Hygge Athens: Ένα σκανδιναβικό bakery στα Εξάρχεια

Μία ακόμη αξιόλογη προσπάθεια από το σύμπαν της ζύμης μόλις εμφανίστηκε στην Ιπποκράτους.

Hygge Athens: Ένα σκανδιναβικό bakery στα Εξάρχεια

H Anne Meurling κατάγεται από τη Σουηδία και ζει στην Αθήνα τα τελευταία 11 χρόνια. Καθώς της έλειπε κάτι σε φούρνο που να θυμίζει την πατρίδα της αλλά και τη γενικότερη σκανδιναβική προσέγγιση στο σπορ, αποφάσισε να το κάνει μόνη της. Κάπως έτσι προέκυψε το Hygge Athens

Ο νέος φούρνος Hygge στα Εξάρχεια 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Προφανώς, σου είναι οικεία η -πρώτη- λέξη (η οποία παρεμπιπτόντως προφέρεται χου-γκα), που έχει τις ρίζες της στον 18ο αιώνα. Στους καιρούς μας έχει γνωρίσει δημοφιλία αφού "ανακαλύφθηκε" από συγγραφείς και, γενικότερα, από όσους ασχολούνται με το ευ ζην και ερμηνεύεται ως η (δανέζικη ή νορβηγική) αντίληψη της ζεστασιάς, του αναπαυτικού, του ασφαλούς, του άνετου, του χαλαρά απολαυστικού.

Ο νέος φούρνος Hygge στα Εξάρχεια 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο νέος φούρνος Hygge στα Εξάρχεια 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο νέος φούρνος Hygge στα Εξάρχεια 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

H εν λόγω λέξη λοιπόν 'βαπτίζει' το bakery που από τις αρχές Δεκεμβρίου συναντάς στον αριθμό 192 της Ιπποκράτους. Πρόκειται για ένα μαγαζί-αποτέλεσμα της αγάπης της Anne για το ψωμί και τη μαγειρική. Τόσο, που έκανε baking courses με τον περιβόητο executive culinary consultant Jesper Goetz (που ίσως γνωρίζεις από ένα εστιατόριο που λέγεται Noma), μαθαίνοντας πολλά για τη ζύμη και τον τρόπο που αυτή λειτουργεί και εξελίσσεται. 

Hygge Athens 6

Το Hygge απέκτησε στέγη σε έναν παλιό, 3 γενεών φούρνο της περιοχής και συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο (και με την εξαιρετική Εμμανουέλα Δελατόλα στο ρόλο της head baker), υπό διαφορετική ωστόσο προσέγγιση αλλά με κοινή συνιστώσα την αγάπη για το καλό ψωμί και τα εξίσου ποιοτικά αρτοσκευάσματα.

Ο νέος φούρνος Hygge στα Εξάρχεια 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εδώ βρίσκεις κάθε τύπο ψωμιού, σάντουιτς, σουηδικά γλυκά και pastries. Μεταξύ άλλων δοκιμάζεις buns με κάρδαμο και με κανέλα, cookies καθώς και ιδιαίτερες προτάσεις σε σάντουιτς όπως το skagen.   


Info

Ιπποκράτους 192, Εξάρχεια
Ανοιχτά Τετ. - Κυρ. 08.00 - 17.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.