 15 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2025 και ολοκληρώνεται στο εστιατόριο Camelia του Mandarin Oriental, Paris στο Παρίσι, από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου 2025.

Mandarin Oriental, Costa Navarino 2

Αντλώντας έμπνευση από τη μοναδική ατμόσφαιρα κάθε ξενοδοχείου, ο Bertrand Valegeas έχει δημιουργήσει προσεκτικά επιμελημένα μενού που περιλαμβάνουν à la carte επιλογές αλλά και μενού γευσιγνωσίας τριών σταδίων τα οποία θα μεταφέρουν τους επισκέπτες στο εστιατόριο Oliviera, έναν γαστρονομικό προορισμό που επαναπροσδιορίζει την ελληνική κουζίνα.

Mandarin Oriental, Costa Navarino 3

Mandarin Oriental, Costa Navarino 4

Με έμφαση στη φρεσκάδα και την ποιότητα των εξαιρετικών ελληνικών πρώτων υλών, κάθε πιάτο αποτελεί έναν φόρο τιμής στην παράδοση, αποδίδοντάς την μέσα από μια σύγχρονη και εκλεπτυσμένη προσέγγιση.

Mandarin Oriental, Costa Navarino 5

Mandarin Oriental, Costa Navarino 6

Κάθε event θα προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν την καρδιά της ελληνικής γαστρονομίας μέσα από μενού που αναδεικνύουν τη φιλοσοφία και την ουσία του Oliviera. Μεταξύ των ξεχωριστών προτάσεων, περιλαμβάνονται το concept της "παραμάνας”, που παρουσιάζει παραδοσιακά ελληνικά ορεκτικά, καθώς και μια σειρά από πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα. Ακριβώς τέτοια είναι -μεταξύ άλλων- η ελληνική σαλάτα και το τραγανό καλαμάρι, το σαγανάκι και ο μουσακάς υπό την ερμηνεία του Oliviera, το κριθαρότο αστακού και το φαγκρί αλά πολίτα.

Η αυθεντική ελληνική κουζίνα του Oliviera

Η αρχοντική βεράντα του κεντρικού εστιατορίου του "Mandarin Oriental, Costa Navarino" προσφέρει σαν ορεκτικό την εντυπωσιακή πανοραμική θέα στον κόλπο του Ναυαρίνου, γαρνιρισμένη με μια αίσθηση απροσποίητης κομψότητας. Στην κουζίνα του "Oliviera", ο executive chef Bertrand Valegeas μαζί με τον Σπύρο Γεωργάκη επιχειρούν έναν επαναπροσδιορισμό της μοντέρνας ελληνικής γεύσης, με αυθεντικό χαρακτήρα και ισορροπία ανάμεσα σε fine και comfort, ενδιαφέρουσες πινελιές και ειδικό βάρος στη βιωσιμότητα αλλά και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση των πρώτων υλών της ευρύτερης περιοχής.

 "Πρέπει" πιάτα η λακέρδα τόνου με φουντούκι και ζωμό λαχανικών, σαρδέλες σε ντολμαδάκια α λα πολίτα, γιουβέτσι με κριθαράκι Ταϋγέτου και γαρίδα, το ριζότο θαλασσινών με καραβίδα, μύδια και σκόνη από leftovers και το αρνί Navarin.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
12/12/2025

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.