Hygge Athens: Ένα σκανδιναβικό bakery στα Εξάρχεια

Μία ακόμη αξιόλογη προσπάθεια από το σύμπαν της ζύμης μόλις εμφανίστηκε στην Ιπποκράτους.

Hygge Athens: Ένα σκανδιναβικό bakery στα Εξάρχεια

H Anne Meurling κατάγεται από τη Σουηδία και ζει στην Αθήνα τα τελευταία 11 χρόνια. Καθώς της έλειπε κάτι σε φούρνο που να θυμίζει την πατρίδα της αλλά και τη γενικότερη σκανδιναβική προσέγγιση στο σπορ, αποφάσισε να το κάνει μόνη της. Κάπως έτσι προέκυψε το Hygge Athens

Ο νέος φούρνος Hygge στα Εξάρχεια 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Προφανώς, σου είναι οικεία η -πρώτη- λέξη (η οποία παρεμπιπτόντως προφέρεται χου-γκα), που έχει τις ρίζες της στον 18ο αιώνα. Στους καιρούς μας έχει γνωρίσει δημοφιλία αφού "ανακαλύφθηκε" από συγγραφείς και, γενικότερα, από όσους ασχολούνται με το ευ ζην και ερμηνεύεται ως η (δανέζικη ή νορβηγική) αντίληψη της ζεστασιάς, του αναπαυτικού, του ασφαλούς, του άνετου, του χαλαρά απολαυστικού.

Ο νέος φούρνος Hygge στα Εξάρχεια 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο νέος φούρνος Hygge στα Εξάρχεια 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο νέος φούρνος Hygge στα Εξάρχεια 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

H εν λόγω λέξη λοιπόν 'βαπτίζει' το bakery που από τις αρχές Δεκεμβρίου συναντάς στον αριθμό 192 της Ιπποκράτους. Πρόκειται για ένα μαγαζί-αποτέλεσμα της αγάπης της Anne για το ψωμί και τη μαγειρική. Τόσο, που έκανε baking courses με τον περιβόητο executive culinary consultant Jesper Goetz (που ίσως γνωρίζεις από ένα εστιατόριο που λέγεται Noma), μαθαίνοντας πολλά για τη ζύμη και τον τρόπο που αυτή λειτουργεί και εξελίσσεται. 

Hygge Athens 6

Το Hygge απέκτησε στέγη σε έναν παλιό, 3 γενεών φούρνο της περιοχής και συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο (και με την εξαιρετική Εμμανουέλα Δελατόλα στο ρόλο της head baker), υπό διαφορετική ωστόσο προσέγγιση αλλά με κοινή συνιστώσα την αγάπη για το καλό ψωμί και τα εξίσου ποιοτικά αρτοσκευάσματα.

Ο νέος φούρνος Hygge στα Εξάρχεια 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εδώ βρίσκεις κάθε τύπο ψωμιού, σάντουιτς, σουηδικά γλυκά και pastries. Μεταξύ άλλων δοκιμάζεις buns με κάρδαμο και με κανέλα, cookies καθώς και ιδιαίτερες προτάσεις σε σάντουιτς όπως το skagen.   


Info

Ιπποκράτους 192, Εξάρχεια
Ανοιχτά Τετ. - Κυρ. 08.00 - 17.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/12/2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.