Η γαστρονομία του χειμώνα: must εστιατόρια και ταβέρνες σε όλη την Ελλάδα

Πριν ξεκινήσετε τις χειμερινές σας διακοπές, δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του χειμώνα που δεν πρέπει να χάσετε.

Η γαστρονομία του χειμώνα

Απ’ τη Φλώρινα ως τη Ρόδο κι απ’ την Κέρκυρα ως το Μέτσοβο, τη Λάρισα, τη Νάουσα και την Καστοριά, η γεύση της Ελλάδας χαράζει και φέτος συναρπαστικές διαδρομές, με τα καλύτερα χειμωνιάτικα εστιατόρια της χώρας να στρέφουν την πυξίδα μας σε γαστρονομικές τροχιές. Σε μοντέρνα εστιατόρια ζωηρών κωμοπόλεων ή παραδοσιακές ταβέρνες στην άκρη του βουνού, όπου η "πειραγμένη" παράδοση κι η αυθεντική νοστιμιά είναι και φέτος σταθεροί συνταξιδιώτες μας, για ένα γαστρονομικό οδοιπορικό που δεν χορταίνουμε να απολαμβάνουμε! Δείτε πού θα φάτε φέτος στις διακοπές και φτιάξτε βαλίτσες!

Είτε προτιμάτε τη ζεστασιά μιας μικρής ταβέρνας στο βουνό είτε την πολυτέλεια ενός μοντέρνου εστιατορίου σε κάποια ζωντανή κωμόπολη, η Ελλάδα σας περιμένει με ανοιχτές αγκάλες και γεμάτα τραπέζια. 

Διαβάστε αναλυτικά το αφιέρωμά μας στη γαστρονομία του χειμώνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025 από το αθηνόραμα: Τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
27/11/2025

Το 'Ekiben' του Άρη Βεζενέ μόλις άνοιξε και στη Γλυφάδα

Το 'Ekiben Kitchen South' φέρνει στα ΝΠ όλα τα assets του πολύ επιτυχημένου κόνσεπτ της οδού Σκούφου.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, θα δοκιμάσεις ρουστίκ και στιλάτη κουζίνα

Εδώ και μισό αιώνα, αυτή η ταβέρνα στους Θρακομακεδόνες κουμπώνει το κλασικό με το μοντέρνο σε ένα μαγαζί με βαθιά ρουστικάνικη καρδιά.

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι"

Δεύτερη σεζόν για το αξιόλογο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi.

Το Sunday Roast σερβίρεται ξανά στο Vezené

Στο τραπέζι μπαίνουν κλασικά κυριακάτικα, κάποια νέα entries, νόστιμες παρασπονδίες και ωραίες υπερβολές που αξίζουν.

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.