Τα κρασιά του Philippe Bouchard για ένα βράδυ στη "Σπονδή"

Στις 28 Ιανουαρίου, τα εμβληματικά κρασιά του σημαντικού οίκου της Βουργουνδίας συνδυάζονται με τις ντελικάτες δημιουργίες του Arnaud Bignon.

Τα κρασιά του Philippe Bouchard για ένα βράδυ στη 'Σπονδή'

O ξεχωριστός οίκος Philippe Bouchard έχει τη βάση του στην υπέροχη Cote de Baune και  εδώ και αρκετές δεκαετίες χαρίζει κρασιά που εξυμνούν το terroir και τα πανέμορφα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά κάθε σημαντικής περιοχής της Βουργουνδίας. Τα κρασιά αυτά θα συγκεντρωθούν για ένα μόνο βράδυ στο εστιατόριο που καθιέρωσε το fine dining και drinking στην Ελλάδα τη Σπονδή και θα γίνουν ζευγάρια με μερικά από τα πιο ραφιναρισμένα και εκλεπτυσμένα πιάτα σφραγίδα του σεφ Arnaud Bignon. 

Ο πολυβραβευμένος γευσιπλάστης είναι συνδεδεμένος με την επιτυχημένη γαστρονομική πορεία της Σπονδής (Χρυσός Σκούφος, αστέρι Michelin), με κάθε υλικό στα πιάτα του να αξιοποιείται ιδανικά, ως μέρος ενός αρμονικού αποτελέσματος. 

Τα κρασιά του Philippe Bouchard για ένα βράδυ στη

Στο δείπνο με τα κρασιά της Βουργουνδίας του Philippe Bouchard έχει πάρει έμπνευση από τον αρωματικό και γευστικό πυρήνα των οίνων και έχει συνδέσει ανάλογα τις δικές του γαστρονομικές συνταγές. 

Στο δείπνο θα δώσει το παρών και ο Burgundy Expert Willem Schiks -καλεσμένος της Sky Spirits, η οποία συνεργάζεται αποκλειστικά με τον Philippe Bouchard- και θα συμβάλει ώστε το οινικό ταξίδι να γίνει ακόμα πιο βιωματικό.

Τα κρασιά του Philippe Bouchard για ένα βράδυ στη

Στα ποτήρια θα μπουν 9 εμβληματικά κρασιά. Αρχή με ένα δροσερό Cremant Brut και συνέχεια με ένα κομψό Aligote. Αιχμή του δόρατος το chardonnay αλλά και το αρωματικό Macon Village. Επιπλέον, θα δοκιμαστούν το Rully και το Savigny. Πριν το τέλος θα σερβιριστούν τα κορυφαία ερυθρά Gevrey Chambertin και Nuit St. Georges. 

Αναλυτικά το μενού:

  • Μαγιάτικο umami (Καβούρι & Sour, Γραβιέρα Σύρου, Μηλόξυδο, Κρεμμύδι)
  • Σπιτικό ψωμί, Βούτυρο, Χοιρινή Πεμπτουσία / Welcome Cremant de Bourgogne Brut Maison du Crement
  • Foie Gras Parfait (Καλαμπόκι, Μαύρη Τρούφα, Βαλσάμικο ξύδι) / Bourgogne Aligote 2023, Philippe Bouchard Blanc
  • Καραβίδα(Φινόκιο, Κουμκουάτ, Μαρούλι Ρομάνα) / Bourgogne Chardonnay 2022, Philippe Bouchard/ Macon- Villages 2023, Philippe Bouchard
  • Πεσκανδρίτσα (Κρεμμύδι, Μπίρα, Ponzu, Πιπέρι, Kampot) / Rully Blanc 2022, Philippe Bouchard/ Savigny-ies-Beaune 2021, Philippe Bouchard
  • Πάπια (Παντζάρι, Πεύκο, Κόκκινο Shiso, Βατόμουρο) / Gevrey Chambertin 2021, Philippe Bouchard / Nuits St. Georges 2022, Philippe Bouchard
  • Gin Ukiyo( Αγγούρι, Λεμόνι)
  • Βατόμουρο (Καφές, Κακάο, Μαύρο Σκόρδο) / Cremant de Bourgogne Rose Brut, Maison du Crement

Τα κρασιά του Philippe Bouchard για ένα βράδυ στη


Info

Τιμή: €150/άτομο

Περιορισμένες θέσεις, κρατήσεις στο 210 7564021  

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα μητροπολιτικό bar restaurant με ελληνική ψυχή στον Πειραιά

Προορισμός εκλεκτής καλοφαγίας για όσους βολτάρουν στο μεγάλο λιμάνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/12/2025

'Sanchez' χωρίς το 'Dirty' στο Ψυχικό

Η συνύπαρξη γαστρονομίας, ποτού και ψυχαγωγίας καθιστά το δημοφιλές σημείο του Ψυχικού έναν από τους πιο ελκυστικούς μεξικάνικους προορισμούς της πόλης - πλέον, πιο cozy από ποτέ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Κατσικίσιο τυρί με κερήθρα και αγουρέλαιο στο 'Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μια ανανεωμένη γαστρονομική εμπειρία στο eclectic eatery του κέντρου

Ο αξιόλογος σεφ Νίκος Ζέρβος παρουσιάζει ένα νέο μενού με άποψη και νοστιμιά.

Στο "Sea You Restaurant- Mezeri" η γειτονιά ξαναζεί και η θάλασσα παρτάρει

Κοσμικά party vibes, ψαροφαγική αίσθηση και μια όρεξη... να λερωθούμε στο Κολωνάκι.

Στο βασίλειο της "Δούκισσας", όλοι υποκλίνονται στους εξαιρετικούς μεζέδες

Στην προσεγμένη και κομψή "Δούκισσα", η μεζεδοκατάνυξη ισορροπεί ανάμεσα στο ρουστίκ και το μοντέρνο αλλά το κάνει εντός μιας value for money σχέσης.