Hygge Athens: Ένα σκανδιναβικό bakery στα Εξάρχεια

Μία ακόμη αξιόλογη προσπάθεια από το σύμπαν της ζύμης μόλις εμφανίστηκε στην Ιπποκράτους.

Hygge Athens: Ένα σκανδιναβικό bakery στα Εξάρχεια

H Anne Meurling κατάγεται από τη Σουηδία και ζει στην Αθήνα τα τελευταία 11 χρόνια. Καθώς της έλειπε κάτι σε φούρνο που να θυμίζει την πατρίδα της αλλά και τη γενικότερη σκανδιναβική προσέγγιση στο σπορ, αποφάσισε να το κάνει μόνη της. Κάπως έτσι προέκυψε το Hygge Athens

Ο νέος φούρνος Hygge στα Εξάρχεια 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Προφανώς, σου είναι οικεία η -πρώτη- λέξη (η οποία παρεμπιπτόντως προφέρεται χου-γκα), που έχει τις ρίζες της στον 18ο αιώνα. Στους καιρούς μας έχει γνωρίσει δημοφιλία αφού "ανακαλύφθηκε" από συγγραφείς και, γενικότερα, από όσους ασχολούνται με το ευ ζην και ερμηνεύεται ως η (δανέζικη ή νορβηγική) αντίληψη της ζεστασιάς, του αναπαυτικού, του ασφαλούς, του άνετου, του χαλαρά απολαυστικού.

Ο νέος φούρνος Hygge στα Εξάρχεια 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο νέος φούρνος Hygge στα Εξάρχεια 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο νέος φούρνος Hygge στα Εξάρχεια 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

H εν λόγω λέξη λοιπόν 'βαπτίζει' το bakery που από τις αρχές Δεκεμβρίου συναντάς στον αριθμό 192 της Ιπποκράτους. Πρόκειται για ένα μαγαζί-αποτέλεσμα της αγάπης της Anne για το ψωμί και τη μαγειρική. Τόσο, που έκανε baking courses με τον περιβόητο executive culinary consultant Jesper Goetz (που ίσως γνωρίζεις από ένα εστιατόριο που λέγεται Noma), μαθαίνοντας πολλά για τη ζύμη και τον τρόπο που αυτή λειτουργεί και εξελίσσεται. 

Hygge Athens 6

Το Hygge απέκτησε στέγη σε έναν παλιό, 3 γενεών φούρνο της περιοχής και συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο (και με την εξαιρετική Εμμανουέλα Δελατόλα στο ρόλο της head baker), υπό διαφορετική ωστόσο προσέγγιση αλλά με κοινή συνιστώσα την αγάπη για το καλό ψωμί και τα εξίσου ποιοτικά αρτοσκευάσματα.

Ο νέος φούρνος Hygge στα Εξάρχεια 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εδώ βρίσκεις κάθε τύπο ψωμιού, σάντουιτς, σουηδικά γλυκά και pastries. Μεταξύ άλλων δοκιμάζεις buns με κάρδαμο και με κανέλα, cookies καθώς και ιδιαίτερες προτάσεις σε σάντουιτς όπως το skagen.   


Info

Ιπποκράτους 192, Εξάρχεια
Ανοιχτά Τετ. - Κυρ. 08.00 - 17.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
22/10/2025

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.