To "Frantzén" πατάει Ντουμπάι

FZN

Ο Σουηδός σεφ Björn Frantzén και το ξενοδοχείο "Atlantis The Palm" στο Ντουμπάι ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα concept που συνδυάζει τη σύγχρονη ευρωπαϊκή υψηλή γαστρονομία με ιαπωνικές επιρροές.

Διαβάστε Επίσης

Ο λόγος για το "FZN", το πρώτο εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας του ομίλου "Frantzén" στη Μέση Ανατολή, που υποδέχτηκε τον Νοέμβριο η μεγαλύτερη πόλη των Αραβικών Εμιράτων. Το σχεδιαστικό DNA του εστιατορίου μελετήθηκε με τρόπο που να τιμά πρωτίστως τη σουηδική δεξιοτεχνία και κληρονομιά σε μια δημιουργική συνεργασία με τους έμπειρους συνεργάτες της "Bishop Design". Ο χαρακτηριστικός διάδρομος με τις χρυσές λεπτομέρειες και το πολυτελές σαλόνι σαν κομψό διαμέρισμα, η μουσική με την προσωπική υπογραφή του σεφ Björn και το εκλεκτικό compilation που κυμαίνεται από τους Smiths έως τους Guns n' Roses, δημιουργούν την ενέργεια για την οποία είναι γνωστά τα εστιατόριά του.

FZN

FZN

Η σάλα φιλοξενεί έως και 27 άτομα, προσφέροντας ανοιχτή θέα στην κουζίνα όπου επικεφαλής σεφ είναι ο Torsten Vildgaard, το εντυπωσιακό βιογραφικό του οποίου περιλαμβάνει το δικό του βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο και πάνω από μία δεκαετία στο παγκοσμίου φήμης "Noma" στη Δανία. Στο 9 σταδίων μενού, ξεχωρίζουν πιάτα όπως η πάπια "BBQ" με yuzu, πιπέρι Kampot και φουαγκρά, το Chawanmushi με καπνιστό ζωμό βοδινού κρέατος και χαβιάρι "Frantzén selection" και το καλκάνι με Cecina de Wagyu και βλαστό πεύκου, ενώ, τεχνικά, η σύγχρονη ματιά του Frantzén έχει τον πρώτο λόγο με την υποστήριξη εξαιρετικών υλικών από όλο τον κόσμο αλλά και την περιοχή. Την εμπειρία απογειώνουν οι 1.200 ετικέτες κρασιών γνωστών αλλά και μικρότερων παραγωγών αλλά και μη αλκοολούχες επιλογές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2025

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.

Η επόμενη πίστα του "Βασίλαινας"

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.

4 καφενεία για κάθε γούστο στο αθηναϊκό κέντρο

Κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό στυλ και ιστορία.

Ένα από τα πιο φημισμένα μπιστρό του Λονδίνου έρχεται στο Παγκράτι

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νοεμβρίου, για μια μοναδική βραδιά γεύσης.

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;