Τα κρασιά του Philippe Bouchard για ένα βράδυ στη "Σπονδή"

Στις 28 Ιανουαρίου, τα εμβληματικά κρασιά του σημαντικού οίκου της Βουργουνδίας συνδυάζονται με τις ντελικάτες δημιουργίες του Arnaud Bignon.

Τα κρασιά του Philippe Bouchard για ένα βράδυ στη 'Σπονδή'

O ξεχωριστός οίκος Philippe Bouchard έχει τη βάση του στην υπέροχη Cote de Baune και  εδώ και αρκετές δεκαετίες χαρίζει κρασιά που εξυμνούν το terroir και τα πανέμορφα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά κάθε σημαντικής περιοχής της Βουργουνδίας. Τα κρασιά αυτά θα συγκεντρωθούν για ένα μόνο βράδυ στο εστιατόριο που καθιέρωσε το fine dining και drinking στην Ελλάδα τη Σπονδή και θα γίνουν ζευγάρια με μερικά από τα πιο ραφιναρισμένα και εκλεπτυσμένα πιάτα σφραγίδα του σεφ Arnaud Bignon. 

Ο πολυβραβευμένος γευσιπλάστης είναι συνδεδεμένος με την επιτυχημένη γαστρονομική πορεία της Σπονδής (Χρυσός Σκούφος, αστέρι Michelin), με κάθε υλικό στα πιάτα του να αξιοποιείται ιδανικά, ως μέρος ενός αρμονικού αποτελέσματος. 

Τα κρασιά του Philippe Bouchard για ένα βράδυ στη

Στο δείπνο με τα κρασιά της Βουργουνδίας του Philippe Bouchard έχει πάρει έμπνευση από τον αρωματικό και γευστικό πυρήνα των οίνων και έχει συνδέσει ανάλογα τις δικές του γαστρονομικές συνταγές. 

Στο δείπνο θα δώσει το παρών και ο Burgundy Expert Willem Schiks -καλεσμένος της Sky Spirits, η οποία συνεργάζεται αποκλειστικά με τον Philippe Bouchard- και θα συμβάλει ώστε το οινικό ταξίδι να γίνει ακόμα πιο βιωματικό.

Τα κρασιά του Philippe Bouchard για ένα βράδυ στη

Στα ποτήρια θα μπουν 9 εμβληματικά κρασιά. Αρχή με ένα δροσερό Cremant Brut και συνέχεια με ένα κομψό Aligote. Αιχμή του δόρατος το chardonnay αλλά και το αρωματικό Macon Village. Επιπλέον, θα δοκιμαστούν το Rully και το Savigny. Πριν το τέλος θα σερβιριστούν τα κορυφαία ερυθρά Gevrey Chambertin και Nuit St. Georges. 

Αναλυτικά το μενού:

  • Μαγιάτικο umami (Καβούρι & Sour, Γραβιέρα Σύρου, Μηλόξυδο, Κρεμμύδι)
  • Σπιτικό ψωμί, Βούτυρο, Χοιρινή Πεμπτουσία / Welcome Cremant de Bourgogne Brut Maison du Crement
  • Foie Gras Parfait (Καλαμπόκι, Μαύρη Τρούφα, Βαλσάμικο ξύδι) / Bourgogne Aligote 2023, Philippe Bouchard Blanc
  • Καραβίδα(Φινόκιο, Κουμκουάτ, Μαρούλι Ρομάνα) / Bourgogne Chardonnay 2022, Philippe Bouchard/ Macon- Villages 2023, Philippe Bouchard
  • Πεσκανδρίτσα (Κρεμμύδι, Μπίρα, Ponzu, Πιπέρι, Kampot) / Rully Blanc 2022, Philippe Bouchard/ Savigny-ies-Beaune 2021, Philippe Bouchard
  • Πάπια (Παντζάρι, Πεύκο, Κόκκινο Shiso, Βατόμουρο) / Gevrey Chambertin 2021, Philippe Bouchard / Nuits St. Georges 2022, Philippe Bouchard
  • Gin Ukiyo( Αγγούρι, Λεμόνι)
  • Βατόμουρο (Καφές, Κακάο, Μαύρο Σκόρδο) / Cremant de Bourgogne Rose Brut, Maison du Crement

Τα κρασιά του Philippe Bouchard για ένα βράδυ στη


Info

Τιμή: €150/άτομο

Περιορισμένες θέσεις, κρατήσεις στο 210 7564021  

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μπουφές την Κυριακή: Ταρατσάτο brunch με θέα Ακρόπολη στο Rodopou & Beyond

Το εστιατόριο του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue μας συστήνει τη δική του εκδοχή brunch, σε συνδυασμό με φανταστική θέα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.