
H Anne Meurling κατάγεται από τη Σουηδία και ζει στην Αθήνα τα τελευταία 11 χρόνια. Καθώς της έλειπε κάτι σε φούρνο που να θυμίζει την πατρίδα της αλλά και τη γενικότερη σκανδιναβική προσέγγιση στο σπορ, αποφάσισε να το κάνει μόνη της. Κάπως έτσι προέκυψε το Hygge Athens.

Προφανώς, σου είναι οικεία η -πρώτη- λέξη (η οποία παρεμπιπτόντως προφέρεται χου-γκα), που έχει τις ρίζες της στον 18ο αιώνα. Στους καιρούς μας έχει γνωρίσει δημοφιλία αφού "ανακαλύφθηκε" από συγγραφείς και, γενικότερα, από όσους ασχολούνται με το ευ ζην και ερμηνεύεται ως η (δανέζικη ή νορβηγική) αντίληψη της ζεστασιάς, του αναπαυτικού, του ασφαλούς, του άνετου, του χαλαρά απολαυστικού.



H εν λόγω λέξη λοιπόν 'βαπτίζει' το bakery που από τις αρχές Δεκεμβρίου συναντάς στον αριθμό 192 της Ιπποκράτους. Πρόκειται για ένα μαγαζί-αποτέλεσμα της αγάπης της Anne για το ψωμί και τη μαγειρική. Τόσο, που έκανε baking courses με τον περιβόητο executive culinary consultant Jesper Goetz (που ίσως γνωρίζεις από ένα εστιατόριο που λέγεται Noma), μαθαίνοντας πολλά για τη ζύμη και τον τρόπο που αυτή λειτουργεί και εξελίσσεται.

Το Hygge απέκτησε στέγη σε έναν παλιό, 3 γενεών φούρνο της περιοχής και συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο (και με την εξαιρετική Εμμανουέλα Δελατόλα στο ρόλο της head baker), υπό διαφορετική ωστόσο προσέγγιση αλλά με κοινή συνιστώσα την αγάπη για το καλό ψωμί και τα εξίσου ποιοτικά αρτοσκευάσματα.

Εδώ βρίσκεις κάθε τύπο ψωμιού, σάντουιτς, σουηδικά γλυκά και pastries. Μεταξύ άλλων δοκιμάζεις buns με κάρδαμο και με κανέλα, cookies καθώς και ιδιαίτερες προτάσεις σε σάντουιτς όπως το skagen.
Info
Ιπποκράτους 192, Εξάρχεια
Ανοιχτά Τετ. - Κυρ. 08.00 - 17.00
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.